4 Eylül 2025
Ekim 2018
İthaki Yayınları

2026 19. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 08:01
TEKVİN-ARİF ERGİN,576 sayfa, Mesut AyazMesut Ayaz ve SevilaySevilay ‘la birlikte TekvinTekvin ‘i okuduk, sindirdik, yer yer zorlandık ama bol bol konuştuk Özellikle semboller ve o mistik hava üzerine epey
2026 13. kitabı
Kitabın bitirip kapağı kapamamın ardından, aklımda tek bir düşünce vardı: "Türkiye'nin de bir Dan Brown'ı varmış!" Evet, yanlış duymadınız Dan Brown. Yazarımız Arif Ergin,
TekvinArif Ergin · İthaki Yayınları · 20252,706 okunma
Tarih, Ezoterik Sır, İnanç ve Sanat...
2025 14. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2025 23:45
Merhaba, yeni tanıştığım ve kalemine adeta aşık olduğum bir yazarı ve TekvinTekvin isimli eserini acizane incelemek için karşınızdayım. Harikulade kurguyu yine harikulade bir edebi dil ile anlatan bir
‘Zulkarneyn’
2026 17. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 14:49
Çok enteresan bir okuma deneyimi sundu bu kitap bana. Öncelikle Arif ErginArif Ergin ‘le tanışma kitabım ve kendisinin de yazdığı ilk kitap olduğunu belirteyim. Grup okuması idi. Kitabı daha önce 1k’da birkaç kişide görmüştüm ama herhangi bir bilgim yoktu. Tarihi bir kitap izlenimi verdiği için de açıkçası sıcak bakmamıştım. Zira pür tarih okumalarına biraz uzağım. Evet kitapta tarih var mıydı, âlâsı vardı. Ama bir tarih kitabı mıydı dersek, asla değil. Polisiye, cinayet, tarih, sanat, din, inanç, ezoterizm, mistisizm, kriptoloji, komplo teorileri diye uzar gider konusu. Kurgusu çok iyiydi. Bunca konu bir olaya çok iyi yerleştirilmişti. Merak duygusu kitap boyu hakimdi. Akıcı ve yalındı. Ve ve ve elbette Osman Hamdi Bey’in (kendisini ve eserlerini çok severim) “Tekvin” tablosu ile ilgili olması da ekstra lezzetli idi. Kitap biten bir kitap değil, devamı mutlaka gelecek türden derken, GizlenenGizlenen tam da burada devreye giriyor. Bakalım onu okumak ne zamana kısmet olacak.. Ben kitabı çok sevdim. Gerek şifre bulma oyunu gibi olması, gerek öğretici bilgiler içermesi, gerek de polisiye olması beni hayli etkiledi. Keyifli okumalar dileyerek incelememi sonlandırıyorum efenim ;) (Tüm kelimeler gözlerimin gördüğü, kulaklarımın duyduğu, zihnimin ve bedenimin hissettiklerinden parmaklarıma dökülenlerden ibarettir.)
Hakikatin Peşinde… Ama Kendi Adının Değil
Puan vermedi·576 syf.·
2026 15. kitabı
Tekvin, Arif Ergin’in kaleminden çıkan; yaratılış, insanın kökeni ve hakikat arayışı gibi kadim soruları merkezine alan, polisiye gerilimle harmanlanmış oldukça sürükleyici bir roman. Adını
Puan vermedi·576 syf.·
2026 8. kitabı
Selamlar; yazarın ilk okuduğum kitabı oldu öncesinde tanıtımlarından ve alıntılardan ilgimi çekmişti. Açıkçası beklentimin üstünde bir okuma deneyimi oldu. Da Vinci’nin şifresi tadında ve yerli bir yazardan böylesine sanatla, tarihle, komplo teorileriyle dolu bir kitap okumanın tadına vardım. Arif ErginArif Ergin tarihsel ve sanatsal gerçeklerle kurguyu ustaca birleştirmiş. Kitapta adı geçen İstanbul’daki tarihi mekanları da bildiğim için kitabı bir nevi yaşadım diyebilirim. Tarihimizde önemli yer tutan ressam, arkeolog ve müzeci Osman hamdi bey hakkında da önemli bilgilerle okumaya ayrı bir keyif veriyor. Kısaca gizem, tarih ve polisiye kitap tutkunlarına özellikle tavsiye ederim. Kitapla kalın sağlıcakla kalın:)
2025 126. kitabı
Tablolar her zaman ilgimi çeker. Özellikle tabloların içerisine gizlenen bir takım sırlar var ise daha çok ilgimi çeker. Peki bunlar ne olabilir derseniz bu kitabın içeriğindeki tarihsel yolculuktan
2026 2. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 16:08
Arif ergin yeni tanıştığım bir yazar. Ve beni derinden etkilediğini söyleybilirim. Kitabın konusu gerçek olaylardan esinlenerek (kısmen de olsa) çok güzel bir hikaye ile karşınıza çıkıyor. Olayların örgüsü,her bir sırrın içinde başka bir sırrın ortaya çıkışı, okudukça kendinizi bir gizemin içinde hissetmeniz ve en önemliside hikayeyi bire bir yaşamanızi sağlıyor yazar. Tabi bu yazılışın şeklinin ne kadar yalın ve akıcı oluşu da bir insanı sıkılmadan okumaya teşvik ediyor. Bu değerli eser hakkında küçük bir inceleme yapma gereği duydum çok hoşuma gitti. Bilerek kitabın içeriği hakkında çok bir şey söylemedim. Çünkü, çoğu detay tahmin edilebilir kılıyor bazen kitapları ben bu şekilde tercih ettim. herkese iyi okumalar. sıra GİZLENEN DE:)
2026 10. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 17:00
Ortak Okuma | Banu SEZERBanu SEZER & SevilaySevilay ile.. TekvinTekvinArif ErginArif Ergin Banu SEZERBanu SEZER ve SevilaySevilay ’la birlikte çıktığımız bu ortak okuma yolculuğunu tamamladık Aynı metne üç farklı zihinle bakmak, özellikle
2025 158. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 22:36
Tekvin “Tekvin” Osman Hamdi’nin bir diğer adıyla Mihrap adlı tablosunun gizemini anlatıyor. Sanatdan siyasete, tarihten gizli güçlere kadar her detayı ustalıkla araştırılarak yazılmış bir roman. Tablonun gizemi bir anahtar oluşundan geliyor. Her fırça darbesi aslında bir hikaye nin başlangıcı. Tabi bunun yanı sıra Osman Hamdi’den illimünatiye kadar da uzanan gerçekler var. Pek çok detayın gerçeğe ve bilgiye dayandığı da aşikar. Yani gerçek olaylara dayanan bilgilerin hikayeleştirilmiş hali diyelim biz buna. Mükemmeldi. Uzun zamandır böylesine gizemli bir hikaye okumamıştım. Sırada Gizlenen var.

Arif ErginYazar · 1 kitap
1976 Kayseri doğumlu olan Arif Ergin, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İş hayatında zaman içerisinde danışmanlık sektöründe ilerlemiştir. Türkiye'nin en önemli projelerinde danışmanlık yapmakta ve dünyanın daha yeşil, daha temiz olması için çabalayan yazarın ilk romanı ise "Tekvin" olmuştur.