Bir geceye sığdırılmış 500 sayfalık bir kitap düşünün ve soluksuz okuduğunuz elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir eser. Gecenin karanlığına ışık olan Dan Brown şiddetle tavsiye ederim.
En çok okuduğum yazarlardan bir tanesi olay sürgüsü alıp götürüyor merak ve heyecan uyandıran bir kitap. Sanki bir sinema filmi gibi soluksuz bir şekilde okumuştum yapboz gibi sabırlı ve bir o kadarda heyecanla sonucunu bekledimdigim bir kitap
Gizem,merak uyandıran,arada sonunda ne olacak diye nefes almayı unutturabilen,gözlerim şaşı olacak derece diger sayfaya hemen atlayarak gecip sabırszlıktan okumaya calıştırabilen kitapların müptelasıyım..kitap algılarımı açtığı için çevremdeki çoğu insanın yapamadığını bu kitap yaptğı için ayrıca begendimm kitabı...
Bu kitabi okumadan önce bir çok kitap için “çoook beğendim! “ demiştim. Fakat okuduktan sonra ,diğerlerini çok beğendiysem şu an hissettiğimi nasıl ifade edebilirim diye düşünmeye başladım...
Gerçekten HARİKA bir kitap!
Bir filmi saniye saniye dikkatlice izlemiş, hertürlü detayı hazmetmiş gibi hissettirdi bana .
Okudukça okuma istegi uyandıran, her sayfasında ayrı bir bilgi yatan,her okuduğunu dahada fazla araştırma isteği doğuran bir kitap.
Araştırmacı ve sorgulayıcı ruhumu uyandırdığın için teşekkürler Dan Brown.
Şiddetle tavsiye edilir..
Hikayenin ve ana karakterin kronolojik yapısına uyması adına önce Melekler Ve Şeytanlar okunmalı, ardından da Da Vinci Code. Bunlar bittikten sonra konu üzerine oluşabilecek merakları gidermek adına Holy Blood, Holy Grail kitabı güzel gelecektir.
Açık açık Langdon serisinin en iyi kitabıydı. Dan Brown seriye gerçekten güzel başlamış ancak sonraları yavaş yavaş bozmuş gibi oldu. Olayları betimlemesi bu kitabında ayrı bir güzellikteydi.
Ne okudum ben? Birkaç gün önce bitirdiğim bu araştırma/tarihi kurgu kitabı açıkcası bende çok büyük sorular ve beraberinde şüpheler de bıraktı. Öok ara vererek okudum mesela ama bir o kadar da hevesle okudum. Sıkan bir anlatım yok, her bölümde başka bir kişinin ağzından duyuyoruz bu kitabın olay kurgusunu ama kafa karışıklığı yaratmıyor. Bence en önemlisi de bu. Da Vinci gibi önemli bir ressam hakkında bu denli bir kitap yazabilmek ise gerçekten mükemmel bir şey bence. Diğer her kitabı gibi bu da mükemmel. Ayrıca daha okumayanlara filmine değil kitaba bakmalarını öneririm. Sonra filmi izlediğiniz zaman arada olan farkı ve tekrardan Dsn Brown'nun ne kadar harika ve iyi bir yazar olduğunu fark edeceksiniz. The Da Vinci CodeDan Brown
Dan Brown araştırmaya dayalı roman yazarı olarak , kaleminin akıcılığıyla genel kültürü destekleyici olması adına tüm kitapları muhteşem olan bir yazar
Sizlere merhaba demiyorum ya da iyi akşamlar dilemiyorum. Çünkü bunu diyerek Melekler ve Şeytanlar'a 5 saniye de olsa geç kalmak istemiyorum. Eyvah, stresten bunu belirtip daha da vakit kaybettim
Dan Brown, 22 Haziran 1964 doğumlu ABD'li yazar.
Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı.
Roman, yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde 1 numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu.
Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı 2000 yılında yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır.
Yazar 2001'de yazdığı tekno-gerilim türündeki ikinci romanın İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi.
Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir.Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur.
Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir.
Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır.
Romanlar:
- Dijital Kale (1998)
- İhanet Noktası (2001)
Robert Langdon Serisi
- Melekler ve Şeytanlar (2000)
- Da Vinci Şifresi (2003)
- Kayıp Sembol (2009)
- Cehennem (2013)