Sun Tzu

Savaş sanatı - Dikkat spoiler içerebilir!
2019 36. kitabı
Okunma: 16 Mart 2019 14:08
General, devlet adamı ve filozof olan Sun-Tzu'nun ilk çağda yazmış olduğu, kendi tecrübelerini aktardığı, daha çok savaşmadan kazanmayı öğütlediği harika bir eser. Tüm askeri okullarda zorunlu olarak okutulmakta ve savaşın sanat haline nasıl getirilebileceği anlatılmakta Sun tzu, bu kitabında rakibine karşı şeklinin su gibi belirsiz olmasını öğütler. Böylece zayıf bir noktan kalmaz, rakip hiçbir hareketini kestiremez, nasıl saldıracağını da nasıl korunacağını da bilemez. Bu eser ve barındırdığı doktrinler, hala militarist çevrelerce özümsenir. Eserin konusu askeri savaş olsa da bir topluluğun, rekabetin olduğu her yerde geçerli olacak stratejiler barındırıyor. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
2023 9. kitabı
• Çinli filozof ve komutan Sun Tzu tarafından yüzyıllar önce yazılmış olan Savaş Sanatı, dünya üzerinde savaş stratejisi hakkında hazırlanmış en eski eserdir ve günümüzde halen kabul görmektedir. • Yüzlerce stratejinin 13 başlık altında incelenmesiyle oluşan bu eser, bahsi geçen stratejilerin dönemin filozofları tarafından birer birer incelenmesiyle zenginleştirilmiştir. Geçmişte olduğu gibi, günümüzün modern dünyasında da liderlerin yoluna ışık tutacak, hayati değere sahip fikirler içeren bir başyapıt özelliğini saklı tutar. • Stratejik bir düşünce ile, olayların en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir kitap. • Sun Tzu’nun bu eseri okumaktan çok, hayata dair yardımcı olup bir rehber niteliğindedir. • Herkese keyifli okumalar!
SunTzu
2021 14. kitabı
Çoğu büyük basarı elde etmis komutanların strateji aldıgı tecrübe kazandıgı bir kitap. Kısa bir kitap bir oturuşta bitirip okunabilecek bir kitap...
2022 54. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2022 15:28
74 sayfayla dünyanın en büyük strateji kitabı olan Savaş Sanatı. Aslında hiç ilgi alanım olmamasına rağmen değerli bir öğretmenimin tavsiyesi üzerine alıp okuduğum bir eser. Yüzyıllar öncesinde yazılmış bir kitap olmasına rağmen anlatılanların günümüzde halen geçerliliğini koruması da oldukça ilginç. Eser 13 bölümden oluşuyor. Hesaplama, taktik saldırı, duruş, güç gibi önemli konuları anlatıyor. Sadece askeri alanda değil, hepsini hayatımızın her alanına uygulayabiliriz( ben ne kadar uygularım orası muamma :) Sayfa sayısı az olmasına karşın içerik olarak çok dolu bir eser. Ayrıca okumak için de illaki savaş ortamında olmamıza gerek yok, hayat savaşında kullanabileceğimiz güzel stratejiler barındırıyor içinde. “Yüz savaşta yüz zafer kazanmak en mükemmeli değildir. En iyisi savaşmadan baş eğdirmektir.”
2021 5. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2021 00:49
Her Siyaset Bilimci öğrencisinin kütüphanesinde bulunması gereken enfes baş ucu niteliğinde bir eser. Kim tarafından, hangi yüzyılda kaleme alındığı hâlâ akıbetini gizlemektedir ve akademisyenler bu eserin üstünde uzun süre düşünseler dahi bir sonuca varamamışlardır. Bir muharebede, savaş esnasın da iktidarın, hükümranlığın, savaş taktiklerinin neler olabileceklerini derinlemesine bizlere aktaran bu eseri okumam akademik hayatımda da güzel bir birikim yaşamama vesile oldu. Özellikle SHUAI-JAN yılanı taktiği beni derinlemesine etkilediğini aktarmak isterim. İyi okumalar dilerim
Siyaset
2021 3. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 03:26
M.Ö. 400’lerde Sun Tzu tarafından kaleme alınan, taktik- strateji eserlerinden biri. Günümüzde iş adamlarının ve liderlerin sıkça yararlandığı temel bir kaynak. Maddeleri okurken ufkunuz açılıyor. Aslında normal hayatımızda da kullanmamız gereken ufak kurnazlıklar yer alıyor. Disiplin ise en önemli kurallardan birisi elbette. Ama asla sıkıcı bir kitap değil. Okurken kendinizi savaş meydanında hissediyorsunuz hızlı ve güçlü bir askere dönüşüyorsunuz ya da dehasına hayran bırakan heybetli bir hükümdar.
2020 237. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2020 15:39
Hayatın her safhasında mücadele etmek zorundayız.. Bizler belki bir komutan ya da CEO olmayabiliriz fakat hepimiz her gün sessizce savaşlar vermeye devam ederiz. Belki bir terfi için,belki ilişkimiz için,belki de kendi içimizdekileri yenebilmek adina ya da kendimiz ve insanlarla topumuzu tüfeğimizi almadan da verdiğimiz savaşlar vardır.. Tam bir taktik-strateji kitabı..
2019 13. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2019 09:08
Hayat bir savaştır. Bu savaşı kazanmanın yolu ise planlı, sabırlı, iradeli, başarılı vs. taktikler uygulamaktan geçer. Nasıl mı? Lütfen
Savaş Sanatı
'nı okuyun. Her bir satırını paylaşmak istedim bu değerli eserin. Asırlardır güncelliğini koruyan, yazılı tarihin en değerli eserlerinden biridir. Her ne kadar Sun Tzu'nun gerçek olup olmadığı tartışılsa da O'nun varlığını kabul ediyor ve kendisini minnetle anıyorum. Ayrıca
Barış Satılmış
Barış Satılmış
'ın iyi bir çevirmen olduğunu söylemeliyim. Keyifli okumalar.
Tarih
Stratejinin ve Zekanın Üzerine Derin Bir Bakış
2021 17. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 19:00
Yalnızca bir askeri strateji kitabı olmanın çok ötesinde. O, bir yaşam felsefesi, bir zihinsel yaklaşım, bir liderlik anlayışı. Kitap, insan doğası, liderlik, strateji ve psikoloji konularında insanlara yol gösteriyor. Sun Tzu'nun öğretileri, her tür çatışma ve rekabetin içinde, başarılı olmanın yalnızca fiziksel güce dayalı olmayıp, aynı zamanda akıl, zeka ve stratejiyle yönetilmesi gerektiğini öğreten derinlikli bir metin. Bu kitap, yalnızca bir "savaş" rehberi değil, hayatın çeşitli alanlarında başarıyı elde etmek için gerekli olan stratejik düşünme becerisini geliştirmeye yardımcı olacak bir kılavuz.
Strateji
·90 syf.·
2020 5. kitabı
Günümüzde savaş üzerine o kadar çok yazılı ve görsel materyal var ki (özellikle 2. Dünya Savaşı gibi endüstriyel tarihi değiştiren bir savaş ve belgesellerle bu savaşın öğrenmediğimiz detayının kalmaması) bu kitap yalnızca derli toplu bir kaynak olmaktan öteye geçemiyor. Derli toplu dediğimiz de her bölümde 8-10 madde ve her maddenin 2-3 cümlelik açıklaması. İş hayatında başucu kitabı vs de denmiş ama zaten özel sektörde bu konularla ilgili bir sürü eğitim alınıyor, savaş meydanı taktikleri günümüzde demode kaldı. Ben çok faydalı bulmadım. Vaktiniz bolsa savaşta düşmanın neresinden dolanırsınız, ordunuzda kimi nereye koyarsınız öğrenmek isterseniz okuyun. Ha bir de Rome: Total War falan oynuyorsanız işinize yarayabilir bu kitap.

Sun TzuYazar · 7 kitap
Sunzı, (ya da Sun Zi, Sun-tzu, Sun Tse, Ssun-ds, Sun Tzu), (Çince: 孫子; Pinyin: Sūn Zǐ) MÖ 500'de Wu Devleti'nde (Şimdiki Çin) yaşamış ünlü Çinli komutan, filozof ve askeri bilgedir. Savaş stratejisi üzerine yazdığı Savaş Sanatı (Çince:兵法, Pinyin: Bīng Fǎ) adlı yazılarda toplanan öğretileri dünyanın en eski strateji kuramları olarak kabul görür. 13 bölümde toplanan yazıların, Çin’de çok daha eski dönemlerden beri bilinen savaşma ilkelerinin toplu bir sunumu olduğu ve Üstad Sunzi yorumuyla bir araya getirilmesinin Çin'in Savaşan Beylikler döneminde (MÖ 480 - MÖ 221) gerçekleştiği sanılıyor. Sunzi bu sohbetlerinde "Gerçek Zafer" için şöyle demiştir: "Gerçek zafer, savaşmadan kazanılan zaferdir. Gerçek önder savaşmadan kazanan önderdir." Tao (Yol) bilgilerinin savaşmak üzerine yorumlandığı en etkili yazılardır. Tao Bilgilerinde, kainatın bütünlüğünün doğal akışına gelen her türlü müdahale ve zorlama tükenme yolu sayılır, akışa uyum sağlamak ise öğütlenir. Sunzı'nın tam olarak hangi tarihler arası yaşadığı bilinmese de ortaya çıkışının Savaşan Beylikler dönemine denk geldiği biliniyor. Yazılı geleneği çok eski ve güçlü olan Çin'de ortaya çıkan bilgelerin tam olarak ne zaman yaşadıklarıyla ilgili belirsizliğin, bilgelerin ölümlerine doğru ortadan kaybolmayı seçmelerinin çok karşılaşılan bir durum olmasına yorumlanıyor. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Sun_Tzu