Üstadın ölümünden önce yazmayı planladığı ancak yetiştiremediği, yazacağını kamuoyuna da duyurduğu bir eser "Topal Kasırga". Ölümünden sonra ortaya çıkan notlarının derlenmesi ile oluşturulan kitap Cengiz Yazoğlu ve Baykan Sezer'in çok değerli bir "önsöz"ü ile başlıyor. Hemen takibinde bizzat üstadın el yazısı ile bu müstakbel romanına vereceği ismin müsvedde çalışmalarını gösteren bir sayfa ile ilgi çekici hale geliyor. Bu romanına vermesi muhtemel isimler arasında "Topal Kasırga, Topal Afat, Topal Şeytan, Topal Taun, Topal Bela, Topal İhanet, Topal Lain" gibi isimlerin de olduğunu görüyoruz. Daha sonra bu roman ile ilgili olarak 1972 yılında Milliyet Sanat Dergisi'nin sorduğu sorulara verdiği cevapları içeren mektup geliyor.
Sonrasında tamamlanmış olsa var olacak olan üç bölümden ikincisi olan "Topal Kasırga" bölümünün notları geliyor. Bu kısım yazarın romanı yazmaya nasıl hazırlandığını da ortaya koyuyor. Roman kahramanlarını belirliyor, tarih hesabı ile bu kahramanları kuruluş devri kahramanlarının torunlarının çocukları ya da torunlarının torunları yapıyor, bunların kaç yaşlarında olması gerektiğini hesaplıyor. Aynı şekilde Osmanlı olmayanların da kimler olabileceği hususunda soybağı ve tarih hesabı ile titiz notlar alıyor.
Romanın ilk bölümü "Giriş" adını taşıyor. Burada Anakara Savaşı'nın son saatlerinde ile Timur ile Yıldırım Bayezid'in durumları üzerinde duruluyor. Timur savaşı kazanmış, Yıldırım yenilmiş, Yıldırım'ın Şehzade Mustafa dışındaki bütün oğulları savaş alanından kaçmış, yanında bir kısım yeniçeri ve Sırp Kralı kalmıştır. Anadolu artık Timur'un insafsızlığına kalmıştır. Bu noktada ikinci bölüm olan "Topal Kasırga" başlıyor. Timur'un Anadolu'dan çekip gitmesi ile de bizim Fetret Devri dediğimiz kitabın üçüncü bölümü olan "Darmadağın Olan Devlet"