Books of History Chronicles

Orijinal Adı:
Skin

2020 2. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2020 14:38
Akıcı ve sürükleyici bir olay örgüsüyle kitabı elimden bırakmadan bir çırpıda okudum. Açıkçası okurken dehşete kapılmamak elde değil.Mutlaka okunması gereken bir kitap. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir bilinmezlik ve sürekli çözülmesi gereken bir bulmaca...
2020 1. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2020 23:41
Öylesine akıcı ve gizemli bir roman...Ve çözülemeyen sırlar, havada kalan soru işaretleri....Sizleri, çözmeniz gereken problemlere sürüklüyor...Katil kim ?....Cevap “sırların bittiği” sayfada ! Havva Öqdüm
Puan vermedi·445 syf.·
2020 4. kitabı
Bu kitaba başladığımda öyle çok büyük bir beklentim yoktu. O yüzden çok beğendim. Konusu farklıydı ve kitap okuyucuyu kesinlikle olayların içine çekiyor. Betimleleri yerindeydi ve kitabın sayfa sayısı konuya göre olması gerektiği gibiydi. Yazar gereksiz bilgilerle okuyucu sıkıp boş yere konuyu uzatmamış. Okurken devamlı Red kim olabileceğini düşünerek okudum. Özellikle pinknus ve doktor çok yakın gelmişti. Ama böyle bir sonu kesinlikle beklemiyordum. İnanılmaz şaşırtıcıydı. Bu yazarı sevdim diğer kitaplarını da okumak isterim.
Aksiyon
2018 79. kitabı
Ted Dekker'i İlk okuduğum ünvr de tanıdım. 2009'larda eserlerini peşi sıra okudum. Akademik okumaların arasına serpiştirilen tadımlık Polisiye romanlardan. Roman örgüsü o denli karmaşık ki sonun ne olacağını merakı ve verilen korku, heyecanla birçok duygu ile birlikte daha da zirveye çıkarıyor. Sonun ne olacağını kestirmek mümkün değil çünkü olay içinde ana olaya bağlı birçok olay meydana geliyor. Bundan ötürü sonu her daim heyecanlı oluyor. Eğlenmek isteyen ya da korku ve heyecan isteyenlere rahatlıkla tavsiye ederim.
Oyun içinde oyun...
2023 38. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2023 16:51
Yeni keşfettiğim bir yazar. Ama bundan sonra kitaplarının müdavimi olacağım bir gerçek. Muhteşem bir kurgu ve karakterler... Son sayfaya kadar heyecan dorukta ilerleyen bir kitap... Şans eseri bir araya gelmiş 5 karakterin etrafında dönüyor olaylar. Summerville isimli bir kasabada rastlıyorlar birbirlerine. "Oyun içinde oyun" diye bir tabir vardır ya hani. Tam da öyle bir durum aslında. Gerçekliğin içinde sanalı mı yaşıyorlar yoksa sanalın içinde gerçeği mi? Bir katil var, kasabada tam 14 kişiyi öldüren. Bu beş kişinin içlerindeki en çirkini bulup öldürmelerini istiyor. Eğer yapmazlarsa kasaba halkından 70 kişiyi daha öldüreceğini söylüyor. 7 rakamına takıntılı anlayacağınız. Ama bunun bir sebebi var tabiki. Polis ve bu beş kişi hem katili yakalamaya çalışıyor hem de katil tarafından öldürülmemeye gayret ediyor. Bakalım kim muzaffer olacak? Kitap film gibi ilerlediği için çok fazla ipucu vermek istemiyorum. Son sayfaya kadar heyecanı dorukta tutmanız için. Meraklılarına iyi okumalar...
Edebiyat & Roman
2020 1. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2020 23:20
İlk sayfalarından itibaren beni alıp sürükleyen, yer yer heyecanlandıran, adrenalin dolu, hiç terettütt etmeden tavsiye edebileceğim harika bir polisiye gerilimdi benim için.
2016 46. kitabı
En sevdiğim Dekker romanı. Öyle heyecanlıydı ki! Red'in kim olduğunu bulmak için her bir karakterden olabildiğince şüphelenmem gerekti. Kurgusuyla ve gizemiyle son sayfaya kadar tempoyu yitirmeden okuyorsunuz. Şiddetle tavsiye ediyorum bu güzel romanı.
·445 syf.·
2020 42. kitabı
Kitabın başlarında kapkaranlık bir gecede, fırtınaya teslim olmuş bir kasabada hardal ve mayonez bağımlısı bir Psikopat tarafından işlenen birkaç cinayet alışılmış yöntemlerle çözülecek ve perde kapanacak sanıyordum. Sonra olaylar öyle bir hal aldı ki hikayedeki korkmuş beşlinin arasına ben de katıldım ve bir sonraki sayfaya ne zaman geçtiğimi anlayamadım. Ne yaptın sen Ted? :)
·445 syf.·
2017 32. kitabı
Gizem unsuru, neredeyse her polisiye kitapta var. Peki bunu kurguya yerleştirmek kolay mıdır? Sanmıyorum. Aynı tür kitapları yazan yazarlardan kimisi şiddeti, kimisi korkuyu kimisi de gerilimi çok güzel işliyor eserlerine. Ted Dekker için benim düşüncem kesinlikle 'gizem'. Hatta bu kitaptan sonra, Tim Weaver ile kapışacak durumda. Konuya derinlemesine girmeye lüzum yok. Red diye adlandırılan bir katilin kim olduğunun bulunma serüveni sadece. Kanun gücümüz FBI. İyi ile kötü arasında geçen amansız mücadele. Toplumsal değerleri ve ilişkileri de kitaba taşıması benim çok hoşuma gitti. Din konusu mesela. Bir polisiye eser asla 'boş' diye nitelendirilip geçilmemeli. Kendinize katabileceğiniz birçok deneyim sözkonusu. Okunur, tavsiye edilir. Kitapla kalın..
2022 97. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2022 18:54
Etkileyici bir kitaptı, sonunu hiç tahmin edemedim. Zaten böyle kitapları severim, katil kim tahmin edemeyeceğim. Sonu daha güzel olabilirdi ama yine de sürükleyici ve etkileyiciydi. Fazla betimleme veya sözcüklere yer verilmemiş, merak uyandıran bir kitap. Sürekli düşünüyorsunuz nasıl ya nasıl olur, katil kim diye ama bir türlü işin içinden çıkamıyorsunuz. Sonunda ise hiç beklemediğiniz bir şey olmuş ve kitap bitmiş oluyor. Ama yine de sonu biraz fazla oldu sanki daha farklı bitmesini hayal etmiştim.
Düşünce

Ted DekkerYazar · 16 kitap
Ted Dekker, 40'tan fazla ödüllü romanın yazarı, New York Times ve uluslararası çok satan yazarlardan biridir. Çalışmaları dünya çapında on milyonlara ulaştı ve birçok dile tercüme edildi. Ayrıca önemli filmlere uyarlandı. (Thr3e, House) 2013 yılında NPR okuyucuları, onu bütün zamanların en üst düzey gerilim yazarlarından biri olarak ilan ettiler. Ted'ın tutkusu basittir: Zihin yoluyla gerçekleri keşfetmek için - okuyucuları dünyayı farklı bir mercekle görmeye davet eden hikayeleri bükmek. Hikaye onun için, insan kalbi ve gerçek arasındaki en kısa mesafedir ve hayatına adamıştır. Dekker, Endonezya'nın av kökenli kavimler arasında yaşayan misyonerler içinde doğdu. Ebeveynlerinin çalışmaları genellikle çocuklarının uzağında uzun süre kaldığı için Dekker, erken yaşantısını hem yabancı hem de yalnız olduğu yabancı bir kültürde anlatıyor. Kendisinin ait olduğu bir dünya yaratmak için, kendi hayal gücüne güvenmesini sağlayan bu eşsiz yetiştirme tarzının bir parçası oldu. Endonezya'dan ayrıldıktan sonra Dekker, çok kültürlü bir liseden mezun oldu, Felsefe ve Din dersleri için Amerika Birleşik Devletleri'nde daimi ikametgah aldı. İki yıl boyunca sıfırdan başlamadan ve her ikisini yeniden yazmadan önce iki tam uzunlukta roman yazdı. Süreç ve öyküler onu tamamen şaşkına çevirmişti, hikaye anlatmanın kanında olduğunu fark etti ve hikayeyle gerçeği keşfetmek için yeni bir takıntı onu ele geçirdi. Diğer işlerini bıraktı, ailesini Batı Colorado dağlarına götürdü ve üçüncü romanı üzerine tam zamanlı olarak yazmaya başladı. İki yıl süren üç romanın yazımından sonra ilk romanı yayınlandı. Dekker, eşi Lee Ann ile birlikte Nashville bölgesinde yaşıyor.