Kanbağı #3

Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
The Indigo Spell

2022 78. kitabı
Çoğunluk üçüncü kitabı ilk iki kitaptan daha çok sevmiş olsa da bence durum tam tersi. Tabi ki bu kitabı da seviyorum. Serinin bütün kitaplarını seviyorum. Ama ilk iki kitabın daha pure bir havası olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu kitaptaki olaylar vampir dünyası ile değil cadı dünyası ile alakalı ve bu sebeple bana seri dışı bir spin off okuduğum hissiyatı veriyor. Tekrar ediyorum, kötü değil. Sadece favorim bu kitap değil. Yine de bu kitapta ortaya çıkan dünya tatlısı iblis zıpzıp ve anne babası sandığı Adrian ve Sydney'yi okumak benim için her zaman güzel olacak ama önümüzdeki kitap Sydney'nin kızkardeşini okumakla ilgili aynı hissiyatı taşıdığım söylenemez. 7/10
2020 24. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2020 02:42
O kadar akıcı bir seri ki.. Her bir kitabını bir günde bitiriyorum. Bu kitabın kapağını kapattığımda da ne kadar mutlu olduğumu farkettim. Yazar kitapta birçok olaya yer vermek istediğinden, başlarda bazı konuların üzerinden hızlı geçmiş, çok Richelle tarzı değil aslında. :) Ama sonlara doğru heyecan doruğa çıkıyor, bitiriyim bir an önce diğer kitabına geçeyim diyorsunuz. Ayrica eklemeden geçemiyeceğim, Adrian ve Sydney'in aşkı kadar tatlı bir aşk görmedim. Rose ve Dimitri'den bile bu enerjiyi alamamıştım. Hatta bu kitapta Adrian'ın bazi söylediklerine cidden kahkaha attım :D Sydney'in kardeşi Zoe, son sayfalarda karşıma çıkınca nedense bir rahatsız oldum. Büyük ihtimal ısınamayacağım biri olacak, bakalım..
2015 71. kitabı
Seri genel olarak sürükleyiciydi fakat bu kitabın yeri ayrı.Geriye dönüp baktığımda daha hiç bir şey okumadım dedirtti dört yüz küsür sayfa olmasına rağmen.Kapak tasarımları hiç hoş değil farkındayım ama bir şans verin derim.
2021 6. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2021 23:35
Yok artık ya! İşler karıştı. Sonunda inadı kırıldı biraz olsun yoluna giriyor herşey derken tepetaklak olduk yine. Spoiler vermeyeyim. İlk iki kitaptan daha iyiydi tabi ki. İyi ki bırakmamışım seriyi. Umarım diğer kitapları da sarar da mutlu bir şekilde seriyi tamamlarım.
2015 50. kitabı
Serinin en heyecanlı kitabı denebilir, (devam kitaplarını henüz okumadığımdan tam karar veremiyorum) :) o hayranı olduğunuz doğaüstü dünyanın bir başka boyutuyla daha karşılaşıp bir kez daha hayran olacaksınız.
Simyacı
2020 340. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2020 12:21
Karşısına çıkan en güçlü düşman yine kendinizse sürekli çatışma halinde olursunuz kendini olacaklara bırakmalı mı ? Yoksa her şeyin çözümü uzak durmak mı ....önce buna karar vermelisiniz evet simyacımız Sidney bu sorunun cevabını kitabın sonunda buluyor onu kısıtlayan kendisi mi yoksa zambak dövmesi mi ? Artık Sidney mükemmel ötesi zeki,güzel ,becerikli,sorumlu bunlara artık çevik dövüşmeyi bilen ,harika, bir de cadılıkta eklenince ortaya karışık mükemmel biri çıkıyor Sidney kendini tam anlamıyla aşıyor....keyifle okudum Mavi Büyü
2016 153. kitabı
Vaaayy be 3.kitaba olayli basladim resmen. Richelle hic durmamis :) bizim kiz iyice buyu ogrenmeye ve kullanmaya basliyor. Adrianla yaklsyr. Moroilere baglaniyor onlari seviyor. Iyice asi ye dönuyr. Yani kanbagi serisi olmasydi Sydney icin aklimda moroileri sevmeyen onlrn oldugu yerde nefes alamayan kiz olucakti. Ama simdi kendi kararlarini kendi veren cok guclu bir kiz var. Bu kitapta olay jill'i korumaktn cikti gibi. Buyucu fln peslernde olmaya basladi. Marcus adinda simyacilara karsi gelen bi adam ve grubuyla tanistk. Bu arada simyacilarn masum olmdklarini ve kendini kandrdklarini ogrendi. En son da bomba patladi zaten 4.kitapta olayli baslick gibi :))
2015 9. kitabı
İlk iki kitaba kurgusunu çok daha başarılı bulmama rağmen kitapta hala beni tatmin etmeyen şeyler vardı. İlk seriden farklı olarak yazar bu kitap da biraz daha farklı şeyler denemek istemiş ama bu da beni seriden biraz daha soğuttu. Richelle kurgu konusunda çok iyi ama anlatım konusunda aynı başarıya sahip değil. Onu diğer yazarlardan ayıran Moroi-Dampir-Strigoi üçlemesiydi. Ama bu seriyle yakaladığı başarıyı tam olarak göz ardı etmiş. Kitabın içeriğinde de, heyecan verecek dövüş veya savaş sahneleri tamamen üstün körü geçilmişti. Tamamen Sydney-Adrian aşk ilişkisine odaklıydı ve bu da beni fena halde rahatsız etti. Yazardan çok daha iyi şeyler bekliyordum, beklentim bir fiyaskoyla sonuçlandı.
2021 3. kitabı
Kesinlikle serinin en sevdiğim kitabı. Diğerlerine göre büyük bir ara farkla önce.  Sydney’e her ne kadar bu kitap da gıcık olsam da Adrian'ın ona olan sözleri, davranışları çok güzeldi! Her ne kadar  Sydney uzak durmaya çalışıp, sürekli onu reddedip, ona eziyet ederken canım Adrian'a üzülsem de. Gerisi bolca spoiler içeriyor :) Kitap ilk başta Sonya ve Mikhail'in düğünlerine gidecek olmaları ile başlıyor. Canım Adrian sağolsun bir şeyler yapıyor ve Sydney, Adrian ile birlikte gidiyor. Düğünde zorla Sydney'i dansa kaldırması muziplikleri çok iyiydi. İlerleyen bölümlerde Sydney, eski simyacılar dan olan Marcus ile iletişime geçiyor ve ondan simyacılar hakkında bir çok şey öğreniyor.  Sydney öğrendikleri karşısında dövmesini kırdırıyor ve bu da simyacılara karşı olan güvenini sorgulatıyor. Bayan Terwilliger  sayesinde, Sydney büyünün içine daha çok giriyor. Hatta minik bir ejderha bile çağırıyorlar. Bu ejderha da ilk kimi görürse ona bağlılık duyuyor. İlk gördüğü kişi de Sydney ve dibinden ayrılmayan Adrian. Ejderha onları anne ve babası zannediyor. O sahneler gerçekten çok tatlı ve eğlenceliydi. "Oğlan şimdilik sende kalsın,"dedi, Amberwood'a döndüğümüzde."Haftasonları alırım." İlerleyen bir bölümde  Güçlü bir büyücü genç kalabilmek için, büyü yeteneği olan güzel kızları avlıyor. Hedefinde Sydney’de var. Bu sebeple bütün bu koruma, savunma ve savaşma büyüleri öğrenmek zorunda kalıyor. Birde onu bulması ve cadı diğer kızları ele geçirmeden önce o kızları da konu hakkında uyarıp onları koruyacak tılsımlar dağıtmak zorunda. Bir taraftan bunlarla uğraşıp bunların yanında okulu ve Simyacılarla da uğraşıyor. Kitabın kapağı ve rengi bile çok sevmem için yeterli oldu. Canım Adrian'ın da bunda büyük payı var muzurlukları, verdiği cevaplar ile yüzünüzdeki gülümsemeyi eksik
2015 93. kitabı
Az önce en nefret edilen durum başıma geldi ve maalesef yazdığım upuzun yorum silindi. Gerçi bundan sonra yeminliyim, daha da telefondan yorum yazmam yahuu :( Çok üzüldüm ama işin içinde Adrian olunca azimliyimm, başarıcam ;) Öncelikle bu kitapta çok başka bir Sydney görüyoruz. Daha kendinden emin, Adrian'a karşı hissettikleri konusunda gemileri yakmaya çok yakın, asiliği had safhaya fırlamış bir Syney ;) Adrian'a karşı verdiği her "hayır" cevabının aslında "ayıla bayıla evet" anlamına geldiğinin kendisi de gayet farkında... Ama yine de Adrian'a az çektirmiyor kendileri... Aslında ben Sydney karakterini pek seven bir okuyucu değilim. Önceki kitaplarda kafasını duvara sürtme isteğim bu kitabın sonlarına doğru ancak azalmıştı ;) Ve ahhh Adrian... Tam bir fangirl modunda o bir insan olamaz dicektim kiii, zaten insan değil :D Ama bu her Moroi'nin bu kadar "taş" olduğu anlamına gelmiyor tabii kii... Yaptığım update lerden de anlaşılacağı üzere kitapta onunla olan sahneler resmen bir rüya gibi... :) Beklentimizi fazlasıyla veriyor ♥♥♥. Kitabı genel olarak sevdim ama diğer kitaplara göre durağan buldum nedense... Aslında konu oldukça fazla... Simyacılar, büyücüler, sırlar, Marcus... Adrian-Sydney dışında çok da tatmin etmedi beni aslında... Marcus konusunda hayal kırıklığına uğradım mesela... Trey-Angeline olayını en başından tahmin etmiştim. Ayrıca Sydney'nin dövmesinin etkisinin azalmasının fizyolojik bir durum olmadığını düşünüyorum nedense... Bence Adrian'a karşı hissettiklerinin artık karşı konulmaz hale gelmesi ve büyü gücünün de giderek artmasının direncinde daha büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama dövmesinin kırılması umarım onu daha da zor durumların içine sokmaz. Kitabın sonunda görüyoruz ki Sydney'nin işi daha da zorlaşıyor ve biraz da kendi kazdığı kuyuya

Richelle MeadYazar · 18 kitap
Kendisinin twitterda anlattığı şekliyle : "novelist. redhead. scorpio. i write about vampires and succubi so that you don't have to." vızır vızır sürekli çalışan ve aktif olan 3 adet serisine sürekli yeni kitaplar ekleyen bir yazar olmasının yanında her serisi de birbirinden güzeldir. Bunlardan sadece gençlere yönelik olanı türkçeye çevrilmiş olsa da diğer serileri de orjinalinden okumaya değecek kadar güzeldir.en popüler serisi young adult başlığı altında değerlendirilen vampire academy serisidir ki 6 kitaptan oluşan seri son kitap olan last sacrifice ile ana karakter rose hathaway ve dimitri belikov'un hikayesini tamamlamış, yetmemiş bir de aynı dünyada geçen önceki seriden birkaç yan karakter ve adrian ivashkov'un hikayesinin kaldığı yerden anlatılacağı bloodlines isimli bir spin-off serisine başlamıştır. ilk serinin adından anlaşılacağı gibi günümüzün popüler teması vampirler üzerinde dönen kitapların vampir anlayışı bilinen vampirlerden oldukça farklı olmakla birlikte kesinlikle twilight benzetmesi yanılgısına düşmemek gerekir, çünkü gerek karakter olsun gerek hikaye, sonlara doğru azıcık tahmin edilebilir olsa da son derece sağlam bir kurguya sahiptir. bir diğer serisi ise adult kategorisinde değerlendirilen ve cinsellik sınırlarını pek sallamayan georgina kincaidserisidir. eh malum esas karakterimiz bin küsür yıldır dünyada gezinen ve erkeklerin yaşam enerjisi ile yaşamaya devam eden bir succubus olunca georgina'nın "iş" hayatının ayrıntıları ile karşı karşıya buluruz kendimizi. kitaplar daha çok demon dünyasındaki karmaşalar, güç oyunları ve georgina'nın aşık olduğu ama hayatını kısaltmamak için ilişkiye girmeyi reddettiği insan aşkı yazar seth mortensen ile olan ilişkisi arasında geçer. richelle'in burada yarattığı dünyada varolan fantastik yaratıklardan bazıları şu şekildedir: demon, succubus, imp ve tabi ki 2 adet de vampirimiz var ama geri planda olarak. bir de bunların yanında takılan bir meleğimiz var ki kitabın en sempatik karakteri olsa gerek. serinin son kitabı succubus revealed ise 2011 yazında raflarda yerini alacak ve seriye noktayı koyacak. en yeni serisi ise henüz 3. kitabında olan ve yine adult kategorisinde anılan dark swan serisi. burda da konumuz bizim bildiğimiz peri tanımının aksine kendi dünyalarından bizim dünyamıza geçen ve huzursuzluğa sebep olan ve her biri ayrı bir sihirli güce sahip olan perileri kendi dünyalarına göndermekle görevli olan eugene markham'ın peri dünyası ile arasında istemediği bir şekilde oluşan bağ ile gelişen olayların tamamen kontrolden çıkarak eugene'i hayatında istenmedik değişiklikler yapmaya zorlaması ve iki dünya arasında bıraktığı maceralarıdır. buradaki esaslove interest, kiyo isimli bir shapeshifter olsa da gönüllerin love interest'i peri kralı dorian'dır. serinin 3. kitabı iron crowned şubat 2011de raflardaki yerini alacak.