Müzikleri kitaptan daha uzun, çocuklar için gerçekten çok iyi, Dan Brown’un alanının dışına taştığı ve yeni alanını çok güzel yönlendirdiği bir eser. QR kodu ile kitabı müzik eşliğinde okuma fırsatı buluyorsunuz ve müzikler de tamamen Dan Brown’a ait.
Dürüst olmak gerekirse 10 dk bile almayan bir kitap. O yüzden müziği daha güzel dedim zaten. Nasihatlerle dolu bir kitap aslında ve çocuklardan ziyade büyüklerin okuması gereken bir kitap. Çocuklarınla beraber okuyacağınız bir eser demeye çalışıyorum yani.
Bir tane alıntı ekledim zaten ve ne kadar çocukça ve masum olduğunu ayrıca çevirmen İpek Demir’e de teşekkürü borç biliriz.
Kitabın sonundaki not da oldukça güzeldi aslında. Kendisi, ailesi, müziği ve hikayeleri hakkındaki yazısı.
Böylelikle tüm Dan Brown kitaplarını bitirmiş olduk. Hepimize iyi ve eğlenceli okumalar dilerim..
Bütün kitaplarını tekrar tekrar okumaktan apayrı bir keyif aldığım ve bana kitap okumayı gerçek anlamda sevdiren Dan Brown'un biraz farklı bir projesiyle geldim bugün!
Hayvanlar Senfonisi her ne kadar ben öyle söylemek istemesem de özünde bir çocuk kitabı... Böyle söylemek istemiyorum, Hayvanlar Senfonisini sadece bir "çocuk kitabı" kalıbına sokmak istemiyorum çünkü yediden yetmişe hepimize ders verecek, hepimizi uzun uzun düşündürtecek niteliğe sahip bir kitap olduğunu düşünüyorum. Dinlemeyi ve önemini hatırlatan, sakinleşmeyi ve tempomuzu tekrar yakalamamız gerektiğini anlatan sayfaları okurken gerçekten büyük keyif aldım...
Hayvanlar Senfonisinin bir diğer aşık olduğum özelliği ise QR koduna sahip olması! Bu kod sayesinde bir uygulamayı hızlıca indirerek her sayfaya ve konuya özel olan müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Üstelik hepsi Dan Brown'un besteleri... Müzikleri dikkatli dinlerseniz bir çekirgenin zıplayışını ya da bir balinanın uğultusunu bile duyabilirsiniz!
Ve son olarak... konu Dan Brown olunca insan kenarda köşede bir yerlerde çözülmeyi bekleyen sayılar, harfler, şekiller arıyor. Kendisi de bunu biliyor olacak ki bu kitabın sayfalarına da çözülmeyi bekleyen birçok gizli harf bırakmış... Hepsini kitabın kendi müziklerini dinleyerek çözdüm ve çözerken çok büyük bir keyif aldım...
Çocuğunuz için alabileceğiniz en güzel kitaplardan biri. Ve sadece çocuklar değil her yaştan insanın keyifle okuyacağım dinleyeceğim diye bir kitap.
Kitabın başında bulunan karekodla akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulamada her sayfa için özel bir müzik var.
Kesinlikle dinlendirici ve keyif verici bir senfoni. Ara ara açıp kendim de dinliyorum.
Harika bir çocuk kitabı. Her sayfası için ayrı ayrı bestelenen şarkıları kitaptaki kodu telefonunuza okutarak dinleyebiliyorsunuz. Çocuğunuz hem okuyor hem de kulakları müziğe doyuyor. Aynı zamanda da her sayfasında ipucu olan harfler var. Okumayı yeni öğrenen çocuklar uzun süre bu kitapla keyifli zaman geçirebilirler. Dan Brown çok iyi düşünmüş, iyi ki yazmış bu kitabı. Kütüphanenizde olmasını öneriyorum.
Biraz uzun sürse de kitabı bugün bitirdim ve detaylı şekilde inceledim. Kitap gerçekten çok güzel çocuklara kesinlikle çok uygun. Uygulamayı telefonunuza indirip hem her hayvanın şarkısını dinleyebilir hemde her sayfadaki bulmacayı çözerek hangi hayvanın hangi enstrümanı çaldığını bulabilirsiniz. Şahsen ben her sayfadaki bulmacayı çözerken çok eğlendim. Bu sayede çocuklara müzik aletlerini öğretebileceğiniz gibi kaliteli zamanda geçirmiş olursunuz. Uygulamada gayet sorunsuz ve güzel çalışıyor gelecekte minik müzisyen adaylarıma okutacağım kitap arasına girmiştir şimdiden hepinize iyi okumalar :)
Sen Dan Brown ol koca koca romanlar yaz sonra araya bir de tatlı mı tatlı sevimli mi sevimli şahane bir çocuk kitabı sığdır, yetmezmiş gibi müzikle taçlandır. Bayıldım :)
Yine bir çocuk kitabı önerisiyle karşınızdayım, dediğim gibi Larissa’dan kaynaklı artık ilgim hep bu tarafa kayıyor.
Ama bu kitap yetişkinleri de oldukça cezbedecek eminim. Çünkü Da Vinci Şifresi’nin yazarı Dan Brown tarafından yazılmış bir çocuk kitabı.
Kitabı özel kılan bir diğer özellik ise barkod uygulaması ile sayfaları kendi müziklerini dinleyerek okuyabiliyorsunuz. Maestrosu fare olan bir orkestraya tanık oluyoruz boylece :) Oldukça keyifli, yana kaydırırsanız tanıtım barkodunu da iliştirdim Dan Brown’un kendisinden dinleyebilirsiniz böylece hikayenin ortaya çıkışını.
Keyifle okudum, hem çizimler hem müzikler ahenk içindeydi verdiği mesajlar da çok iyiydi... Dan Brown sevdiğim yazarlardan, kitabın her yaş grubuna hitap edeceğini düşünüyorum ve kitabı tavsiye ederim!
Bir çocuk kitabından daha fazlası, hislerin ve görsel şölenin birleşimiyle insan üzerinde etkisi kelimelerle anlatılmayacak kadar içten. Her hikayesine özel müziğiyle daha da kendine hayran bırakan bir kitap.
Okurken, içimdeki çoçuk ve bazı şeyleri öğrenmiş yetişkin benin ortada birleşmesini sağladı.
Dan Brown, 22 Haziran 1964 doğumlu ABD'li yazar.
Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı.
Roman, yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde 1 numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu.
Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı 2000 yılında yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır.
Yazar 2001'de yazdığı tekno-gerilim türündeki ikinci romanın İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi.
Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir.Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur.
Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir.
Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır.
Romanlar:
- Dijital Kale (1998)
- İhanet Noktası (2001)
Robert Langdon Serisi
- Melekler ve Şeytanlar (2000)
- Da Vinci Şifresi (2003)
- Kayıp Sembol (2009)
- Cehennem (2013)