Kitaba ilk sayfalarında kızı bitlendiği ićin saçını kesen,arada kafasına tasla vuran bir anne figürü karşima çıkınca aklıma direkt tıpkı bizimkiler diye geçirdim.Sonra ögrendim ki yazar zaten Türkmüş.Rita Hunter sadece bir mahlazmış.Böyle bilmeden bir kaç kitap daha almıştım.Onlarda Türktü.Wattpad kitaplarıymış sonradan öğrendim.Gerci onlar baya kötüydü ama Rita bence baya hakim bu tarza.Kitap güzeldi ama öyle aman amanda etkilenmedim.Bu ara hiç güzel kitap bulamıyorum zaten ama bence yeni başlayanlar için önerilebilir.Söylemeden geçemicem bu tarz mahlaz kullananlar yüzünden kendimi baya kandırılmış hissettim.
Türünün iyilerinden oldu bu kitap benim için. Her şey dozunda ve güzel gitti. He güleyim edeyim derseniz bence bunu bulamazsınız, çünkü ben bulamadım. Ama tarihi aşk okuyayım derseniz bakmanız lazım.
#okudumbitti
#kitaptanıtım
Tatlı Tuzak
Rita Hunter
SEPYA
Sayfa Sayısı: 496
Şiddetli yağmur yüzünden kabaran dere, Sedgwick'lerin evini kasabaya bağlayan köprüyü seline kattığında, kimse olacakları tahmin bile edemezdi.
Tarih de içeren aşk romanı katagorisinin güzel bir örneği olmuş. Kitabı çok başarılı buldum. Eskiden okuduğumuz "Beyaz Dizi" kitaplarını anımsatan bir yanı var. Sonunu o kadar beğendim ki bitmesini istemedim.
facebook.com/groups/20736322...SihirliFlutukitap.com/u/SihirliFlutzebramo.com/users/323273809
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
Bu yazarın kalemine bayılıyorum.. Yine muhteşem bir kitaptı.. Bu kadar beklettiğime pişman oldum.. Artık yeni kitabı çıksa okusak diyorum ve merakla bekliyorum.. ;)
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
+ 18' li sahneler içerir. Haricinde bu türden beklentileri karşılayacak romantik hikayeydi. Kasabanın gösterişsiz kızı, yolu tesadüfen oradan geçen bir düke ilk görüşte aşık olur. İmkansız görünen aşk, kaderin işe el atmasıyla gerçek olur.
Komik, arkadaşlık içeren, kimi zaman da üzücü. Finalde mutlu son. Daha ne olsun.
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
Ahh Elisha, saf Elisha. Grandoor dük ü o kadar aşağılayıcı laflar kullandı ki, Elisha'nın herşeye susarak görmezden duymazdan gelerek davranması beni çileden çıkardı. Kitap ortalarına kadar sıkıcıydı, sonlara doğru hareketlendi ve son'u kesinlikle güzeldi. İngiliz tarihi aşk romanları okumayı sevenler okuyabilirler ama öyle aman aman bir beklentileri de olmasın.
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
Severek okuduğum bir romandı. Böyle tarihi aşk romanlarını okumaktan keyif alıyorum. Önce evlenmek zorunda kalıp sonrasında birbirine kök söktürerek aşık olmaları. Klişe ama hep tutar. Bu romanda eğlenceliydi ama erkek karakterimiz kıza karşı fazla sert oldu. Kızımızda görür görmez etkilendiği için alttan alan taraf. Ama bir yere kadardı. Herşeye rağmen sonu belli yinede. Mutlu son. Bence romanlara yakışanda budur:)
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
Elisha güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken arkadaşı Claire'ın aksine hele de bitlendiği için kesilmiş saçlarıyla çekicilikten ve güzellikten uzak bir kızdır. Fakat Elisha'nın ilk görüşte aşık olduğu Grandoor dükünün, gözüne kestirdiği Claire yerine sarhoş bir şekilde onun odasına girmesi Elisha ve Connor için bir dönüm noktası olur ve yanlış anlaşılmalar Elisha'nın tatlı tuzağına dönüşür.
Olmasını beklediğim/istediğim bir şey olmadı, çok içimde kaldı. Son kısımlarda yaşanan bir olayı ise gerçekten beklemiyordum. Etkileyici, akıcı, içten bir kitaptı. Ah Connor ah... :))
Tatlı TuzakRita Hunter · Epsilon Yayınları · 2012301 okunma
Bazı kitaplar için; neden daha önce okumadım, bunca zaman neyi beklemişsin diye kendime kızar dururum. Ama her şeyin bir vakti zamanı olduğu gibi bu durum için de aynısı geçerli oldu.
Rahatsız olduğum tek kısım, hikayenin en başında başrol kızımızın hâl ve hareketlerinde oluşan tutarsızlıklardı.
Yazarın diğer kitaplarına da hızlıca geçiş yapmam şart.
Elisha... Arkadaşı güzeller güzeli Claire’nın yanında kendini oldukça çirkin hisseden bir kız. Tabii bitlenip saçlarının kısacık kesilmesi bu durumu daha kötü hale getiriyor. Bu haliyle kendisini asla sevemeceğini düşünmesine rağmen Dükü görür görmez ona aşık oluyor.
Grandoor Dükü Connor Tracey... küstah, kibirlinin teki. Üvey annesi Catherina’dan intikamını almak için taşralı, oğlana benzettiği ve kimse tarafından çekici görülmeyen Elisha ile evlenmeye karar verir. Tabii olayların öncesi var.
Düğünleri sırasında Connor’a oldukça sinirlendim. Hatta kitabın Connorla ilgili her kısmında sinirlendim diyebilirim. O kadar kalpsizdi ki. Zavallı Elisha... Dük için gururunu defalarca ayaklar altına aldı. Tabii en sonunda aşk kazandı.
Tarihi aşk romanları okumaya o kadar uzun bir ara vermiştim ki harika bir tat bıraktıklarını unutmuşum.
Harika bir kitaptı. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Zeynep Avcı Ataş
''Yazdığı historical aşk romanları ile batılı muadilleriyle yarışan yetenekli Türk kızı..''
Epsilon Yayınevi
08.08.80’de Zonguldak’ta doğdu.
İlkokul, ortaokul ve liseyi Zonguldak’ta okudu. Özellikle lise dönemimde, üniversiteyi kazanmaktan daha mühim gördüğü zengin bir Barbara Cartland koleksiyonuna sahip oldu.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdiğinde de çok sayıda kitap okumuş olmasına rağmen, yine de bir şeyler yazabilmek için eline kalem aldığı söylenemezdi.
Üniversitedeyken stajyer olarak başladığı şirkette öncelikle İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak 2 sene çalıştıktan sonra 7 sene boyunca görevine aynı firmada yönetici asistanı olarak devam etti.
Amatör yazarların hikâyelerini yayınladıkları bir sitede, ilk denemesini yayınladığında çok iyi tepkiler aldı ve bu işi benimsedi. İlk kitabı Kalbimi Çaldın da öncelikle internet hikayesi olarak yayınlandıktan sonra okurlarıyla buluştu. Diğer kitapları Tatlı tuzak ve Ateş Serisi olmakla birlikte yazmayı asla bırakmayacağı için okurlarını yeni kitaplarıyla buluşturması yakındır.