Patrick Ness
Okunma
Beğeni
10,7bin
Görüntülenme
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden) Prentiss diğer kasabalar gibi değildi. Herkes herkesin düşüncelerini devamlı bir Gürültü şeklinde duyabiliyordu. Özel hayat yoktu. Sırlar yoktu. Bir gün Todd Hewitt, erkekliğe adım atacağı doğum gününden bir ay önce bir sessizlik buldu. Bu imkânsızdı. Ve şimdi kaçmaya başlaması gerekecekti… Guardian Edebiyat Ödülü Manchester KİTAP ÖDÜLÜ Adayı Odyssey ÖDÜLÜ Adayı James Tiptree Jr. Ödülü Carnegie MADALYASI “Muhtemelen son dönemin en etkili distopyası.” - New Yorker - “Kaos Yürüyüşü fevkalade.” - The Times - “Karşı konulamaz derecede sürükleyici, ürkütücü, heyecanlandırıcı ve can yakıcı…” - Sunday Telegraph - “Unutulmaz… Etkili… Sonu âdeta karnınıza inen bir yumruk gibi.” - The Booklist, starred review - “Erkeklerin ve oğlanların iyi ve kötü tüm düşüncelerini duyabildiğiniz bir dünya hayal edin. Umut Bıçağı hem tehlikeli bir gerilim romanı hem de korku, sevgi ve kefaret üzerine bir fabl.” - The Independent -
464 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2010

7/10 puan verdi
Uzun zamandır okumak istediğim ama nedense bir türlü alamadığım bir kitap yorumu ile geldim. Patrick Ness gerçekten merak ettiğim bir yazardı. Aslında seri olmayan kitapları olmasına rağmen ben seri olanı okumak istedim. Neden? Çünkü zor olanı seviyor insan her defa bu kadar zaman beklediğime pişman olmadım değil. Hemen kitabımıza
8/10 puan verdi
Yine severek okuduğum bir kitabın daha sonuna geldim. Herkesin birbirinin içsesini, aklından geçenleri duyabileceği bir kasaba düşünün. Soyu tükenmiş kadınlar, yok olmaya yüz tutmuş kentler, konuşan hayvanlar, bir çocuğa musallat olan büyük bir gizem. Küçük yaşta bir başlarına ve omuzlarına büyük yükler binmiş çocukların hikayesi. Hikayenin büyük
8/10 puan verdi
Kaos Yürüyüşü serisinin ilk kitabı Umut Bıçağı. Bu serinin filmi çıkacağı için okuma  listemde öne çekmiştim. Ve bu kitap Patrick Ness'ten okuduğum ilk kitap. O yüzden yazarı şimdilik sadece bu eserleriyle tanıyorum. Öncelikle bence seri isminin hakkını veriyor. Tam bir olay serisi. Sürekli olay oluyor. Durum betimlemesi, durum bölümleri
7/10 puan verdi
Başlangıç olarak distopya seviyorsanız bu kitabı seveceğinizi söyleyerek başlamak istedim. Daha önce hiç Patrick Ness okumamıştım ve bu kitabıyla başlamak istedim. Aslında bu kitabı seçmemin en büyük sebebi bir seri olmasıydı. Ben şahsen ayrıntı seven ve bir kitabı sevdiysem, o karakterleri daha çok maceralarda görmek isteyen birisiyim. Bu yüzden çoğunlukla okumak için serileri seçerim. Ama siz eğer ayrıntı sevmiyorsanız sizi kolaylıkla sıkabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben kitabın ortalarına geldiğimde biraz sıkılmaya başlamışken olay tekrardan hareketlendi. Ve kitabın kapağını da çok beğendim sayfaların kenarlarının siyah olması bence kitabın görünüşüne ayrı bir hava katmış.
10/10 puan verdi
Tek kelime ile OHAAAA. Ben böyle bir kurgu, böyle olaylar, böyle bir son görmedim. Gerçekten aşırı beğendim ya. İlk başlarda biraz durağan ve sıkıcı gelse de devam ettim. Ettikçe sayfalar geçti ve bitti. Bu sene o kadar çok favori kitabım oldu ki... Tabii umut bıçağı da bunların arasına eklendi. Doğruca tuzağın içine koştuk. Dünyanın sonuna. Reis bey " Hoş geldiniz, " diyor. " Yeni Prentiss'e sefalar getirdiniz. "
10/10 puan verdi
Verdiği nefes kesen heyecanın, acaba burada ne olacak diye ufak dozda ki korkunun, o gizemli tutkunun insanda uyanmasını sağlayan bir kitap. En can alıcı bölümü ise o bölüme gelene kadar ki yaşadığınız tüm duyguların tersini yaşatan bir bölüm. Bu kitabı okumak nefes almak gibi*
Spoiler!!! Çok nötrüm.
Patrick Ness, benim için çok derin bir kitap olan
Canavarın Çağrısı
Canavarın Çağrısı
nın yazarı ve kitaplarının çoğunu severek okudum. Kaos yürüyüşü üçlemesi de en popüler, hatta Tom Holland ın da yer aldığı bir filme çekilmiş kitaplarından. Haliyle büyük beklentiyle başladım kitaba. En büyük hatam da bu oldu. Kitap ilk sayfasından itibaren sizi ilginç bir dünyaya çekiyor. İnsanlık yeni bir yerde yeni bir hayata başlamış ve spak denen, gezegenin yerlileri olan canlılarla mücadele halinde. Kaptıkları bir virüsle ise erkeklerin düşünceleri dışarıdan duyulmaya başlamış. Buna da gürültü deniyor. Başrolümüz Todd'un da annesi bu virüsten ölmüş ya da Todd öyle olduğunu sanıyor. Bir gün apar topar kasabasından yollanınca geçmişin gerçekleriyle yüzleşmeye başlıyor. En sevdiğim karakter Manchee oldu ki kendisi bir köpek, ölümü de beni üzdü denebilir. Todd'un ikilemleri beni deli etti. Viola'ya ısınamadım, Todd'a karşı başlarda çok sert davrandı ve anı dıygu değişimleri beni sıktı. Aaron da ölmedi gitti, sonunda Viola bıçağı saplayınca içimin yağları eridi. İlk 300 sayfa cidden sıkıcıydı ve sonlara doğru tempo nun hızlanmasından sonrası cidden keyifliydi. Karakter gelişimleri güzeldi. Prentiss ın karanlık sırlarını keşfederken ben bile heyecanlandım, sinirlendim, kırıldım. Kitabın sonu öyle bir yerde bitti ki iki ve üçü okumak zorundayım puanımsa 7.5 oldu denebilir. Ben beğendim gibi :)) Distopik olarak oldukça güçlü bir kitap.
7/10 puan verdi
Konusunu ve kurgusunu çok beğenmeme rağmen aşırı uzatılması nedeniyle sıkılarak okudum. Olaylar bu kadar uzatılmasa ve gerçeklerin açıklanması uzunca zaman sürümcemede kalmasaydı daha yüksek puan verebilirdim. Ayrıca her kasabanın farklı şivede konuşmasını normal karşılayabilirim fakat "sadice şiyler... Tişkürler...ileğledigçe büyyen..." nedir???
10/10 puan verdi
çok güzel sürükleyici bir kitaptı. tüm belalara rağmen içlerinde umut taşıyarak hedeflerine varmaya çalışan iki genç ve zorlu yolculuğun sonunda onları bekleyen büyük sürpriz... bu hikayenin en sevdiğim yanı erkeklerin düşüncelerinin okunmasıdır.
10/10 puan verdi
Bu bir yol öyküsü. Birbirlerini yeni tanıyan iki gencin karanlıktan kaçışının öyküsü. Ha bir de en iyi dostları Manhee'nin tabii. Kahramanlarımız Yeni Dünyada daha önce gezegendeki hiç kimsenin kat etmediği kadar yol katediyor, yeni insanlarla, gezegenin yerlileri Spaklarla ve yöreye özgü canlılarla karşılaşıyor, hatta onlarla bir miktar konuşabiliyorlar. Maceranın ve heyecanın hiç bitmediği bu distopik roman Kaos Yürüyüşü üçlemesinin ilk kitabı. Yakında başrollerinde Tom Holland, Daisy Ridley ve Mads Mikkelsen'ın da rol aldığı sinema uyarlamasıyla Chaos Walking ismiyle vizyona girecek kitabı ben oldukça beğendim ve filmini de merakla bekliyorum.

Patrick Ness
Patrick NessYazar · 11 kitap
Ödül kazanmış bir romancı ve The Cras of Henningtoh ve Topics Obout Which I Know Nothing isimli iki önemli bilim kurgu kitabının yazarıdır. Yazar 2009 yılında Costa Çocuk Kitapları Ödülünü kazanmış, 2009 Booktrust Gençlik Kitapları Ödülü, Yılın Gençlik Kitabı Ödülü ve 2010 Carnegie Ödülü’ne aday gösterilmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.