Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
·
Puan vermedi
Devlet-i Aliyye - Klasik dönem
Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem, Osmanlı Devleti'nin yükselişini 17. yüzyıla kadar olan siyasal tarihi ve toplum, ekonomi gibi konuları ele alarak iki bölüme ayrılmış bir kitap. Tarih meraklıları için önemli bir kaynak olmasına rağmen, tarihle arası pek olmayanlar için yoğun bilgi içeriği zorlayıcı olabilir. Ancak, genel tarih anlayışını geliştirmek isteyen herkesin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Kitap, notlar alıp araştırmalar yapmak için sık sık durup dikkatinizi dağıtabilecek nitelikte. Çokça tavsiye ederim. Halil hocammm <33
Begüm Selin Arslanbas
Begüm Selin Arslanbas
Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem (1302-1606)
Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem (1302-1606)
Halil İnalcık
Halil İnalcık
Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem (1302-1606)
Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem (1302-1606)Halil İnalcık · İş Bankası Kültür Yayınları · 20102,567 okunma
Reklam
konu bağlanmaktan deli gibi kaçan bir kadındı. ve de hiçbir zaman düşünmezdi bir mavi ışığa yenileceğini.mavi ışık, heyecandan titremelerin, kendini sakinleştirmek için deli gibi klasik müzik dinlemeyi seçmen ya da başka şeyleri düşünmek için saatlerce ders çalışman, hepsi çok boşaydı çünkü yıllar geçse de kalbin o mavi ışıkta yandı söndü. ellerinle ateşe verdiğin ormanı kontrol edemedin , belki çok küçüktün anlamadın.ama mavi ışıksız da yapamadın. neden mi? başka adamla çok denedin, hatta onlarca adam geldi,geçti. vücuduna dokunan ilk bedende isyan etti kalbin. sus dedin dinleme dedin kalbine ama boşaydı.tabi yıllar sonra anladın yıllar geçse de kalbin mavi ışıkta takılı kalmıştı.
336 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
38 günde okudu
Pir-i Türkistan
Pir-i Türkistan
Fatih Duman
Fatih Duman
Ve bir Fatih Duman güzelliği daha … Yazarımızın her eseri bir öncekinin üzerine katarak ilerliyor nazarımda . Hayran kalmamak elde değil doğrusu . Fatih Duman eserlerini klasik tasavvuf eserlerinden çok ayrı çok başka bir yere koyduğumu öncelikle belirtmeliyim . Bir çok tasavvuf romanında alıştığımız o ağdalı anlatım , yoğun tasvir , anlaşılması zor arapça ve farsça yoğunluklu kelimeler Fatih Duman romanlarında yoğunlukla mevcut değil , ki bu da çok akıcı ve anlaşılır bir eser önümüze sunuyor . Daha önce hiç tasavvuf okumamış ve biyografi sever yahut merak ederlerin beğenisini kazanacağını düşündüğüm bir yazar mutlaka bir şans verilmeli bence .Ayrıca tasavvuf eserlerinin aksine olay örgüleri oldukça akıcı ve sürükleyici oluyor genelde . Pîr’e gelecek olursam bir yanda romanımızın baş karakteri Hoca Ahmed Yesevi’ nin hayatı ve tasavvuf yolculuğu ele alınırken çaprazlama bir olay akışı içerisinde romanı ilerleten yazarımız , yan karakter olan Musa Barlas’la da aslında daha önce tasavvufa realite ile yaklaşan biz okurun tepkisini ve cevabını vererek ilerliyor . Bu bağlamda eserleri noktaladığımız zaman aklımızda esere dair en ufak bir soru işareti dahi kalmıyor .
Pir-i Türkistan
Pir-i TürkistanFatih Duman · Nesil Yayınları · 20131,554 okunma
Darvincilik başlıklı makale
24 Kasım 1859'da, Türlerin Kökeni'ni yayınlayan Darwin, bilimsel evrim teorisinin temelini atarken, canlı varlık popülasyonlarında üreme sırasında gerçekleşen küçük değişiklikleri ve bu varyasyonların doğal seçiliminin özellikle çevreye ve nüfus fazlasına bağlı olduğunu ifade eden varyasyon/seçilim kavramsal çifti sayesinde biyolojide
Sayfa 188 - Yordam KitapKitabı okudu
Bilindiği gibi bu bölge klasik Yunan-Roma devrinde Bitinya diye anılır. Uludağ’a Türkler ilk zamanlar Keşiş Dağı derlerdi. Bu Olimpos Dağı mitolojide de yer alır. Bitinya havzasını Türkler Osmanlı’dan önce almıştır. Fakat elimizden çıkmıştır. Osman Gazi kuşatmanın son gününde ölüm döşeğinde Bursa’nın düştüğü haberini duymuştur, şehri kalıcı olarak alan onun oğlu Orhan Gazi’dir. Bursa küçük bir Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuş ve Orhan Gazi’den itibaren kısa zamanda -50 sene içinde- bir Balkan İmparatorluğu haline dönüşen Osmanlı Devleti’nin unutulmaz güzel payitahtı olarak kalmıştır.
Sayfa 172Kitabı okudu
Reklam
687 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Bir kitap kurdu olarak bu incelemeyi yazma isteği duydum çünkü gerçekten yıllardır herkesin en çok sevdiği klasiklerden biri olup benim okumadığım bir kitaptı bu kitap Dostoyevskinin çoğu kitabını okudum ve tarzını yaptığı işleri severim normalde gerçekten tarzını betimleme tarzını verdiği felsefeyi düşünceyi beğenirim ama bu kitap bana göre
Suç ve Ceza
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022159,6bin okunma
II. Selim’in ünlü camii Selimiye Osmanlı klasik devrinin en ünlü eseridir.
Sayfa 170Kitabı okudu
8/10 puan verdi
Kaliteli bir eser
Kitap Osmanlı tebaası olan azınlıkların Osmanlı aleyhine faaliyetlerini, Osmanlı klasik döneminden itibaren ayrıntılı bir biçimde ele almaktadır. Özellikle 1800 sonrası azınlıkların milli bilinçle başlattıkları faaliyetlerin anlatıldığı kısmı gayet zevkle okudum. Meraklısına tavsiye ederim.
Osmanlı Devletinin Yıkılmasında Azınlıkların Rolü
Osmanlı Devletinin Yıkılmasında Azınlıkların RolüSalahi R. Sonyel · Türk Tarih Kurumu · 20141 okunma
“İnsanın kendini anlaması klasik teselli biçimidir, kendinden kaçmasıysa romantik.”
Reklam
İSLAM COĞRAFYASINA DAİR OKUMA LİSTESİ
Genel: Coğrafyanın geneline dair okumalarla başlama adına, Ira Lapidus’un “İslâm Toplumları Tarihi”yle konuya giriş yapabiliriz. Prof. Dr. Âdem Apak’ın “Siyer-i Nebî”si, bilhassa İslâm’ın doğuş yıllarına dair çok sağlam bir kaynaktır. Prof. Dr. Namık Sinan Turan imzalı “Hilafet - Erken Dönemden Osmanlı’nın Son Yüzyılına”, panoramik bir bakış
150 syf.
·
Puan vermedi
Hac İbadeti
Yazar hacc ve umre ibadetinin sadece maddi sembollerini izah etmemiş, o sembollerin arka planındaki manaya işaret etmiş. Ve her bir sembolü izah ederken diğer kitaplarında da olduğu gibi" Bu bana ne diyor?" sorusuna cevap aramış. Klasik hacc ve umre kitaplarından çok farklı ve başarılı buldum. Çok güzel anlatmış haccı umreyi. Hakk nasip etsin herkese görmeyi.
Mutlu Kılıç
Mutlu Kılıç
Mesajlarıyla Hac ve Umre Bana Ne Diyor?
Mesajlarıyla Hac ve Umre Bana Ne Diyor?Veli Tahir Erdoğan · Bilgeoğuz Yayınları · 20196 okunma
Bu iletinin yorum kısmında müzikle ilgili düşüncelerimi ve (çoğunlukla klasik müzik) önerilerimi aklıma geldikçe belirteceğim. İştirak etmek isteyen olursa müteşekkir olurum.
Roland'a göre tarihsel olarak Hıristiyanlık Avrupa'nın hayal gücünün üzerindeki soğuk, ölü eldi. Hıristiyanlık despotluğunun geçerlilik süresinin sona ermiş olması ne büyük bir mutluluktu. Dindarlık gibi görünen şey aslında totaliter bir ruh hali içinde zorla boyun eğdirmeydi. On altıncı yüzyılda bunun sorgulanması ya da inkâr edilmesi hayatına susamak anlamına gelirdi. Tıpkı Stalin'in Sovyet Rusyası'nda Sosyalist Gerçekçiliğe karşı çıkmak gibi. Hristiyanlık elli kuşak boyunca yalnızca bilime engel olmamıştı, aynı zamanda bütünüyle kültüre, her yönüyle özgür ifade ve araştırmaya da engel olmuştu. Klasik antikitenin açık fikirli felsefelerini bir çağ boyunca toprağa gömmüş, binlerce pırıl pırıl zihni safsata dolu teolojinin anlamsız dehlizlerinde boğmuştu. Sözde Söz'ünü dehşet verici bir şiddet kullanarak yaymış ve varlığını işkence, zulüm ve ölümle korumuştu. Halim selim İsa mı, hah! Dünyada insanların yaşadıkları tecrübeler bütünü içinde sonsuz sayıda konu varken Avrupa'daki büyük müzeler bir baştan bir başa aynı korkunç çöp yığınıyla ağzına kadar doluydu.
Akşam
Klasik Müzik ve Klasik Kahve eşliğinde, hiçte klasik olmayan dersler çalışıyoruz. Ne diyelim ki yarınlar rahatından vazgeçenlerin olacaktır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.