Bir Ceza Avukatından Gerçek Hikayeler

Orijinal Adı:
Vebrechen

2025 171. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2025 16:35
SUÇ-FERDINAND VON SCHIRACH,240 sayfa. Ferdinand Von SchirachFerdinand Von Schirach bir ceza avukatı.Bugüne kadar yedi yüzden fazla savunma yapmış ve bunları kaleme dökmüş.Mesleği gereği suça bulaşıp çizginin öteki tarafına geçen
2021 2. kitabı
Harika bir kitap. Hukukçular da gayet seve, ilgilene bilir. Bazı bazı yerlerde alfa yayınları baskısı olmasına rağmen harf ya da söz yanlışları ola biliyordu. Bunun dışında çok rahat okuna bilen, güzel, merak uyandırıcı kurgularla dolu bir kitap. İçeriği 11 farklı, bir birinden bağımsız hikayelerden oluşuyor. Okumayanların okumasını tavsiye ederim.
SuçFerdinand Von Schirach · Alfa Yayınları · 20191,074 okunma
Suç, bir ceza avukatının yaşadığı hikayelerin anlatıldığı bir kitap. 238 sayfadan ve 11 hikayeden oluşuyor. sadece ilk 3 hikayeyi okudum. sandığımın aksine, şaşırılacak hiçbir olay yok. çok abartı, gerçek olamayacak kadar değişik olaylar bekliyordum ama çok sıkıcı hikayeler var. yarıda bıraktım, kalanını okumaya değmez diye düşünüyorum. hukukla çok fazla ilgiliniz olmadığı sürece okumaya asla gerek olmayan bir kitap. belki de beklediklerimi karşılamadığı için böyle düşünüyorumdur?
2023 6. kitabı
Meslekten olmayan yargıçların bulunduğu Alman ceza davalarının usulüne ilişkin gözlem yapılabilecek olan bu kitabın benim için en önemli tarafı insan zihninin karanlık taraflarında neler olabileceğini görmek ve sıradan hayatların sıradışı yanlarını izlemekti . Bunu birçok kitap ve filmde görebiliriz ancak Suç kitabında doğrudan görülmüş davalar konu edildiği için gerçeklik hissi kurgu eserlerden daha ağır basıyor .
·122 syf.·
2020 119. kitabı
Uzun zamandır okuduğum en iyi kitaptı diyebilirim. Kitap bir alman ceza avukatının anılarından bahsediyor. Çok çarpıcı olaylar gerçekçi bir şekilde ele alınmış. Almanya hukuk sistemine dair bilgiler içerir. Hukuki terimler neredeyse yok dolayısıyle kitabı herkes okuyabilir. Kitabı okuduğunuzda suça karşı bakış açınız değişebilir !! Ayrıca hiçbir olayın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlarsınız. Özellikle hukuk fakültesi öğrencilerine öneririm. Keyifli okumalar.
2022 6. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2022 16:40
- “Avukatlar meslek sırlarını saklamak zorundadır” dedim. “Bana anlattığınız her şey aramızda kalır…” -“Bu polis için de geçerli mi?” - Özellikle polis ve ceza soruşturması ve yargılaması yapan diğer makamlar için geçerli. Susmakla yükümlüyüm, yoksa suç işlemiş olurum.” - “Yine de anlatamam” dedi. Bu satırlar kitabın 207. sayfasından. Almanya’da uzun yıllar ceza avukatlığı yapan yazarın müvekkillerini ve üstlendiği ilginç davaları anlattığı kitabı gerçekten enteresan. Çok uç şeyler yaşamış, çok uçlarda gezinen kişilik bozuklukları göreceksiniz. Çok sade bir dille anlatılmış..Fakat müthiş bir etki yaratmayacak bir kitap.
2024 692. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2024 19:59
Ferdinand von Schirach, Ceza kitabında on iki davayı ve bu davaların belirlediği on iki kaderi anlatıyor. Suç kitaplarında olduğu gibi, insan kaderini belirlemenin ne kadar güç olduğunu, "iyi" ve "kötü"nün kararını vermekte ne kadar aceleci davranıldığını ve bunlardan doğan sonuçları gösteriyor. Yazar suçluları yargılamıyor. Aksine mesafeli bir dinginlikle ve büyük bir empatiyle; yalnızlığı, tuhaflığı, mutluluğu ve başarısızlığın peşinde koşmayı anlatıyor.
Hayata Dair
Bir Ceza Avukatından Hikayeler
2022 29. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2022 07:35
Kitap bir ceza avukatı tarafından yazılan 11 farklı olaydan müteşekkil. Olayların her biri birbirinden farklı ve merak uyandıran hikayeler. Eğer kitabı okumaktan imtina ediyorsanız, son hikayeden başlamanız önyargınızı kırmaya yetecektir. Kitaptaki hikayeler “ceza avukatından gerçek hikayeler” olarak sunulsa da ben hikayelerde kurgu unsurunun da bulunduğu kanaatindeyim. Kitap, okurken sizi asla sıkmıyor ve bir sonraki hikayeyi okuma isteği öncekini okur okumaz içinizde uyanıyor. Kitapta hukuk alanında vicdan unsurunu kaybetmememiz gerektiği aşılanıyor. Bir hukukçu olarak zevkle okuduğum bir kitap oldu, okumayanlara tavsiye ederim.
Düşünce
2024 20. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2024 23:28
Kapaktaki gerçek hikayeler kısmına aldanıp aldım fakat hem kurguymuş hem de vasat. Bölümleri okurken adeta eski gazetelerin 3. sayfa haberlerini okuyor gibi hissettim. Öylesine yüzeysel bir anlatım. Giriş-gelişme-sonuç üçlemesini bazı hikayelerde göremiyorsunuz bile. Kız aşık olmuş bitmiş mesela. Eee? Birde çok beğeneceğimi düşünüp 2. kitabı da satın almıştım beraberinde pdf bulup okuyun
2020 1. kitabı
Heyecan, aksiyon, macera, gerilim birçok katagoriye girebilecek ender bir kitap, mükemmel bir kurgu. Sıkılmadan okunabilecek bir kitap. " Savunmak savaşmaktır, suçlananın hakları için savaşmak."