Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tanrının Varlığına Dair Argümanların İncelenmesi

Tanrı'nın Alfabesi

Mehmet Mirioğlu

Tanrı'nın Alfabesi Gönderileri

Tanrı'nın Alfabesi kitaplarını, Tanrı'nın Alfabesi sözleri ve alıntılarını, Tanrı'nın Alfabesi yazarlarını, Tanrı'nın Alfabesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
400 syf.
2/10 puan verdi
Ateizme dair karşıt fikir anlamında eser bulmak zor değil lakin nitelikli eser bulmak zordur. Bu çabayla aradığım bir eser olma umuduyla elime aldığım bu kitap diğer kitaplara göre tam olmasada bir şeyler katma anlamında etkiledi. Lakin yazarın metni ele alış tarzı, içerik anlamında demiyorum çok fazla yorucu kaçabiliyor. Sanki yazmak için doldurulan sayfalar mevcut bunun yerine öz olarak kendini açıklasa kitap eziyet olmak yerine akıcılığını sağlamış olabilirdi. İçerik anlamında ise kendine karşıt olarak ele aldığı bizim tabirimizle taklidi iman sahibi görüşlerinin argümanlarını ele alması niteliği düşüren bir diğer faktör. Açıkladığı ve savunduğu argümanların içeriği ne savunulmayacak nitelikte ne de cevap verilemeyecek. Bu metinlere bağlı kalıp ateist olabilmek sadece niyete saklı bir görüş olur benim nezdimde, zira niyeti sarsacak çıkarımların gücü argümanlarında görünmemekte.
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın AlfabesiMehmet Mirioğlu · Kaynak Yayınları · 201559 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Bir çoğumuz dünyaya geldiğimiz yere göre, ailemizin bize öğretiklerinden ve gördüklerimiz üzerine şekilleniyoruz ve yine bir çoğumuz ömrümüzü bunun üzerinde yaşıyoruz. Maalesef bir çoğumuz değil çok azımız dur hele neler oluyor bu ne, bu niye böyle, bu nasıl diyoruz ve bir soru işareti, bir kıvılcım ile binlerce soru işaretine ve yangına varıyoruz, bir birini takip eden sorular sorarak araştırarak okuyarak kendi aklımızı kullanıp sorgulayarak kendi doğrumuzu bulup yaşıyoruz. Bir başkasının aklını ve bir başkasının öğretikleri sorgulay belki aynı yola belki farklı bir yola çıkar. Deneyelim kullanılmayan akıl israf olur.
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın AlfabesiMehmet Mirioğlu · Kaynak Yayınları · 201559 okunma
Reklam
'herhangi bir olgunun huzur vermesinden yola çıkarak o şeyin doğruluğuna dair bir yargıda bulunamayız.'
Kanıta dayanmayan inançlar bireysel yaşamda kötü sonuçlar doğurabilir.
Tanrının yapacağımız şeyleri önceden bilmesi iradenin olmadığını gösterir.
Reklam
Sorgulamak, kafanın karışması değil çalışmasıdır.
Ödül/ceza sistemine dayalı bir ahlak sistemi ise tatmin edici değildir zira kişinin akılsal süzgecinden bağımsız olarak bir üst kurum tarafından buyrulmuştur; güvenilir değildir zira insanların tecavüzden, hırsızlıktan, adam öldürmekten kaçınmalarının tek sebebinin ödül veya ceza olması korkutucudur.
Sayfa 344Kitabı okudu
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tanrinin Alfabesi
Tanrı var mı? Tanrıya dair ortaya atılan deliler neler ? Oldukça cesaretli bir genç yazar... Zor bir konuyu bu kadar genç yaşta yazmak ve yorumlamak oldukça cesaret işi doğrusu.
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın AlfabesiMehmet Mirioğlu · Kaynak Yayınları · 201559 okunma
Öldüğümde Tanrı ile karşılaşırsam ‘evet şimdi inandım sana’ derim ve O da ‘hoşgeldin’ der. Çünkü evreni yaratacak kadar yüceyse sanırım bana da hoşgörü gösterirdi.
Sayfa 123 - François MitterrandKitabı okudu
Reklam
Eğer Tanrı benim aklımı onu kabul edemeyecek şekilde yaratmışsa, belki de ona inanmamı istemiyordur? Belki de Tanrı, sorgulayıp şüphe edenleri cennete alacakken; sorgusuz sualsiz inananları, verdiği aklı kullanmayanları cehenneme alacaktır? Kim bilir?
400 syf.
9/10 puan verdi
·
31 günde okudu
başlangıç için muazzam bir kaynak
çoğunluğu inançlı kişilerden oluşan bir toplum olarak tanrı hakkında çok az kafa yoruyoruz. kafamızdaki bilgiler önceki jenerasyonlardan aktarılmış bilgiler genellikle. çok az insan bu konuda sistematik olarak düşünüyor, haliyle çok az insan bu konu hakkında türkçe içerik üretiyor. tanrı'nın alfabesi tam da bu nedenle oldukça özel bir eser. epey
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın AlfabesiMehmet Mirioğlu · Kaynak Yayınları · 201559 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Genç Yazar Mehmet Mirioğlu'nun Tanrıların afabesi kitabının incelemesini alıntılarla yeterince yaptığımızı düşünüyorum. İlave bir yoruma gerek olmadığını düşünüyorum. Kitabın gerçek adının Ateist'in el kitabı olduğunu ve her Ateistin başucunda bulunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Tanrı'nın Alfabesi
Tanrı'nın AlfabesiMehmet Mirioğlu · Kaynak Yayınları · 201559 okunma
Dindar savaşa giderken de karısını döverken de hırsızların elini keserken de bu hareketlerini dine dayanarak gerçekleştiriyorlar. Bu durumda kusursuz olan ne dindarlardır ve ne de din…. Dinin kaynağı bizzat vahşetin kaynağıdır. ''Kusursuz olan dindir dindarlar değil'' iddiası ancak dindarların hareketlerinin dinden bağımsız olması durumunda geçerli olabilir fakat görünen o ki böyle bir durum mevcut değil.
Sayfa 373 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
İnançlı insanlar eğer cennete ve cehenneme inanmıyor olsalardı toplumsal davranışları, tecavüzü, hırsızlığı, adam öldürmeyi gerçekleştirirler miydi? Eğer dini inançlarının gitmesiyle beraber bu tür ahlaksızlıkları gerçekleştirecek birileri varsa bu kişiler bu davranışları gerçekleştirmese bile ahlaklı değillerdir ki bu durumdaki kişiler inançlı da olsalar onlardan uzak durmayı tercih ederiz.
Sayfa 344 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
93 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.