Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
İklim krizi dünya için önemli bir tehdit değildir. İnsanın dünyadaki varlığı, dünyanın evrendeki varlığının sadece %1.4 lük dönemine tekabül etmektedir. Dünyanın gücü, kendini iyileştirmek için insanlığı tükürmeye yetecektir. İklim krizi insanın varlığı için önemli bir tehdittir ancak. Ozan Ünsal
280 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Felaket ve Sığınak
Bir kitabın türüne distopik demek için hangi şartları sağlamalı? Gelecekte geçmeli ve gelecek olasılıklarından kötü olan yaşanmalı değil mi? Bu kitap için de distopik deniyor fakat ben geleceğin geldiğini düşünenlerdenim. Haberlerde gördüğüm her sel, kuraklık, çığ, deprem, sular altında kalan yerleşim yerleri, çadırlarda insanlar, çaresizlik vb.
Issız Ev
Issız EvJessie Greengrass · Timaş Yayınları · 202254 okunma
Reklam
İklim krizi aynı zamanda kültürün, dolayısıyla hayal gücünün krizidir. Ben olsam, inancın krizi derdim.
Sayfa 22 - Siren YayınlarıKitabı okudu
Mesele iklim olduğunda ülkeler bağımsız değil. Kaderleri gezegenin diğer ucundaki insanların attığı adımların insafına kaliyor. Pasifik Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Kiribati Cumhuriyeti sera gazi salınımını sıfıra bile indirse, diğer ülkeler aynı şeyi yapmadığı takdirde yine de sular altında kalır.
Sayfa 120Kitabı okudu
Sürdürülebilir kalkınma:))
Anneannemin, dedem emekli olduğu gün, bütün kravatlarını yan yana, ince kısımları içe kalın kısımları dışa gelecek şekilde dikip yuvarlak bir paspas imal ederek dedemin 30 yıllık memuriyetini ayaklar altına aldığı çalışma , henüz bir bienalde sergilenmediyse , küratörlerin daha araştırmacı olmasının zamanı gelmiş de geçiyor demektir.
Sayfa 33 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Kendime Düşünceler
Ne bir rüzgar esintisi, ne bir uğultu var. Yoğun nem ve sıcaklık nefesimi kesiyor. Sahile gideyim hiç olmazsa yürüyüşe, gece 02.00-03.00 gibi hafif esinti oluyor, o esnada yazmaya devam edeyim. Afrika'da bir haftadır yoğun sıcaktan ölümler çok, Allah rahmet eylesin diyorum, aynı zamanda İtalya da Almanya'da aşırı yağış ve sel var, bu da ayrı bir durum. Ne sıcak, ne soğuk, ne ılık galiba hiç bir iklimin atmosferine sığamıyoruz. Rabb'im herkesin yardımcısı olsun. . . .
Reklam
Her sıcaklık dalgasını küresel ısınmaya bağlamak, iklim değişikliğini savunanların bayat numaralarından biri.
Sayfa 102Kitabı okudu
Güneşin öldüğü gün...
Işıyan Güneş kızıl deve dönüştükçe ölen yıldızımız daha önce hiç parlamadığı kadar çok parlayacaktır. Işıldayan gövdesinin okyanusları kaynatıp buharlaştıracak büyüklükte bir sıcaklık oluşturması beklenmektedir.
Sayfa 133 - Ginko Bilim - 1. Baskı Kasım 2018Kitabı okudu
‘Bu çağ, insanlık tarihine insanın kendi evini ateşe verip dünyayı kundakladığı çağ’ olarak geçecektir.
Sayfa 425 - Defne KamanKitabı okudu
Biz çok ciddi bir insani krizin içindeyiz aslında. "Su krizi kapıda/ gıda krizi kapıda!" Kapıda falan değil, tam içindeyiz
Gülşen İşeriKitabı okudu
Reklam
92 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Selam! Bu kitap iklim krizi üzerinde, dünyamızda daha olmamış gelecekte yaşanabilecekleri anlatıyor. Günümüz dünyasında çevremize karşı bilinçli, duyarlı bireyler iseniz bu kitap ülkelerin iklim krizine karşı geçmişte yaptıkları hamlelerin nasıl gelecekte olacakları önlemediklerini, aslında pasif hamleler olduklarını görmenizi sağlıyor.
Batı Uygarlığının Çöküşü
Batı Uygarlığının ÇöküşüNaomi Oreskes · Yeni İnsan Yayınları · 201584 okunma
İKLİME BAĞLI GÖÇ KRİZİ ÇOKTAN BAŞLAMIŞ DURUMDA
•Reddit'te, Hindistan ve Pakistan'daki sıcak hava dalgaları gündeme girdi. •Hindistan'da yaşayan insanlardan gelen verilere göre bu yıl ekstrem sıcaklıklar, sürmesi gerekenden %600-700 daha uzun süre sürdü ve sürmeye de devam ediyor. •Sokaklarda hayvan leşleri çoğaldı, aşırı sıcak havalara bağlı ölümler yaşanıyor. •Havadaki nem çok fazla olduğu için vücudun terleme mekanizması çalışamıyor ve insanlar havale geçirip ölüyorlar. •Bölgede sıcaklık ortalamaları yıldan yıla artıyor ve artmaya da devam edecek. •Su kaynakları hızlı bir biçimde azalıyor. •İklim değişikliğine bağlı olarak Güney Asya coğrafyasındaki insanlar toplu göçlere başlayacaklar. •Göç rotaları üzerinde bulunan Çin gibi ülkeler; bu halkları ülkelerine kabul etmeyecekleri için bu halklar, en hızlı yoldan en ılıman iklimlere ulaşmak için sınırları sonuna kadar açık Türkiye'ye doğru yol alacaklar yahut itilecekler. •1.500.000.000(bir buçuk milyar) olan özellikle fakir nüfusun yakın zamanda toplu göçlere başlaması bekleniyor. •Hareket eden nüfusun Hindistan'a ve Pakistan'a geri dönmeleri beklenmiyor. İklim değişikliği bir gerçek ve sonuçları sandığınızdan daha yakın. theguardian.com/environment/202...
Salih

Salih

@utopy
·
28 Ocak 2023 11:32
İKLİM KRİZİ / KIŞ NEDEN GELMİYOR
Kış gelmiyor, iklim krizinin beraberinde getirdiği aşırı sıcak hava dalgaları halk sağlığını da tehdit ediyor. Tarihte kaydedilen en sıcak 10 yıl 2010'dan günümüze kadar olan süreçte gözlemlendi. Bu durum kuşkusuz iklim değişikliğinin bir sonucu ve göstergesi.. ▼ Yerküre insan faaliyetleri sonucu son 2000 yılda görülmemiş bir oranda ısındı. ▼ Atmosferdeki sera gazı birikimi tarihte görülmemiş seviyelere ulaştı. ▼ Deniz seviyelerindeki küresel ortalama yükseliş, 1900'den bu yana, son 3000 yıldaki herhangi bir zamandan daha hızlı artış gösterdi. İklim krizinde geri dönülmez bir noktaya doğru gidiyoruz ve biz 1,1 °C'yi geçtik bile! Bilim insanlarının (PCC) ortaya koyduğu değerlendirmeler, iklim krizini kontrol altına alabilmek için küresel ortalama sıcaklık artışını sanayileşme öncesi döneme kıyasla 1,5 °C'de sınırlandırmamız gerektiğini gösteriyor. Sıcaklığı 1,5 °C sınırında tutmak, gezegenimizi ve geleceğimizi korumak #BirlikteMümkün. Şimdi sende kampanyaya destek ol. İklim krizini birlikte aşalım ! chng.it/sg2wKwPN2c /WWFTürkiye theguardian.com/environment/202...
Aynı fırtınadayız ama aynı gemide değiliz
Plastik poşetler önemli bir karbon problemi olmasa da kullanılmamalıdır.
... ekosistemde yüz yıllar boyunca varlığını koruyarak doğaya karışmaları, hayvanların midelerini tıkamaları, balıkları öldürmeleri ve görüntü kirliliğine neden olmaları gibi sorunlara da sebeptirler. National Geographic yıllık ortalama 500 milyar ile 1 trilyon arası plastik poşet kullanımı yapıldığı tahmininde bulunmuştur. Poşetler dünyanın toplam karbon ayak izinin sadece on binde birini oluştursa da bu inanılmaz bir çöptür.
Sayfa 40 - Yeni İnsan Yayınevi/Yuvam Dünya Serisi-1 - 2. Baskı Ağustos 2021Kitabı okudu