Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

A'dan Z'ye Tüm Katkı Maddeleri

Yediklerinizin İçinde Ne Var?

Kemal Özer

Yediklerinizin İçinde Ne Var? Gönderileri

Yediklerinizin İçinde Ne Var? kitaplarını, Yediklerinizin İçinde Ne Var? sözleri ve alıntılarını, Yediklerinizin İçinde Ne Var? yazarlarını, Yediklerinizin İçinde Ne Var? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
240 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Bu kitabı okuduktan sonra tükettiğim her besinden vicdan azabı çeker oldum. Bildiğimi sanıyordum(!) ama gıda sektörü fena halde sağlığımızla oynuyormuş. Bilindik bir marketten aldığım ekşi mayalı ekmeğin içinde bazı ülkelerde yasaklı olan katkı maddesi var, çocuklar için aldığım meyveli yoğurdun içinde gdo’lu ve sakınılması gereken katkı maddesi var ve bunun gibi bir sürü, bunlar benim için marketten ne kadar zararlı olabilir diyerek aldığım ürünlerdi oysaki. Hadi paketli olanlardan kaçınalım ya radyasyona maruz bırakılan sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve etler bunlar ne olacak? Sağlığımızı nasıl koruyacağız hepsi muamma …
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
Yediklerinizin İçinde Ne Var?Kemal Özer · Hayykitap · 201279 okunma
Gıda Bilimi
Başvuru Kaynakları: ● 🌐 Gıda Dedektifi, gidadedektifi.com Eğitim Kitapları: ● 📕 Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Besin Güvenliği ve Hijyen, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Mikrobiyal Gıda Kalite Kontrolü, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Gıda Muhafaza, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Gıda Mevzuatı, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 Temel Mutfak Teknikleri, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları ● 📕 İçecek Bilgisi, Kolektif, Anadolu Üniversitesi Yayınları Ek Okuma: ●
Gıda Bilimi
Gıda Bilimi
: Ne Yediğimizin ve Nasıl Pişirdiğimizin Bilimi ●
Besin Nasıl Çalışır
Besin Nasıl Çalışır
: Görsel Olarak Açıklanan Gerçekler ●
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
: A'dan Z'ye Tüm Katkı Maddeleri ● 📕 Son Kullanma Tarihi: İşlenmiş Gıdanın Evrimi ve Geleceği, Nicola Temple, çev. Gülten Kolcuoğlu, Sabri Ülker Vakfı ●
Annem Bir Kimyager
Annem Bir Kimyager
: Yemeğin Olağan Kimyası ●
Mutfaktaki Kimyacı
Mutfaktaki Kimyacı
: Yiyip İçtiklerimiz Ne Kadar Güvenli? Belgeseller: ● 🎬 Food, Inc., Gıda A.Ş., 2009 ● 🎬 Food Chains, 2014 ● 🎬 Food Evolution, 2017 ● 🎬 Rotten, Gıda Suçları, 2018-2019
Reklam
·
Puan vermedi
Beslenme, şefkatli anne ellerinden market raflarını 'süsleyen' sentetik gıdaların insafına terk edildiğinden beri sağlığımız da bozuldu. Gıda sektörü son derece rasyonel: Daha çok kazanmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Yiyeceklerin tabiî hallerine tahammül edemiyorlar! Çünkü bizim için sağlık demek olan bu tabiîlik onlar nezdinde 'para' etmiyor. Büyük üreticiler ve onların emrindeki mühendisler, gıdaların raf ömrünü mümkün olduğunca uzatmak, rengini cazip kılmak, tadını değiştirmek, hacmini artırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bu 'yapay' değişimi sağlamak için de 'katkı maddeleri' kullanıyorlar. Ama 'küçük' bir sorun var: Bu katkı maddeleri hem sağlığımızı, hem de insanlığın geleceğini çok ciddi şekilde tehdit ediyor
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
Yediklerinizin İçinde Ne Var?Kemal Özer · Hayykitap · 201279 okunma
240 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mükemmel bir kitap lakin maalesef bu 'yapay çağın' her geçen gün üzerine eklediği daha daha zararlı, başka başka maddeleri de içine aldığı için sürekli yenilenmesi gereken bir kitap haline geldi...
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
Yediklerinizin İçinde Ne Var?Kemal Özer · Hayykitap · 201279 okunma
Ünlü kapitalis eğitimci, gerçeği şöyle dile getiriyor: Geri ülkelerde ekonomik , sosyal ve politik ortamı istenilen yöne değiştirmek için , bizden yana 200 bilim adamı( !) hizmete sokmamız yeterlidir!
Çoğu kimse sağlıksız olsa devlet izin vermez şeklinde safiyane yaklaşıyor konuya ve umursamadan körpe bedenlere bile olanca zehir yüklüyor.
Reklam
Yiyecekler üzeride oynanan oyunlar, insani hasletlerimizin korunup korunmayacağıyla da yakından ilişkilidir. Bozuk yiyeceklerle beslenen insanlar vücudunun birliğini nasıl muhafaza edecek? CANLIYI HER AÇIDAN ŞEKİLLENDİREN ŞEY VE BİR MİDE KENDİSİNE SUNULAN ŞEYLERİN GIDA ,DİL İSE TATTIĞI ŞEYİN ZEHİR OLUP OLMADIĞINI ANLAYAMAZ HALE GELMİŞSE , ACABA BOZULAN ŞEY SADECE GIDA MI YOKSA BİZLER Mİ?
The Independent gazetesinde yer alan habere göre, dünya GDO devi Monsanto'nun tesislerinde GDO'lu ürünlerin tüketilmesi yasak.
Sayfa 7 - hayykitapKitabı okudu
Her bireyin ortalama sekiz-on hastalığı var. Peki, neden bu haldeyiz? Bu sorunun cevabı, Hipokrat'ın "Gıdalarınız ilacınız, ilacınız da gıda olsun" cümlesinde yatıyor. Hipokrat son derece haklıydı ama öngöremediği küçük bir ayrıntı vardı: 1950'lerde yaşanan dönüşüm yani kimyasallaşma süreci! Yiyeceklerin iyileştirici özelliklerinin kasıtlı olarak yok edileceğinden ve sadece vücut yakıtı'na indirgeneceğinden nasıl haberi olabilirdi ki?
Sayfa 7 - hayykitapKitabı okudu
240 syf.
9/10 puan verdi
İnsanlık ne zaman bu kadar acımasızlaştı.Biz mi çok masum kaldık bilmiyorum.Küresel bir savaşın öylesine içindeyiz ki..Bu savaşta her şey mübah..Göz göre göre değil gizleye gizleye insan öldürmek bu savaşın taktiği.Bilinçlenmemiz gerek,en basitinden etiket okumayı öğrenmemiz gerek.Tembelleşip kolay olan her şeye paketli olan her şeye koşmamız gerek..Kitap daha önce bildiğim bir çok gerçeği gözlerimin önüne tekrar serdi.Yalnız bilmek yetmiyor,uygulamak gerekiyor.Gelecek nesiller bizden gelecek..Bile bile insan azaltılır mı azaltılıyor.Okuyun, okutun
Yediklerinizin İçinde Ne Var?
Yediklerinizin İçinde Ne Var?Kemal Özer · Hayykitap · 201279 okunma
Reklam
"Bir gaz yağı yani petrol, isim ve şekil değiştirmiş bir formda hem enerji, hem bomba, hem tatlandırıcı, hem gübre, hem de asit olarak karşımıza çıkar. Sonra da 'güvenli' bir 'gıda' olarak pazarlanır."
Sayfa 32 - Hayykitap
"Bir kimyasal madde hem yakıt olarak, hem bomba yapımında, hem tarımsal üretimde gübre olarak, hem de gıda katkı maddesi olarak kullanılıyor."
Sayfa 32 - Hayykitap
Günümüz sütleri..
"Hayvanların meralarda otlaması yerine, ahırlarda kimyasallarla obez hale getirilerek süt makinesine çevrilmeleri, bu amaçla verilen kimyasallar, sağım sonrası verilen 'hidrojen peroksit', sütü şifa kaynağı olmaktan çıkarır."
Sayfa 17 - Hayykitap
Süt içtiğimizden emin miyiz?
"Süt, bin bir ad altında bin bir kılığa sokularak süt olmaktan çıkarılmıştır."
Sayfa 17 - Hayykitap
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.