Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Seyahatnâme'den Seçmeler

Evliya Çelebi

Seyahatnâme'den Seçmeler Gönderileri

Seyahatnâme'den Seçmeler kitaplarını, Seyahatnâme'den Seçmeler sözleri ve alıntılarını, Seyahatnâme'den Seçmeler yazarlarını, Seyahatnâme'den Seçmeler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nitekim büyüklerin dediği gibi “ Zeki insanlar aklını kullanan insanlardır ama daha zeki insanlar başkalarının aklını kullananlardır”.
Kötülüğe karşı iyilik etmek şanımızdır. Demişler; iyilik eyle suya sal. Bilir elbette Halik, bilmese balık.
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
Ee, dünya bu. Bir kararda durmuyor insanoğlu. Zaman oluyor, melekleri hayran ediyor. Gün geliyor, şeytan utanıyor ondan.
Sayfa 120Kitabı okudu
Öyle mi halim felek? Dil bilmez felek, Kestin can bahçesinden, İki nihalim felek. Lalanın dünyası ne? Aldanma dünyasına, Dünya benim diyenin, Gittik dün o yasına.
Doğru yolu elden bırakma. Kinden, garezden uzak kal. Tuz, ekmek hakkını gözle. İyi dost ol. Kötülerle arkadaş olma. İyilerden iyilik öğren.
Sırrı öyle bir sakla ki vücudundaki canın duymasın. Yanlışlıkla ağzına alma ki dilin duymasın.'
Reklam
288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Türk yazınının baş yapıtlarından biri olan Seyahatname'nin yazarı olan Evliya Çelebi'nin tam adı Evliya Çelebi Bin Derviş Mehmet Zilli'dir. Gezmeye duyduğu ilgi çocukluğunda dinlediği öykü, söylence ve masallardan kaynaklanır. Bir gün düşünde Peygamberi gördüğünü, Şefaat ya Resulallah! diyeceğine Seyahat ya Resulallah! dediğini, bu nedenle Peygamberin de ona gönlüne göre gezip görme izni verdiğini belirtir.
Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nden Seçmeler
Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nden SeçmelerEvliya Çelebi · İskele Yayıncılık · 20051,118 okunma
Bir diğer fıkrada şudur:
Kedinin biri bir damdan diğer dama sıçrarken havada donuk kalmış. Sekiz ay sonra Nevruz-ı Harzemşahi geldikte don çözülünce miyavlayarak yere düşmüş.
517 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.