Sezgin Kaymaz
... Korkunç bir rüya... Kabus. Koca koca insanlara yatak ıslattıran cinsten. Gündüz de zihne yapışan cinsten. Üstelik "dizi-rüya". Devam ediyor, gelişiyor; gizli kamera gibi geziyor görenin geçmişinde. Rüyanın musallat olduğu insanlar: Kendini bildi bileli dedesiyle yaşayan, dağınık ve haif şaşkın bir sigortacı genç adam.
527 sayfa

Sen bi dakka!
10/10 puan verdi
Ön Söz Haklısın yazarım, hem de yerden göğe kadar! Ama şunu da bil: Sen o “son söz”ünü yazmadan önce, Şahsan çoktan başlamıştım kelimelerle didişmeye. Şahsan, senin ne dediğine değil, nasıl dediğine
9/10 puan verdi
Yazarın okuduğum 4. Kitabı bu. Üslubu bakış açısı çok farklı. Sıradan hayatların içine derin düşünceleri, farklı bakış açılarını ekleyerek mükemmelleştiriyor. Hissettirmeden psikolojik tahlilleri emdirmiş gibi hikayeye, sıkmıyor, yormuyor.. Akıcı ve keyif verici kitapları..( 2 günde 400 sayfa okudum) Bir rüya ve bir günah -yada hata- üzerine kurulu roman Tarantino filmlerinden beter sürprizlerle dolu. Öyle bir son yazmışki ne düşüneceğini şaşırıyorsunuz.. "Kün" romanından sonra en iyi romanı.Herkese hitap etmeyebilir ama kesinlikle denenmeli.. Herkese tavsiye ederim..
ZindankaleSezgin Kaymaz · İletişim Yayınları · 2017410 okunma
Sezgin Kaymaz sevgim sorgulanamaz :))
10/10 puan verdi
Nasıl bi kitap okudum ben? “Yav!” “Ay şimdi camı çerçeveyi indirip avazım çıktığı kadar baarcam ayol!” Diye diye hop oturup hop kalkarak, bol gülümsemeli sonra hüzünlenmeli, bol şaşırmalı, düşünmeli, sorgulamalı …. bir kitap okudum. Yine renkli karakterler, yine karakterlerle özdeşleşmiş replikler. Konusunu anlatmak olmaz bu kitabın. Ancak yürekten tavsiye edebilirim. “Şahsan” ben çok sevdim kitabı :)
Sezgin Kaymaz
kalemi çok çok keyiflidir. Mutlaka tanışın arkadaşlar :))
ZindankaleSezgin Kaymaz · İletişim Yayınları · 2017410 okunma
Karanlık, aydınlığın altını çizer.
527 syf.
9/10 puan verdi
Biraz geç keşfettiğim fakat o lezzeti alır almaz "Bakale, Lucky, Medet, Deccal' in hatırı, Kün," kitapları ile okumalara, dinlemelere doyamadığım Üstad Sezgin Kaymaz'dan yine efsane bir kitabın sonuna geldim .Harika karakterlerden oluşturulan müthiş bir kurgu. Rüya içinde yaşam, yaşam içinde rüya. Soluksuz, heyacanla okutuyor, dinletiyor kendini. Storytell de Emre Melemez beyin sesiyle zaten kitap bambaşka bir boyuta taşınıyor. Keyifli okumalar dilerim.
ZindankaleSezgin Kaymaz · İletişim Yayınevi · 2004410 okunma
10/10 puan verdi
Bir varmış, "Bir" hep varmış; Evvel zaman içinde, saman kalburun içinde, pireler çaycı, develer buzdolapçı iken, iki bebe beşiğinde çuvala sarınmış "mam mam" derken, ben hop oturup hop kalktığım, ışığı yakalamaya çalıştığım bir maceranın içine dalmış iken; Mahallenin birinde "Rüya'dan" bir kale varmış. Bu kale büyülü zindanlarıyla meşhurmuş. Duvarlarına pembe perdeler gerili bu zindanlarda kader filmleri oynatılırmış. Eğer, herkesten gizlediğiniz, kadere etki eden bir sırrınız varsa , sır açığa çıkana kadar burada hapsoluyormuşsunuz.... Geçenlerde Rüya kalesine yolum düştü. En karanlık zindanında pembe perde üzerinde bir film gösteriliyordu. Birlikte menemene ekmek bandıran, can dostlarının,gizemli hikayesi. Ortak sırları, ekmeğin kıtır tarafının boğazlarına takılmasıyla, yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken ben de oradaydım. Hikayenin büyüsü beni esir aldı, içine çekti, onların sırrı, sırrım oldu. Çok ağladılar çok...Onlar ağlarken, gözyaşlarını yumoş yumoş olmuş yüreğimin pamuklarıyla sildim ya ben. Sonra çok güldüler çok, gülüşlerine kurban olduklarım... Işığı yakaladık mı peki? Okuyun dostlar, Sezgin Kaymaz okuyun.
Puan vermedi
Sezgin Kaymaz'ın okuduğum ilk kitabı. Başta kitap biraz karışık gelse de olay örgüsünü anladıkça daha çok içine girmeye başladım. Karakterleri ve olayları gözümde öylesine gerçekçi şekilde canlandırdım ki olayı yaşamış gibiyim. Sürükleyici desem yanlış olmaz zannediyorum. samimi, akıllıca, farklı, heyecanlı, anlatımı güzel. Naçizane fikrime güvenirseniz tavsiye ederim. Eğer okursanız hayal ederek keyifli okumalar dilerim.
10/10 puan verdi
Yine tam bir Sezgin Kaymaz kitabı. İçerisinde bol hüzün, bol eğlence, bol kahkaha ve bolca da göz yaşı var. Hayatımızda yaptığımız herhangi bir adımı değiştirirsek durumumuz nece oluru bize göstermiş yazarımız. Şermin'in kafasını kaldırıp da bir ışığı görememesi olayları nasıl değiştirdi. Diğer insanların hayatlarına ne şekilde etki etti. Sezgin Kaymaz çok içten yazan, halk dili konuşan, bir yazar. Yazarın emeğine sağlık.
ZindankaleSezgin Kaymaz · İletişim Yayınları · 2017410 okunma
Rüya mı? Gerçek mi? Kim kimdir? Sır mı? İfşa mı?
10/10 puan verdi
Siz bir dakka sayın okuyucular…. Sezgin Kaymaz’dan hep oturtup hop kaldıracak, yürekleri ağızlara getirecek, rüya içinde rüya, gerçek içinde rüya, gölge içinde aydınlık, aydınlık içinde bir kara gölge eseri daha bitirip geldim… Yazarımızın kalemini bilen bilir kendisi uç dünyalara bambaşka sihirler katarak aklınızı alır. Bu kez akıl fikir bırakmadı bende ya neyse... Eser 600 küsür sayfa fakat kalınlığı göz korkutmuyor çünkü elinizden bırakamıyorsunuz. Sanki olayların birebir şahidisiniz. Şimdi burada olayı anlatsam eseri anlatmış olurum. O yüzden bir şey söylemeyeceğim fakat şunu söyleyeceğim lütfen Sezgin Kaymaz okuyun. Bağımlısı olacaksınız!
527 syf.
Puan vermedi
Evet yine Sezgin kaymaz. Çünkü yazarın bütün kitaplarını okumaya çalışıyorum. Ve çok da keyifli okuyorum. Bu kitapta da yeni bir felsefe mevcut. Örüntü yine farklı farklı insanlar üzerinden sağlanmış . Hikaye ikiz kardeşler olan Davut ve Çiğdem’in birbirinden habersiz iki farklı ailede yetişmesi ve ortak bir rüyada birleşmeleri ile başlıyor. İkisi de 30 yaşından sonra aynı rüyayı birebir aynı şekilde görüyor ve sonra olaylar başlıyor. Yazar bu kitapta da “rüya ile amel olunur mu ?”sorusunu sordurtuyor ve onun üzerinden hikayeyi kurgulatıyor . Tabi dostluk nedir sorusunun birebir örneği olan orta yaş üstü dört kişilik grup var bir de,her bir karaktere ayrıca sempati beslediğim; Buzdolapçı, sağlık kabin memuru, dede ve uzun .. Aynı zamanda birbirinden habersiz olan iki kardeşin aralarındaki bağın nasıl olabileceğini de bizlere anlatmaya çalışıyor. Çok fazla ayrıntı vermek istemiyorum ama birbirini tanımayan iki insanın arasındaki bağın aşık olarak mı evrileceği, yoksa kardeşlik olarak mı evrileceği çok değişik bir kurguyla bize anlatılmış. İsminin Zindankale olmasına gelince ;bu iki kardeşin Zindankale denilen kuytu bir köşede ikisinin de çalınması -daha doğrusu bir senaryo ile annesinden alınması olarak - başladığından bu isim verilmiş. Kadercilik,ölüm,dostluk,kardeşlik,rüyalar ve daha neler var kitapta ve gayet yerli yerinde esprilerle bize sunulmuş. Seviyorum bu yazarı ,anladığınız üzre
ZindankaleSezgin Kaymaz · İletişim Yayınevi · 2004410 okunma
9/10 puan verdi
Bir süre kitabın akıcı olmadığını düşünebilirsiniz ancak finalde hiç kimsenin yapamayacağı şeyi yapıyor ve okurunun g*tüne tekmeyi basıyor resmen Sezgin abi :) Sezgin Kaymaz okuyun ve okutun!!!

Sezgin KaymazYazar · 17 kitap
Sinop (Erfelek) doğumluyum. 5 yaşıma kadar orada kaldım, babam bizi terk ettikten sonra 5 kardeş, bir de anne Konya'ya taşındık. İlkokulu ve Koleji (O zamanlar Maarif Kolejiydi) Konya'da bitirdim. 1980'de Hukuk okumak için Ankara'ya geldim. Sporla ilişkim okulla olan ilişkime ağır bastığı için üçüncü senemde Hukuk Fakültesinden ayrılıp Hacettepe İngiliz Dil Bilimine geçtim. Son sınıfa kadar okulun en başarılı öğrencilerinden biri olmayı bile becerdim. Son sınıfa dönemlik kaydımı yaptırmaya gittiğim gün Türkçe dersini alttan almam gerektiğini, çünkü çaktığımı söylediler. Ben de sinirlenip son sınıftan terk ettim. O arada öğrenci affı çıktı. 10 sene önce sıkılıp bıraktığım Hukuk Fakültesinin 10 sene önce yüzüne bile bakmadığım derslerine üç ay çalışarak hepsini verdim ve afla geri dönüp yeniden Hukuk öğrencisi oldum. Bir süre sonra sınıf arkadaşlarım işi abartıp bana "Amca" demeye başladıkları için tekrar sıkıldım ve tekrar bırakıp İngiliz Dil Bilimine döndüm. Çok şükür diplomamı aldım.  Spora cirit ve çekiç atarak başladım, daha sonra hentbolü seçip 31 sene boyunca antrenörlük yaptım. Araya sıkıştırdığım spor değil okul oldu her zaman. Bu süreçte Kulüp takımlarının yanı sıra Millî Takımları da çalıştırdım.  1990 senesinde günlük uyku ihtiyacımın 1-2 saati geçmediğini, hâttâ 3 saat uyuduğum zaman ertesi gün akşama kadar baş ağrısı çektiğimi fark ediverdim. Geceleri okumaktan sıkılınca da yazmaya başladım. Çok sevdiğim bir arkadaşım taslaklardan birini İletişim'e sızdırınca da Can KOZANOĞLU bana "yazar" dedi. O günden sonra spor dahil diğer bütün işler "araya sıkıştırılan" işler oldu. Yazmanın bu kadar hoşuma gideceğini bilseydim 31 sene top peşinde koşmazdım. Gerçi şu anda Voleybol Federasyonunda top kovalamaya devam ediyorum ama gecelerin bana kalan birkaç saatlik kısmı var. Orada yazmaya çalışıyorum.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.