Sen Kimsin?

Yılmaz Özdil
Ekim 2017
Kırmızı Kedi Yayınevi

2017 4. kitabı
Yılmaz Özdil kendine has üslubuyla bu kez "adam olamayanları" yazmış. Daha önce "Adam" adlı eserinde, yakın tarihimizde önemli yer edinmiş adamları yazmıştı. Benzer şekilde "Kadın" adlı eserinde, önemli kadınlardan söz etmişti. Bu eserinde bizi genelde güldüren Özdil'in yazdıkları gerçek bir ibret vesikası. Adam olamayan ama bugün önemli makamları işgal eden kişileri tanıyalım: Sen kimsin?
2018 71. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2018 14:02
Yılmaz Özdil, yazdıklarıyla eleştirdiği insanları yerden yere vuran, dolayısıyla kızdıran, Türkiye'nin en sivri dilli köşe yazarlarından birisi. Yaşanan siyasi olaylar üzerine yaptığı yorum ve eleştirileri okurken bazen "az bile söylemiş" diyorum. Bazen de boş bir iddianın üzerine gereğinden fazla gittiğini, gereğinden fazla abartığını düşünüyorum. Yine de yazdıkları benim nazarımda kıymetlidir. Bugün, geçmişte aldığımız kararların, yaptığımız yanlışların sıkıntısını çekiyorsak bu, ideolojik saplantılarla hareket edip, yandaş, şak şakcı, yalaka, menfaatcı kişiler ve düşüncelere itibar etmemiz, aykırı düşünene değer vermememiz, "ama, aman, dur, yanlış" diyeni dinlemediğimizdendir. İnsanoğlu hep beğenilmek ister ama bizde bir laf vardır, "dost acı söyler" derler. "Aslansın, Kralsın" denilerek ateşin ortasına süreklenen çok insan tanıyorum. Yine Kemal Tahir'in bir sözü vardır, "... yanımdan ayrılmasınlar. Çizgiyi yanlış çizersem eteğimi çeksinler, dinlemezsem, enseme vurup yüzümün üstüne yere sersinler. Çiğnesinler. İnsan, arada bir dost sillesi yemezse sapıtır." der. Tabii anlayana... Neticede bir okur, okuduğu bir eserdeki iddiaların, yorumların altı, arkası ne kadar doludur, boştur diyerek okumalı, öyle karar vermelidir. Tepesinde gezdirdiği aklı her duyduğuna inansın diye değil, düşünsün, taşınsın, kararını bireysel olarak kendi verebilsin diye vardır. "Alimden, ulemadan, hocadan iyi mi bileceksin?" diyen zihniyetin, aklın, iradenin ve insanlığın değerinin pek farkında olmadığı söylenebilir. Son olarak bir dörtlük ekliyor, iyi okumalar diliyorum. Sevabı, günahı ayırmış Rabb'im Ölçüdür gözlerim, tartıdır aklım Yalana riyaya, dayanmaz sabrım Haksıza sövenin dili cennetlik.
·448 syf.·
2020 94. kitabı
kitap güzel hersey acık açık anlatıyor açık bir sekilde ama fazla siyaset sevmeyenler okurken sıkıla bilir ama kimse ekranda göründü gibi deyilmiş bunu kanıtlamış yılmaz bey gerçekten açık sekilde yazması çok iyi başarılar dilerim
2020 160. kitabı
Köşe yazılarını hep okuduğum ve her yeni kitabını mutlaka kütüphaneme eklediğim değerli bir aydın.... Bu sefer bir gazeteci titizliğiyle çalıştığını ve her şeyi günü gününe not ettiğini görüyoruz. Günlük tarzındaki bu eserde, bu ülkede siyasi ve sosyal anlamda neler yaşandığını bir bir okuyoruz. Yılmaz Özdil, yalın ve oldukça coşkulu bir yazı dili tercih etmiş. Her şeyi en ince ayrıntısıyla sunmuş. Bize gerçekleri unutmamamız gerektiğini çarpıcı bir şekilde vurgulamış.
Kitap
Sen Kimsin?
2024 101. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2024 08:38
Sen Kimsin kitabıda Sevgili Yılmaz Özdil diğer kitapları gibi Ülkemizde yaşanılan nice trajik olayları destansı bir anlatımla ifade ettiği vay be bunlarıda yaşamıştık diyeceğimiz bir eser. Kitabın hemen hemen her sayfası alıntı yapılabilecek bir bilgi kaynağı. Zamana zemine göre davranan, makyavelistlerinde maskesinin indirildiği nicelerinin ipliği pazara çıkarılmış. Siyaset,Politika konusuna ilgi duyan okurlara tavsiye ediyorum. Bol kitaplı günler
Siyaset-Politika-Tarih
Puan vermedi·448 syf.·
2020 99. kitabı
Yine Yılmaz Özdil ve yine cesur ve sivri kalemi. Bazı göz önündeki insanlarla ilgili bilmediğim ne kadar çok şey olduğunu anladım. Gözde büyütülen insanların, aslında ne kadar küçücük olduklarını, cehaletin bulunulan mevki ne kadar yüksek olursa olsun omuzlarda bir apolet gibi taşındığını ve bazı değerlere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu...
·448 syf.·
2018 1. kitabı
Kitap, kim kim değildir? Ya da kim kimdir!! Sözünü özetliyor. Eksiklikler ya da fazlalıklar var ya da yok diyebilirsiniz ama en çok da çarpıcı gerçekler var derim. Hani dinlerin ve peygamberlerin varlığı insanlara diğer dünya için bir sorumluluk atfeder ya. Bu kitap ve Yılmaz Özdil gelecekte biz nasıl görememişiz, kandırıldık diyecekler için, yoo kandırılmadınız bakın Özdil hepsini yazmıştı ama eksik ama fazla, diyebileceğimiz bir kitap.. Kitap için bir nevi Çöküşün arka yüzü de denilebilir kanımca.. Daha çok farkındalık için okuyunuz..
2018 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2018 17:34
Bu kitap çok yakın siyaset tarihimizdeki kişileri ve yaşanan olayları traji komik bir şekilde kaleme almaktadır. Herkesin okuması gerektiği kanaatindeyim. Bazen çok şaşıracak, bazen çok üzülecek, bazen çok güleceksiniz, ağlanacak halimize.
2020 5. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2020 01:55
Siyasi kitap sevenlere tavsiyemdir. Tek sorun Adam,Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda ve Sen Kimsin kitaplarında olan benzerlik. Bu üç kitabı belli aralıklarla okusanız bile sürekli tekrar edilen kişiler ve yazılar okuyucu sıkıyor. Buna rağmen altı çizilecek çok cümle var...
2017 23. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2017 23:59
Abdülhamid Atatürk'ün mareşal üniformalı tablosunu depoya kaldırtan TBMM başkam İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda padişah Abdülhamid'i anma sempozyumu düzenledi. "Ne yazık ki tarihi ve kültürel miras bilinmiyor, özellikle gençler bilmiyor, unutturuluyor, hükümdarımız Abdülhamid'e vefa borcumuz var" dedi. Bence de öyle. Mesela, bu topraklardaki ilk "rakı" fabrikası Abdülhamid döneminde kuruldu. Şahsen büyük vefa borcum var. (Kendini yeni Osmanlı filan zanneden İsmail Kahramangiller, rakının 19 Mayıs 1919'da icat edildiğini zanneder ama... İlk rakı fabrikası Cumhuriyet'ten 22 sene önce kuruldu. Hem de, bizzat Abdülhamid'in başmabeyincisi Sarıcazade Ragıp Paşa tarafından Tekirdağ' da kuruldu. Padişahın isteği, şeyhülislam'ın onayıyla kuruldu. O dönemin en meşhur markalan, Deniz Kızı Rakısı ve Üzüm Kızı Rakısı'ydı. Deniz Kızı Rakısı'nm asıl ismi Tenedos Rakısı'ydı ama, etiketinde güzeller güzeli bir deniz kızı resmi olduğu için, ahalimiz Deniz Kızı Rakısı diyordu. Abdülhamid döneminde üretilen tüm rakı markalarının etiketinde, kız resimleri kullanılıyordu.) (Sayfa 136) Peki, bu topraklardaki ilk "bira" fabrikası kimin döneminde kuruldu? Gene Abdülhamid döneminde kuruldu. Gel de vefa borcu hissetme birader. (Cumhuriyet'i kuranlara "ayyaş" diyorlar ama... Abdülhamid döneminde, yılda 10 milyon litre bira tüketiliyordu. Cumhuriyet bu rakama, yani Osmanlı'nın içtiği kadar biraya, anca 1940'h yıllarda ulaşabildi. Henüz bira fabrikası kurulmadan önce, övünmek gibi olmasın, Osmanlı'da ilk birahane İzmir'de açıldı. Birahanelerin açılma iznini veren de, Abdülhamid'in babası Abdülmecid'ti.) Osmanlı'nın ilk "şampanya" fabrikası da Abdülhamid döneminde kuruldu. Resmi, mühürlü evrak var, Abdülhamid'in izniyle kuruldu. (Abdülhamid şampanya fabrikası kurdurduğunda, elitler kurdu

Yılmaz ÖzdilYazar · 25 kitap
Türk gazeteci yazardır. Yılmaz Özdil, İzmir Atatürk Lisesi'nin ardından Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. Mesleğe Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başladı. Ardından Fatih Çekirge'nin genel yayın yönetmenliği yaptığı Star gazetesinin kuruluşunda bulundu. Star gazetesinden ayrıldıktan sonra Ciner Medya Grubu'na geçti. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı ve atv haber genel yayın yönetmenliği görevlerinin üstlendi. atv ve Sabah'ın TMSF'ye devredilmesinin ardından Hürriyet gazetesine geçti. 2008 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu Star Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlayan Özdil, Hürriyet'in üçüncü sayfasında ve aynı zamanda Fanatik gazetesi çatısı altında spor yazarlığı da yaptı. Halen Sözcü Gazetesinde yazmaktadır. Yılmaz Özdil, Üniversite 3. sınıftayken tanıştığı Hülya hanım ile 1989 yılından beri evli olup Pelin (d.1991) adında bir kız çocuğu vardır.