Ekim 2018
Doğan Yayınları

2025 169. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2025 12:10
Uzun zamandır okuduğum en sürükleyici kitap olduğunu söylemeliyim. Nasıl aktığını anlamadığınız 600 sayfa.. Dan Brown tadında dolu dolu büyük emeklerle yazılmış. Arif Ergin okuduğum her iki kitabı ile de yeteri kadar keşfedilmemiş ama muhteşem bir yazar. Osman Hamdi Bey ile ilgili bölümlerde kitabı bırakıp araştırma yapmaya yönlendirecek kadar merak uyandıran,farkındalık yaratacak kadar da bilgi dolu bu nefis eseri geçikmeden okuyun derim..
2025 81. kitabı
Saklanmak zevklidir , bulunmamak felaket -Donald Woods Winnicott Winnicott çok haklı,bu kitap saklanmaktan zevk alan soruların olduğu bir bilmece sandığı. Aramamak ayıp olmaz mı ? Beyoğlu’nun gölgelerinde dolaşırken yalnızca bir şehri değil, aynı zamanda bir labirenti keşfediyorsunuz. Cinayetler, kayıp bir tablo ve çözülmesi imkânsız gibi duran bilmeceler… Yazar, İstanbul’u bir arka plan olmaktan çıkarıp hikâyenin merkezine yerleştirmiş. Dan Brown’a benzer bir tempo, fakat büsbütün yerli bir ruh. Sayfa sayısı sizi korkutmasın. İstanbul’da olanların gezerek okuyabileceği harika bir kitap. Keyifli okumalar :)
Alıntı
·593 syf.·
2023 11. kitabı
5 yılllık bir emek, edinilmiş onlarca deneyim, sanat ve gizemin çok güzel bir şekilde birleşmesi... Nasıl anlatılır bilmiyorum ama Arif Ergin'in yazmış olduğu bu ilk romanı o kadar ustaca bir şekilde kurgulaması, mükemmel bilgilerle harmanlaması gerçekten şaşırılacak derecede. Kitabın akıcılığına diyecek yok bölümleri okudukça daha da içine çekiyor sizi. Okuduğum şahane kitaplardan birkaç tanesinden biri. (İlk inceleme yazım olduğu için çok bir şey bilmemekle beraber küçük bir inceleme yapmaya çalıştım, inceleme olup olmadığı tartışılır acemiliğime verin . Kendimi geliştireceğimden emin olabilirsiniz.)
2019 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2019 11:08
Adana'da kitap fuarı başladı. Tabi başlamışken fuar sırasında aldım Tekvin'i. (Doğan Kitap sağolsun bir poşet vakası da orada yaşatıyor okuyucusuna!) Kitapla veya yazarıyla ilgili bilgim yokken,
2018 14. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2018 19:08
Yazarın ilk kitabı ama harikaaaaaa... Dan Brown Türkiye şubesi diyeni çok ama bence kitap da yazarda kendine özgü... Gizem, polisiye, oyların birbirine kusursuzca bağlantısı, her sayfayı keyifle okuyup diğer sayfaya geçme isteği bir sayfa bir sayfa diye diye bir türlü bırakamadığım ve 3 günde kitabı bitirdim ve bu kadar güzel okutan akıcı kitabı bitirmek .... Harika... İkici kitabı sabırsızlıkla bekliyorum... Ben çok sevdim keyifle, heycanla severek okudum ... Barış Özcan'ın bu videosunda ( youtu.be/Z06PqZ-t7EI ) tesadüfen görüp merak ettiğim ve biran önce aldığım bir kitap ve neden daha önceden haberim olmadı dediğim bir kitap .
Muhteşem bir roman!
2019 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2019 22:18
Muhteşem bir romandı. Eleştirmenlerce 2018'in en iyi romanlarından biri olarak seçildiğini duyunca romanın varlığından haberdar oldum. Gizem, suç, gerilim, aksiyon ve bir an bile elinizden bırakamadığınız soluk soluğa bir hikaye. Öte yandan da tarih ve sanat ile ilgili dozunda bilgiler. Galata ve Beyoğlu sokakları. Kitaba bayıldım. Bu roman ile belki de Türk edebiyatında yeni bir tür başlamış olabilir. Bu romana kesinlikle polisiye denemez. Mystery-Thriller romanı. Matematik ve metnin birbiriyle böyle ilişki kurduğu bir metin dünya edebiyatında bile azdır. Alt metinde işlenen konu sansür ve roman da bugünün sansürcü ortamına matematikle başkaldırıyor. Romandaki matematiksel sistemi çözmeden yorum yapmamanızı öneririm. Çünkü sistemi çözünce bir anda karşınıza farklı bir roman çıkıyor. Şifreyi çözünce bir süre saat dumur olmuş bir şekilde romanı seyrettim. Yazarını tanımayı çok isterdim. Şimdi imza günlerini kolluyorum. Ve yazarın yeni kitabını bekliyorum.
TEKVİN YORUMUM
2021 1. kitabı
Kitabı çok beğendim. Fakat birçok roman+tarih, kültür bilgisi taşıyan kitap okudum. Hepsinde tarihsel, kültürel vb. bilgiler hikaye halinde verilmişti. Fakat by kitapta sanki wikipediadan bilig alınıp yapıştırılmış. O yönden beğenemedim sadece. Onun dışında sanat tarihi ve tablolara dair çok bilgi edindim. Lise çağındaki öğrenciler için uygun bence
2026 17. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 22:54
#OkudukBitti Arif Ergin Tekvin
Naçizane yorumlarım
2020 2. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 18:00
Yazarımızın bu türde verdiği ilk eser. Büyük bir arka plan var, büyük bir emek var. Bir polisiye roman hiç bu kadar içine almamıştı beni. Hep Hakan’ın yanındaydım. Okuyanlar bilir romanımızın baş karakteri sevgili Hakan. Dili, kurgusu efsaneydi. Ve tabi bu güzel hikayenin geçtiği yer tanıdık olunca tadından yenmiyor her sayfanın. Olay örüntüsü müthiş sevgili yazarımıza hayran kaldım.Tabi ki Barış Özcan abimin tavsiyesiyle keşfettim bu güzelim kitabı burdan ona selam olsun.
TekvinArif Ergin · Doğan Yayınları · 20182,694 okunma
Her şeye rağmen sonuca ulaşmak...
2025 50. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2025 22:21
Arif Ergin’in Tekvin adlı romanı, ismini “yaratılış” anlamına gelen kutsal bir kavramdan alırken, insanın kendi iç evrenine yaptığı yolculuğu anlatır. Roman, bireyin içsel dönüşümünü, kendi benliğiyle, geçmişiyle ve Tanrı'yla kurduğu bağları sorgulayan yoğun felsefi bir metindir. Kitapta kullanılan dil zaman zaman ağır ve semboliktir; anlatı düz bir çizgide ilerlemez. Bu da okuyucudan dikkatli ve sabırlı bir takip bekler. Ergin, metin boyunca mistik ve varoluşsal sorularla okuru baş başa bırakır: İnsan nedir? Yaratılışın anlamı ne? İrade, özgürlük ve kader nereye kadar bizimle?* Ayrıca yazar, bireylerin kimliklerini gizleyerek, gerçek benliklerinden uzakta yaşamak zorunda kalışlarını da işler. Gücün ve paranın bazı durumlarda hiçbir anlam ifade etmediği, insanın içsel boşluğu doldurmakta yetersiz kaldığı anlara da dikkat çeker. Tekvin, yalnızca bir roman değil, derin bir sorgulama metni; ruhsal bir yüzleşme yolculuğudur.
Duygu ve Düşünce

Arif ErginYazar · 1 kitap
1976 Kayseri doğumlu olan Arif Ergin, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İş hayatında zaman içerisinde danışmanlık sektöründe ilerlemiştir. Türkiye'nin en önemli projelerinde danışmanlık yapmakta ve dünyanın daha yeşil, daha temiz olması için çabalayan yazarın ilk romanı ise "Tekvin" olmuştur.