Kanbağı #6

Orijinal Adı:
The Ruby Circle
Sıralamalar

2022 81. kitabı
Ve bir serinin daha sonuna gelmenin yarattığı o burukluk... Sanki baştan sona on defa okumamışım gibi. Yine de yüz defa bile okusam yüz birincisini de okurum çünkü bazı kitaplar size evinizdeymiş gibi hissettirir, sizin güvenli alanınız olur. Bu seri de benim güvenli alanım. Karakterleri okuyarak büyüdüm ve bu sebepten her bir kaç yılda onları özlüyor, yeniden okuyuşlarımda aileme geri dönüyormuş gibi hissediyorum. Ve bu serinin bir güncellemeye ihtiyacı olduğuna canı gönülden inanıyorum. Declan'a ne olacak mesela? Ya da Dimitri ve Rose'un bir çocukları olacak mı? Dünyaları bu gelişmeyle nasıl değişecek? O kadar çok merak var ki içimde şu anki hallerine dair... Keşke ama keşke, yazar ek bir bölüm çıkarsa. Kısacık, hatta on sayfacık yazmasına bile razıyım. Bu seri gerçekten bunu hak ediyor... 10/10
·400 syf.·
2025 38. kitabı
Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.... Seriyi genel olarak sevdim mi? Evet... Adrian'ı okumak çok keyifliydi. Sydney ilk kitaplarda farklı olsa da karakter gelişimini güzel ilerletti. İlişkileri de yavaş yavaş oturdu gerçi son kısımda baya hızlılardı ama olaylar ve sonuçları diyelim.. Son kitap ise heyecansız ama olaylıydı sadece sonu çok zorlama geldi bana. Çok fazla soru işareti kaldı havada. Ben bundan sonrasını kafamda kuracaksam neden okudum ki ?? Neler olduğunu nasıl ilerlediklerini keşke bilebilseydik. Özellikle de Declan konusu çok havada kaldı en merak ettiğim o. Yıllar sonrasını okuyabilseydik güzel olurdu...
2021 6. kitabı
Evettt Kanbağı serimizin son kitabı olan Yakut Çember'e gelmiş bulunmaktayız.  Seri kitaplarının en kötü yanı okumaya alıştığınız karakterlere veda etmek. koskoca altı kitap! Boşluğa düşmemek elde değil. Beşinci kitabımızın sonunda Adrian ve Sydney evlenmişti,Jill kaçırılmıştı. Bu kitabımız Adrian'ın, Sydney ile yıl dönümünü kutlaması ile başlıyor. Yıl dönümü dediği de henüz bir ay olmuş. Hiçbir şeyi dozunda yaşamayan canım Adrian burada da farkını belli ediyor. Adrian ve Sydney Moroi sarayında Adrian'ın annesi ile yaşıyor. Bu durumdan hoşnut olmayan Sdyney el mahkum Adrian için dört duvar arasında yaşamaya devam ediyor ta kiii Bayan Terwilliger gelene kadar.  Ondan sonra olaylar çorap söküğü gibi geliyor. Her şey çok çabuk çözüme kavuşuyor. Her serinin son kitabında olduğu gibi mutlu son oluyor. Herkes sevdiğine kavuşuyor. Simyacılar Sydney'in peşini bırakıyor. Zaten son kitaptı Adrian ve Sydney'i ayrı tutmak yerine birlikte tutsaydı canım yazarımız. Son kitabı her ne kadar beğenmemiş olsam da onların dostluğu ve aşkı için mutlaka okunması gereken bir seri!
2021 65. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2021 23:16
Ve çok şükür bu seriyi de bitirmiş bulunuyorum. Abartılı cinsellikten uzak, kayıplarıyla, sürprizleriyle ve yeni eklenen hayatlarla serinin en iyi kitabıydı. Kassa bir son kitap daha çıkarırmış yazar ama çok şükür tadında bırakmış.
2025 37. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2025 12:46
Büşra Yakut Çember Richelle Mead Ve her bir serinin sonu vardır, bugün de ana serisi #vampirakademisi olan, yan serisi #kanbağı 'nın son kitabını okuyarak evrene veda etmiş bulunuyorum Genel olarak konuşmak gerekirse ben Vampir Akademisi serisini daha çok sevmiştim (Dimitri Rose sağ olsun) bu serinin en sevdiğim unsuru aslında Adrian'ı ana karakter yapmasaydı(VA'da çocuğumu çok üzmüşlerdi Altı kitaptan oluşan bu serinin bazı kitaplarını çok sevdim bazılarını orta derecede sevdim ama yine de genel olarak sevdiğim bir seri idi Gel gelelim bu kitap benim için biraz değişik hislerle düşüncelerle okuduğum bir kitap oldu. İlk iki yüz sayfa sakin geçtiği için sıkılmışken son yetmiş sayfada falan ortalık alev almaya başladı (İlk kitapta ki korkak bir kız çocuğu olan Sdney'in şimdi gerçek anlamda ortalığı yaktığını görmek Bu değişimine karşı gururlu bir anneyim adeta) Kitap mutlu bitsin diye uğraşılmış ama çok fazla açık kapı bırakılmıştı, yazar bitsin diye öylesine yazmış resmen. RosDim'in kararı mesela ne olacak? ChrisLisa ikilisini neler bekliyor?Ama hepsinden önemlisi Declun'a neler olacak? Bu kadar önemli sorular var iken kitabı bu şekilde sonlandırmak sonlandırmak değildir. Bu detayları yazarak kitabı biraz daha uzatabilir veya kısa da olsa son bir kitap çıkarabilirdi yazar bende burada DimRos' ne olacak diye delirmezdim mesela Kitapların açık uçlu bitmesinden nefret ediyorum çünkü ben evrenin, hikayenin sonlanıp kapanması için okuyorum o kitabı. Açık uçlu bitip beni sorularla başbasa bıraktıktan sonra ben neden kitabı okuyayım ki? Kafamdan bir final yazarım yine aynı etkiyi verir ️Serinin puanlarını aşağı bırakıyorum; okumak isterseniz fikir edebilebilirsiniz️ Kan Bağı 8/10 Altın Zambak 7/10 Mavi Büyü 8.5/10 Ateşli Kalp 7.5/10 Gümüş Gölgeler 6/10
2020 40. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2020 02:01
Bittiği için çok üzgünüm. Gerçekten vampir kitaplarında oluşan önyargıyı, kurgusu ve işleyişi ile kırabilecek bir kitap serisiydi. Içime sinmeyen spoiler içeren ufak şeyler var; keşke Adrian haplar yardımıyla tamamen ruhtan kopmasaydı da ruh kullanımını kendisi çözebilseydi.. Ayrıca strogoi dönüşümünü engelleyen iksiri de bulmalarını isterdim. Ama her şeye rağmen iyi ki okumuşum dediğim ve fantastik kitaplar arasında, en azından ülkemizde hakkının verilmediğini düşünüyorum. Güzel bir film ile taclansaydi tadından yenmezdi. Vampir Akademisi filmin fragmanını izlediğimde beni tatmin etmeyeceğini düşündüğüm için asla izlemeyi düşünmüyorum. Bu serinin de hafızamda böylesine güzel olarak kalması en iyisi. Adrian ve Sidney mükemmelsiniz. Hiç kimse elinize su dökemez bunu da bilin ve hoşçakalın. :)
2015 150. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2015 15:25
Genel olarak güzel bir kitap olsa da seri için yeterli bir final kitabı değildi. Seriyi sevdiğim için puan konusunda kararsız kaldım ama puan daha çok serinin geneli için ve hak ettiğinden yüksek. Bu türde bir seri daha okuyacağımı sanmıyorum yine de Kanbağı güzel bir seriydi, hala karakterleri ve diğer kitaplarını seviyorum. Daha fazlası için; yorumatolyesi.blogspot.com/2015/12/yakut-c...
2025 57. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2025 11:45
An itibariyle kanbağı serisi bitti. Güzel bir seriydi. VA serisinin yan serisiydi. 12 kitaptır bu evrendeyim. Vampirler, Dampirler, Moroiler, Cadılar, Simyacılar, Işık savaşçıları... Adrian ve Sydney ilişkisi çok güzeldi. İkisinin de karakter gelişimleri çok güzeldi. Özellikle Adrian o kadar değişti ki. İkisinin de birbirini anlaması birbirleri için kendileri için zor olsa da fedakarlık yapabiliyor olmaları çok güzeldi. Mutlu sonu sonuna kadar hak ettiler. Yakut Çember Gümüş Gölgeler Richelle Mead
Düşünce
2022 22. kitabı
Evet,son kitabıda bitirmiş bulunmaktayım.Vampir Akademisi serisinden daha güzel olduğunu söyleyenler var ama ben tam tersini düşünüyorum.Bilmiyorum belki ikisinide arka arkaya okusaydım fikrim değişebilirdi.Yinede sırf Adrian Ivashkov için bile okunur.Simyacılar zaten daha Vampir Akademisini okurken bile nefretimi kazanmıştı.(Sydney ve onun gibiler hariç tabiki) Bu seride en üst seviyeye ulaştı ki yazarında amacıda oydu.Sydney nin hayatı boyunca mutlak gerçek olarak gördüğü şeyleri adım adım sorgulamasını izlemek güzeldi.Adrian ile birbirine bağlanmalarıda öyle.Yazar aksiyon dozunu çok iyi ayarlarmış.Olaylar biraz fazla tahmin edilebilir gibi geldi bana ama en azından Vampir Akademisindeki gibi her iki kitapta bir karekter ölmüyor.O yüzden güzel olmuş.Dimitri ve Rose ikilisini çok seyrek de olsa görmek hoşuma gitti.Son kitap olarak yeterli bir final olmuş mu her şey çözüme bağlanmış mı?Hayır.Ama yazar daha fazla uzatmadan mutlu sonla bitirmek istemiş ve benim için bu kadarı yeterli.Çok kafa yormayan güzel bir seri diyebilirim.Tavsiye edilir..
Puan vermedi·
İngilizceden okuyan herkesin kötü yorum yaptığı düşünülürse seriyi bırakma düşüncem pekişiyor. Birimiz okusak da olumlu yorumlar görünce belki bizim de devam edesimiz gelir. Layıkıyla yapılan bir final olmuş mu? Rose ile Dimitri'nin sırrı neymiş? Yazar tatmin etmeyi başarabildi mi? Adrian hala yaşlı amca gibi mi dolanıyor? Aklımda deli sorular.

Richelle MeadYazar · 18 kitap
Kendisinin twitterda anlattığı şekliyle : "novelist. redhead. scorpio. i write about vampires and succubi so that you don't have to." vızır vızır sürekli çalışan ve aktif olan 3 adet serisine sürekli yeni kitaplar ekleyen bir yazar olmasının yanında her serisi de birbirinden güzeldir. Bunlardan sadece gençlere yönelik olanı türkçeye çevrilmiş olsa da diğer serileri de orjinalinden okumaya değecek kadar güzeldir.en popüler serisi young adult başlığı altında değerlendirilen vampire academy serisidir ki 6 kitaptan oluşan seri son kitap olan last sacrifice ile ana karakter rose hathaway ve dimitri belikov'un hikayesini tamamlamış, yetmemiş bir de aynı dünyada geçen önceki seriden birkaç yan karakter ve adrian ivashkov'un hikayesinin kaldığı yerden anlatılacağı bloodlines isimli bir spin-off serisine başlamıştır. ilk serinin adından anlaşılacağı gibi günümüzün popüler teması vampirler üzerinde dönen kitapların vampir anlayışı bilinen vampirlerden oldukça farklı olmakla birlikte kesinlikle twilight benzetmesi yanılgısına düşmemek gerekir, çünkü gerek karakter olsun gerek hikaye, sonlara doğru azıcık tahmin edilebilir olsa da son derece sağlam bir kurguya sahiptir. bir diğer serisi ise adult kategorisinde değerlendirilen ve cinsellik sınırlarını pek sallamayan georgina kincaidserisidir. eh malum esas karakterimiz bin küsür yıldır dünyada gezinen ve erkeklerin yaşam enerjisi ile yaşamaya devam eden bir succubus olunca georgina'nın "iş" hayatının ayrıntıları ile karşı karşıya buluruz kendimizi. kitaplar daha çok demon dünyasındaki karmaşalar, güç oyunları ve georgina'nın aşık olduğu ama hayatını kısaltmamak için ilişkiye girmeyi reddettiği insan aşkı yazar seth mortensen ile olan ilişkisi arasında geçer. richelle'in burada yarattığı dünyada varolan fantastik yaratıklardan bazıları şu şekildedir: demon, succubus, imp ve tabi ki 2 adet de vampirimiz var ama geri planda olarak. bir de bunların yanında takılan bir meleğimiz var ki kitabın en sempatik karakteri olsa gerek. serinin son kitabı succubus revealed ise 2011 yazında raflarda yerini alacak ve seriye noktayı koyacak. en yeni serisi ise henüz 3. kitabında olan ve yine adult kategorisinde anılan dark swan serisi. burda da konumuz bizim bildiğimiz peri tanımının aksine kendi dünyalarından bizim dünyamıza geçen ve huzursuzluğa sebep olan ve her biri ayrı bir sihirli güce sahip olan perileri kendi dünyalarına göndermekle görevli olan eugene markham'ın peri dünyası ile arasında istemediği bir şekilde oluşan bağ ile gelişen olayların tamamen kontrolden çıkarak eugene'i hayatında istenmedik değişiklikler yapmaya zorlaması ve iki dünya arasında bıraktığı maceralarıdır. buradaki esaslove interest, kiyo isimli bir shapeshifter olsa da gönüllerin love interest'i peri kralı dorian'dır. serinin 3. kitabı iron crowned şubat 2011de raflardaki yerini alacak.