Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Okumakbirnefes

Okumakbirnefes
@kkub
Kubilay
13 okur puanı
Ocak 2018 tarihinde katıldı
181 syf.
10/10 puan verdi
Psikoloji üzerine okumalar yapmayı oldum olası seviyorum, bu kitabı da geçtiğimiz hafta fuardan almak nasip olmuştu. Çoğunlukla yabancı yazarlardan okuduğumuz kavramları bir Türk’ün kaleminden okumak beni mutlu etti. Zira genelde -doğal olarak- her yazar kendi toplumu üzerinden örnek verdiğinden mütevellit, tam bir bağdaşım kurmak ister istemez
İnsan Olmak
İnsan OlmakEngin Geçtan · Metis Yayınları · 201922,9bin okunma
Reklam
181 syf.
10/10 puan verdi
İnsan Olmak
İnsan OlmakEngin Geçtan
8.7/10 · 22,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Okumakbirnefes
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yaşamın Anlam ve Amacı
Yaşamın Anlam ve AmacıAlfred Adler
8.2/10 · 1.481 okunma
Okumakbirnefes
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Günlük Yaşamda Benliğin Sunumu
Günlük Yaşamda Benliğin SunumuErving Goffman
7.9/10 · 374 okunma
Reklam
383 syf.
7/10 puan verdi
Tanzimat’tan itibaren Cumhuriyet dönemini de içine alarak geçirdiğimiz uluslaşma sürecini; ulus, millilik, milliyet, dil vb kavramların mahiyetlerini, uygulanan yahut uygulanamayan pek çok tasarı ve politikayı kronolojik olarak başarılı biçimde anlatmış Sadoğlu. İlk bölümde verdiği genel bakış Avrupa’daki süreci görmemiz ve kendimizle karşılaştırma yapabilmemiz açısından güzel. Oldukça fazla kaynağı referans vermiş, zengin bir çalışma ancak bence birkaç noktada eksik kalmış. Örneğin, bu Türkiye’deki süreci anlatan bir çalışma; Avrupa’ya dair genel bakış vermesi kavramların oluşma sürecine değinmesi çok güzel ancak ikisi arasında yazarın bağlatı kurmasını beklerdim. Karşılaştırmalı anlatım daha iyi olurdu okur açısından diye düşünüyorum zira böyle bölümler arasında konu olarak bağlantı elbette var ama geçişler iyi değil. Diğer yandan dil=edebiyat demektir bir yerde. Tasarıları politikaları anlatmış anlatmasına ama basın yayın faaliyetlerine de değinmesi gerekirdi bence. Ne tarz eserler yayınlandı nelere öncelik verildi vs. Bunlar eksik yanları ancak derli toplu bir bakış açısı kazandırması yönüyle kıymetli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şahsen ben okurken neler görmüş bu ülke diye düşünmeden edemedim, ilgisi olan herkese tavsiye edilir.
Türkiye'de Ulusçuluk ve Dil Politikaları
Türkiye'de Ulusçuluk ve Dil PolitikalarıHüseyin Sadoğlu · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 20106 okunma
144 syf.
9/10 puan verdi
Kitap uzun zamandır kitaplığımda duruyordu hem de gözümün önünde. İsteyerek aldığım halde elime ulaşınca içimden hiç okumak gelmemişti. Geçtiğimiz günlerde elime aldım okumaya başladım ve gerçekten çok beğendim. Kitap bölümlere ayrılmış denemelerden oluşuyor başta yazarın da belirttiği gibi çok farklı mecralara yazılmış yazılardan güncel, toplumsal, bilimsel pek çok konuda güzel bilgiler/ yorumlar içeren hoş bir eser. Kendi adıma gerçekten güzel bilgiler edindiğimi aynı zamanda okurken dinlendiğimi hissettim. Özellikle son zamanlarda okuduğum eserlerle bağlantılı bölümler vardı aralarında ilişki kurdum ve birşeyler kafamda daha bir netleşti diyebilirim. Elimde Ruhun Labirentleri de mevcut sanırım biraz araya başka kitaplar alıp onu da okuyacağım. Kemal Sayar adını çok duymuştum ancak Yeni tanımak nasip oldu, bence iyi ki de oldu. Okurken içimizden biri olduğunu hissettim bana kalırsa toplum olarak problemlerimize güzel yorumlar getirmişti. Keza birey olarak da öyle. Son bölüm olan Tıbbın İçinden Tıbbın Ötesine kısmı da ayrıca güzeldi. Velhasıl tek bir konuyla yetinmeyen, çok yönlü bir okumaya davet ettiğini söyleyebilirim bu kitabın. Okunmasını tavsiye ediyorum. (Bir puan kırdım zira yer yer -aslında doğal olarak- bazı klişelere yer vermişti Özet geçmek isterken. Ama göze batacak tarzda değildi, gönül rahatlığıyla alıp okuyabilirsiniz.)
Olmak Cesareti
Olmak CesaretiKemal Sayar · Timaş Yayınları · 20152,542 okunma
448 syf.
8/10 puan verdi
Uzun zamandır bu türde kitaplar okumamıştım. İnsanın üstünde bıraktığı etkiyi unutmuşum diyebilirim. Öncelikle kitabı beğendim. Oldukça sürükleyici ve merak duygusunu daima canlı tutan bir kurgusu vardı. Psikoloji alanında olması, rüyalar, psikanaliz detayları olması oldukça ilgi çekiciydi bana göre. Düz bir polisiye okumaktansa böyle olması artı
Gördüğüne Asla İnanma
Gördüğüne Asla İnanmaMario Mazzanti · Sonsuz Kitap · 20182,498 okunma
184 syf.
7/10 puan verdi
Kitabın ilk 50-60 sayfası çok ilgimi çekmedi daha doğrusu bilindik şeylerdi oku geç tarzında farklı bir etki yaratmadı üstümde. Bu yüzden uzun süre elime almadım ancak devam ettiğimde çok hoş hatırlatmalar ve anektodlar çıktı karşıma. Peygamber Efendimiz (sav) döneminden, yazarın kendi tecrübelerinden yahut çevresinden aktardığı parça/hatırlatmalardan oluşan güzel bir kitaptı. Ufkunuzu ekstra genişletmez ama küçük dokunuşlar bazen umulmadık derecede etkili olabilir kalp üzerinde -ruh halimizle orantılı olacaktır bu etkilenme tabii- Ben okurken güzel vakit geçirdim hem de yoğun okuma yaptığım bir dönemde dinlendirici oldu benim için sohbet havasında gidiyor zira. Tavsiye ederim. (Yalnız hoşlanmadığım bir durumu söylemeden geçemeyeceğim; iç tasarımda sayfanın sağ sol üst al vs bir köşesinde büyük puntolarla sayfadan alıntı cümlelerin vurgulanması hoşuma gitmiyor bence rahatsız edici. İnsanı bir yere odaklanmaya itiyor ister istemez ya da içeriğin yeterince dolu olmadığını düşündürüyor bana. Keşke kitaplarda buna dikkat edilse.)
Kırmadan İncitmeden
Kırmadan İncitmedenTaha Kılınç · Aşina Yayınevi · 2017721 okunma
55 syf.
7/10 puan verdi
Ayşe Sevim’in ilk şiir kitabıymış bu, benim de yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Niyetim İşlenmemiş Suç ile başlamaktı ama kısmet bunaymış. Açıkçası kitapla alakalı hislerim biraz karışık. Dili akıcıydı ama anlatımı oldukça örtülüydü Sevim’in. Bazı şiirleri çok sevdim,bazılarını pek anlamadım, bende bir his uyandırmadı daha doğrusu. Şiire yüklediğimiz anlam yaşanmışlıklarla paralel olduğundan garipsemiyorum. Beğendiğim şiirlerden ve genel olarak kitaptan çıkardığım anlam yazarın kendini fazlasıyla sorguladığı. Hem kendini hem içinde bulunduğu toplumu inceden inceye tenkit ediyor. Bir yandan var olan durumdan çok rahatsız bir yandan korku hakim satırlarında ölüm ve sonrasına dair. Tam olarak yabancılaşmış diyemeyeceğimiz ama çevresinde olan biteni ürkerek izleyen bir gözle karşı karşıyayız diyebilirim. “Biz insanlar Ne yapıyoruz?” der gibi. Çok çok beğendim diyemem birkaç şiir dışında ama yine de öneriyorum. Farklı yaşanmışlıklarda farklı tatlar bırakacaktır çünkü. Bir de kadınlar daha çok şiir yazmalı bence. Öznesi şair/erkek, muhatabı kadın olan şiirlerin dışına çıkıp dünyaya kadın gözüyle bakan satırları okumak güzel ve farklı bir lezzet bırakıyor dimağda.
Taburcu
TaburcuAyşe Sevim · Şule Yayınları · 202048 okunma
49 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.