Puan

8.510 üzerinden
138 kişi
2024 25. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2024 00:00
kitap bitti fakat bu tarz felsefe kitaplarını eleştirebilecek düzeyde olduğumu düşünmüyorum yine de kendimce bir şey söylemem gerekseydi kitabın genelinde bir "sonuca düşünce yoluyla ulaşmayı" öğrenebilirsiniz. Kitap Elea ekolünden bir yabancı ve Theaetetus'un karşılıklı soru cevapla düşünmeleriyle ilerliyor bu arada. Ve kafanızın almadığı yerde mola verip belki de uyuyup sonrasında daha verimli bir okuma yapılabilir.
SofistPlaton (Eflatun) · Kapra Yayıncılık · 2021904 okunma
2024 42. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2024 17:38
Üniversite de en dikkat çeken Nietzsche den sonra bende Sofistler olmuştu...Bu yüzden Tez ödevini de onlardan aldım...daha çok şey öğrenmiş oldum...Ne eleştiriler aldılar!! Zaten filozof değil dendiler...Koskocaman Protogoras, Gorgias başta olmak üzere diğerleri...oysa ben çok şey öğrendim onlardan...her şey ücret karşılığında ders vermeleriyle başladı...Yoksa günümüz bilgi üzerinden ders veren herkes Sofist mi? Sizce? Sofistler ön planda tutularak... günümüzde hâlâ tartışma söz konusu olan paralı öğretim yöntemini sorguluyor. Felsefenin tanımını, filozofun ne olduğunu, teşbihlerle temellendirip gözlem yapıyor Platon.... Sofist diyaloğu, bende yeri ayrıdır. Evet eser beni içine pek almadı, bu doğru fakat böyle bilgi içerikli eserler, keyif vermese de okurken çok şey öğretir. Önemli olan da bu değil mi zaten... .........Herkese Keyifli Okumalar Dilerim..........
SofistPlaton (Eflatun) · Kapra Yayıncılık · 2021904 okunma
2024 233. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2024 15:21
Sofist, iyi eser hoş eser ama bu sefer aklıma başka bir şey takıldı. Farkettiyseniz Platon’un varlık anlayışındaki dilsel nüansları zamanla Stoacı etik felsefesine sızmış ve daha sonra yine modern
2017 392. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2017 18:14
Sofist, Platon'un temel eserlerinden birisidir. Dialog şeklinde düzenlenmiştir, Platon'un görüşleri dialoglarla açıklanmaya çalışılmıştır. Genel itibari ile sofist kimdir?, Sanat, sanatçı, varlık nedir? Yokluk nedir? gibi ana temalara değinir, metafizik meselelere Platon'cu bakış açısıyla önermeler sunar. Varlık ve yokluğun tanımına dair bölüm mutlaka okunmalı. Özellikle yokluğun da cins olduğuna dair görüş ilgi çekicidir. Felsefi sınıflandırmanın nasıl yapılacağına dair güzel örnekler de içermektedir. Keyifli okumalar dilerim.
Puan vermedi·136 syf.·
2020 3. kitabı
Platon'un geç dönem eserlerinden biri olan Sofist diyaloğunda, Theaitetos ve Yabancı bir filozof, analitik yöntem ile sofist'in ne olduğuna dair kanaat getirmeye çalışırlar. Aynı şekilde varlık-yokluk üzerine (içerisinde çokça doxograf barındıran) derin bir felsefî çözümleme gerçekleştirirler. Sofistlerin bildiğini değil sadece söylemeyi bildiğini, söylem ustaları olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Platon, Sofist'i, kasaba kasaba gezip konuşan, tartışma eylemini ustaca gerçekleştirebilen, bilgiyi ve erdemi gençlere parayla satan kimse diye tanımlar. Platon ve Sokrates bilginin ve erdemliliğin bu şekilde öğretilemeyeceğini ya da öğrenilemeyeceğini savunur. Güzel, okunabilir kitap.
Felsefe