The Circle (Çember) Serisi 1

Black

Kurgu Gibi Kurgu Kitap Gibi Kitap
·610 syf.·
2022 25. kitabı
Bu kitap bir fantastik kitap değil. Bilim-kurgu…değil. Polisiye değil. Düz bir roman değil. Tüm bunların yanında hepsini aynı anda içerdiğini bilmeniz gerekir. Okuma hissiyatı ise; (İlk 50 sayfa) “Burada da açılış -rüya- kurgusu. Ted DekkerTed Dekker daha yaratıcı olmalısın, bırak bu ucuz numaraları.” (İlk 100 sayfa) “Bilim-Kurgu yılında elinde polisiye romanla kalakaldın. Tam incelemeden hem de tüm seriyi almıştım ya. Neden ben…” (İlk 200 sayfa) “Yok be hacım, bu gayet fantastik bilim kurgu işte hem de en su katılmamışından. İş rüya işi de değilmiş. Nerden buluyorsun böyle şeyleri, sen var ya Ted DekkerTed Dekker (İlk 400 sayfa) “Hastalık gibi kitap elimden düşmüyor…başka bir şey yapamaz oldum. Bu nedir ya…Elyon, el at bu işlere…” (İlk 500 sayfa) “Ben demiştim, ben kitap seçmeyi öğrendim artık. İşe bak; Allahtan tüm seriyi almışım. Çok akıllıyım. Az övüyorsun kendini…Bravo sana.” (İlk Kitap Biter) “Bu ne ya…Kurguysa al sana kurgu. Bu kurguyu ders olarak okutmalılar. Acaba inceleme yazmadan hemen KırmızıKırmızı başlasam mı…evden de şikayet yemeye başladık; -arada bize de bak diye- bi saniye ama ya burası çok önemli… Geri kalan nedir ne değildir, seri bittiğinde yazacağım. Çok keyfim yerinde çok.
Siyah
2019 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2019 19:13
Kesinlikle müthiş bir kurgu var ortada. Olayların içine girmek o kadar basit ki. Kendinizi hemen dünyayı ölümcül bir virüsten kurtamaya çalışıyor ya da güruha karşı savaşıyor moduna sokabilirsiniz. Kısaca olay dizisi şuna dayanıyor: ya şimdi yaşadığımız her şey bir rüyaysa ve uyandığımızda başka bir boyutta olursak. Baş karakterimiz Thomas Hunter bu iki boyut arasında geçiş yapmakla kalmıyor, bir de her iki boyutu da tabiri caizse kıyametten kurtarmaya çalışıyor.
İlişkiler
2017 26. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2017 20:33
"ÇEMBERİN EN KARANLIK HALKASI" Seriyi okumak isterseniz bu kitaptan başlamanız tavsiye olunur. ^^ İncelememde spoiler yoktur, yazanlar zaten ilk bölümlerde olmaktadır ve zaten daha fazlası arka kapakta yazmaktadır. Sürprizi bozacak en ufak şey yazmam. Merak etmeyin. (: Yaşadığı şehirde garsonluk yapan, ablasıyla birlikte yaşayan ve başarısız bir yazar olan Thomas Hunter için her şey bir anda değişir. İşten eve dönerken bir anda bir kovalamacanın içine girer ve kovalanan tarafta kendisi varken uyuduğunduğunda kendisini kapkara bir ormanda bulur. Ve o kara ormanda hafızasını kaybetmiştir. İşin garip yönü ne zaman kara ormanda uyusa Denver'da, ne zaman Denver'da uyusa kara ormanda uyanmaktadır. Ve hangisi rüya, hangisi gerçek bilinmemektedir. Belki ikisi de gerçek, belki rüyalar ve gerçek karışıyor.. Denver'daki yaşamında Svensson isminde dünyayı ele geçirmek isteyen bir multimilyoner, havayla bulaşan ve 3 hafta içinde insanı öldüren bir virüs keşefediyor. Thomas ise onun planını rüyalarında öğreniyor ve ona engel olmaya çalışırken başı derde giriyor. Kara Orman'daki yaşamında olaylar biraz farklıdır. Orası sadece kara orman değil, iyiliğin ve kötülüğün ayrıldığı bir dünyadır. Ne yazık ki kötülüğün iyiliği yenmek için bir planı vardır. İki dünyada da büyük bir yıkım yolda ve buna hem sebep olan hem durdurabilecek tek bir kişi var: Thomas Hunter Fantastik, gerilim, macera, aksiyon ve az buçuk aşk içeren bir kitap. Ted Dekker beni zekasına hayran bıraktı. İlk 10 sayfada olaya dahil olmakta zorlansam da (sanırım televizyon ve küçük kardeşimin yanında okuduğum için) sonrası çorap söküğü gibi geldi. Olaylar fazla akıcı ve kitap nasıl bitti anlayamıyor insan. Mürekkep Yürek serisinden sonra onun tadında, belki ondan daha güzel bir kitap keşfettiğim için
2016 70. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2016 16:50
Mutasyona uğramış bir virüs, tüm dünyayı tehdidi altına alıyor. Diğer yandan kara ormandaki yarasalar, dünyayı yok edip kendi efendilerinin hakim olmasını istiyorlar. İki tehdit ile de uğraşan ve savaşan tek bir kişi var. Serinin ilk ya da tercihe göre ikinci kitabı olan 'Siyah'ın; tıbbi gerilim ve fantastik türünde olması, ayrıca da 610 sayfa olması gözünüzü korkutmasın. Akıcılığı,  anlaşılırlığı ve de kurgusuyla o kadar çekici ve kolay okunuyor ki nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Ben adeta bir solukta okudum. 4 kitap olan seri, çember seri olarak adlandırılıyor. Son kitap aslında ilk kitap da olabiliyor. Tercihen 'Yeşil' kitabından veya 'Siyah' kitabından başlayabiliyorsunuz.  Ben ilk bu kitabı okudum. Fantastik kurgu okumayı sevenlerin 'Siyah'ı beğeneceklerini düşünüyorum. Bakalım diğer kitaplarda bu kadar başarılı mı?
2017 7. kitabı
Okunma: 01 Mart 2017 00:00
Kitabın konusundan bahsederek giriş yapmak istiyorum. İki farklı dünya düşünün. Birinde uyuyunca diğerinde uyandığınız, birbirine bağlı, içiçe geçmiş, birindeki gerçeklikleri diğerine taşıyabildiğiniz ve iki dünyada da sizden yapmanız beklenen birtakım görevlerin olduğu iki farklı dünya...İşte baş karakterimiz Thomas Hunter bir gece Denver sokaklarında yürürken başına aldığı bir darbe sonucunda kendini bu iki dünya arasında dünyayı kurtarması gereken kahraman olarak mekik dokurken buluyor. Roman arka kapakta da bahsedildiği gibi tıbbi gerilim konulu bir roman. Konusu herkesi öldürecek potansiyelde olan bir virüsün tüm dünyaya yayılması ve dünyayı kurtarmak için kilit ismin ise iki dünya arasında mekik dokuyan Thomas Hunter olması. Olumsuz özelliklerini söyleyecek olursak; bazı şeyler çok oldubittiye getirilerek çözülüveriyordu. Yine kitapta konu orijinal ve aksiyon dolu olsa bile karakterlere bir türlü ısınamadım. Hani romanlarda karakterleri benimser, en azından birini sever ve ona alışırız ya, ne yazık ki hiçbir karakter üzerimde öyle etkili olamadı. Hatta kitapta karakterlerin arasındaki duygu etkileşimleri bile çok yüzeysel anlatılmıştı, gerçekçi gelmedi bana. Yazarın kalemi, betimlemeleri, sözcük seçimi de öyle çok güçlü değildi. O yüzden de kitap soyutluğundan sıyrılıp, somut hale gelemedi hayal dünyamda. Dekker'in kalemini pek sevmedim kısacası. Kitapta fantastik birçok öge, paranormal özellikler vardı. Hatta romanın belli yerlerde masalsı bir havaya büründüğünü bile söyleyebilirim. Dili sade, akıcı ve anlaşılırdı. Ben sıkılmadan okudum, akıcı, hoş bir romandı. Çok kaliteli diyemesem de, fantastik kurgu severler, aksiyondan hoşlananlar için hoş bir seri olduğunu düşünüyorum. Detaylı yorumlar
Siyaset
2015 101. kitabı
Gerçekler ve rüyaların harmanlandığı, iki ayrı dünyada geçen güzel bir roman. Serinin çember şeklinde olması ilgimi çok çekti. Birçok kişi Siyah'tan başlanmasını daha uygun bulunca bende seriye Siyah'la başladım. Kitap çok akıcıydı ve sıkılmadan okunuyor. Yazar hız kesmeden olaylardan olaylara atlarken merakınızı canlı tutarak çok güzel bir iş çıkarmış. Karakterler ve kurgu çok iyiydi ancak rüya alemini ve oradaki bazı karakterleri pek benimseyemedim. Yazar kitabın sonunu güzel bitirdi, diğer kitaba bir an önce geçme isteği uyandırıyor. Genel olarak kitabı beğendim konusu ve kurgusunu biraz farklı buldum ve yazar bunu güzel işlemiş.
2018 14. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2018 23:15
Yazarın okuduğum ilk kitabı, aslında seri 4 kitaptan oluşuyor ye Yeşil kitap için ya ilk ya son olarak okunmalı diyor yazar. Yaptığım bir kaç araştırma sonucunda gördümki okuyan arkadaşlar Yeşil'in sona bırakılmasının daha iyi olacağını belirtmiş ve bende bu nedenle seriye Siyah kitap ile başladım. Yazarın dili oldukça akıcı, kitabı okurken sayfalar kendiliğinden akıp gidiyor; bilimkurgu filmi izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz kendinizi. Kitabın konusu ise, tehlikeli bir virüs ile dünya yok edilirse gelecek farklı bir şekilde karşımıza nasıl çıkar sorusunun cevabı. Kitapta her şey çok ince ayrıntısına kadar anlatılmış, yazar bir çok detaya uzun uzun yer vermiş. Bu durumu kitabın 4 seriden oluşmasına bağladım açıkçası okurken. Sıkılmadan rahatlıkla okunabilecek bir kitap.
Siyah Kitabı İncelemesi
·610 syf.·
2024 2. kitabı
Ted Dekker'in büyülü dünyasına girdiğim ilk kitaptır. Yazarın Çember Serisi diye adlandırdığı dört kitaptan ilki ya da sonuncusu diyebileceğim bir kitap. Çember Serisi'nde ister Yeşil kitabından başla ister Siyah kitabından başla hiçbir şey fark etmiyor. Yazar olayları öyle bir kurgulamış ki kahramanımız rüya ve gerçek dünya arasında gidip geliyor ve olaylar başa döndüğü için hiçbir kopukluk olmuyor. İki dünyada da yaşadığı olayların birbirini etkilediği iyi ile kötünün çatışmasını dünya üzerinde yayılan bir virüsle anlatan, okudukça insanı sürükleyen bir kitaptır. Herkese tavsiye ederim.
Edebiyat & Roman
2017 10. kitabı
İki sene önce markette, kapağında 'kötülüğün doğuşu' yazısını görüp 7tl ye aldığım bir kitap. Sonradan aşkla okudum. Akıcı bir dili var ve fantastik kurgusu gayet başarılı. Yakın zamanda ikinci kitabını görüp aldım ama ne hikmetse o kadar kitabı beğenmeme rağmen bir çoğunu unutmuşum, bir kitabı da iki kere okumak nefretimdir. İkinci kitaba mı geçmeli? Yoksa birinci kitabı tekrar mı okumalı? İkileminde kaldığım, buna rağmen kitaplığımda gördüğümde içimde bir hoşluk hissi oluşan bir kitap. Almanızı tavsiye ederim.
2022 51. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2022 21:31
Ted Dekker'in 2004 senesinde tamamladığı ve 'Çember Seris'i diye adlandırılan serinin (muhtelif yorumlara göre) birinci veya ikinci veya üçüncü veya son - dördüncü halkası olan 'Siyah' romanı için burada - bu platformda yeteri kadar yorumda bulunulmuş ve gereği kadar övgüler yazılmış, methiyeler dizilmiş. Her neyse, bu yorumu buraya yazan bendeniz nacizane okuyucu ise, bestseller diye tabir edilen veya 'New York Times' benzeri platformların "son yılın, son on yılın, son yüzyılın en iyi seçkisi" olarak gördükleri romanlara, işte bu sıkıcı okuyucu fevkalade önyargılı olmasına rağmen yine de bu romanın diğerlerine göre sıradışı olduğunu kabul etmiş, romanın baş döndürücülüğüne teslim olmuş ve pes ederek bunun dahiyane bir kurgu olduğunu buraya yazmak durumunda kalmış. Romanı elinden hiç bırakamamış, iş yerinde ve personel servisinde sürekli okuyayarak etrafındaki insanlarda merak uyandırmış. Ama yine de romanda mantıksız - saçma yerlerin olduğuna kanaat getirmişse de bunların örtbas edilebilceğine hüküm sürmüş. Okuyucu sonra başka şeyler de söyleyecekmiş, şimdilik bir varmış bir yokmuş...

Ted DekkerYazar · 16 kitap
Ted Dekker, 40'tan fazla ödüllü romanın yazarı, New York Times ve uluslararası çok satan yazarlardan biridir. Çalışmaları dünya çapında on milyonlara ulaştı ve birçok dile tercüme edildi. Ayrıca önemli filmlere uyarlandı. (Thr3e, House) 2013 yılında NPR okuyucuları, onu bütün zamanların en üst düzey gerilim yazarlarından biri olarak ilan ettiler. Ted'ın tutkusu basittir: Zihin yoluyla gerçekleri keşfetmek için - okuyucuları dünyayı farklı bir mercekle görmeye davet eden hikayeleri bükmek. Hikaye onun için, insan kalbi ve gerçek arasındaki en kısa mesafedir ve hayatına adamıştır. Dekker, Endonezya'nın av kökenli kavimler arasında yaşayan misyonerler içinde doğdu. Ebeveynlerinin çalışmaları genellikle çocuklarının uzağında uzun süre kaldığı için Dekker, erken yaşantısını hem yabancı hem de yalnız olduğu yabancı bir kültürde anlatıyor. Kendisinin ait olduğu bir dünya yaratmak için, kendi hayal gücüne güvenmesini sağlayan bu eşsiz yetiştirme tarzının bir parçası oldu. Endonezya'dan ayrıldıktan sonra Dekker, çok kültürlü bir liseden mezun oldu, Felsefe ve Din dersleri için Amerika Birleşik Devletleri'nde daimi ikametgah aldı. İki yıl boyunca sıfırdan başlamadan ve her ikisini yeniden yazmadan önce iki tam uzunlukta roman yazdı. Süreç ve öyküler onu tamamen şaşkına çevirmişti, hikaye anlatmanın kanında olduğunu fark etti ve hikayeyle gerçeği keşfetmek için yeni bir takıntı onu ele geçirdi. Diğer işlerini bıraktı, ailesini Batı Colorado dağlarına götürdü ve üçüncü romanı üzerine tam zamanlı olarak yazmaya başladı. İki yıl süren üç romanın yazımından sonra ilk romanı yayınlandı. Dekker, eşi Lee Ann ile birlikte Nashville bölgesinde yaşıyor.