Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
96 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Babaya Mektup
Kafka’nın babasına yazdığı bu mektubun kitap olarak basılması ve bizlerle buluşması son derece değerli. Okurken herkesin kendinden ve kendi aile yaşatısından bir şeyler bulacağına son derece inanıyorum. Bazı anlarda beni duygulandıran ve zorlayan bir eser oldu. Fikrimce Kafka’nın babasının narsistik kişilik bozukluğuna sahip olabileceğini düşündüm. Bu kadar zorba ve bir insanın özgüvenini yerle bir eden kişi kesinlikle sağlıklı bir kafa yapısına sahip olamaz. Dünyaca tanınan başarılı ve yetenekli bir insan ise böyle bir babaya sahip olunca her zaman içinde bir yerlerde eziklik duygusuyla başa çıkmaya çalışır… “Seni her zaman sevdim, sana diğer babaların çocuklarına gösterdikleri ilgiyi göstermesem de. Bunun da nedeni benim başkaları gibi rol yapamamam.” “… sevecen bir sözün, sessiz bir el tutuşun, sıcak bir bakışın benden istenilen her şeyi alamayacağına inanamam.” “Herhangi bir şey yapma kabiliyetime dair güvenimi kaybettim.” “Orada önemli bir ders de aldım, adaletsiz olabileceğini gördüm.” “Senden kaçmak istiyorsam, ailemden de kaçmak zorundayım, hatta annemden de.” “Utancının kendinden daha uzun ömürlü olmasından korkuyor.”* “Hani biri beş alçak basamak yukarı çıkarken diğeri sadece bir basamak çıkar, ama bu tek basamak en azından onun için, diğer beş basamak kadar yüksektir ya, işte aynen böyle.” “Her zaman olduğu gibi bazı pürüzler çıktı, ama hayat böyle pürüzlerin üstesinden gelmek demek değil mi zaten?” “Evlilik korkusunun kaynağına yönelik bir görüş de, insanın ebeveynlerine karşı işlediği günahları, ileride kendi çocuklarına ödeteceğinden korkması.”
Babaya Mektup
Babaya MektupFranz Kafka · İndigo Yayınları · 040,1bin okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Göz Görmeyince Gönül Neden Katlanır?
Günaydın. Kitap şu an elimde, 20 sayfası var yok gibi bir şey. Metis Bilim serisi hep mi şaşırtır diyeceğimiz türden. Nörolojiye ilginiz varsa, duyularla ilgili de merakınız varsa kaçırmayın derim ben. Sahip olduğumuz duyuların kıymetini bilmeliyiz dostlar. Kaybı çok derin sonuçlar yaratabiliyor. Görme duyusu risk altında olan birisi olarak söylüyorum bunu. Kendinize değer verin. :)
Sözcükleri Tadan Adam
Sözcükleri Tadan AdamGuy Leschziner · Metis Yayınları · 202312 okunma
Reklam
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Geveze
Sizi aşağı çeken o dırdırcı ses var ya, o baş belası. Onu susturmak ya da söz dinleyen bir ufaklığa dönüştürmek ve bağlı olan duygu kontrolünü sağlamak mümkün diyor, kitap. Dahası için okuyun. Günaydın:)
Geveze
GevezeEthan Kross · Domingo Yayınevi · 2021315 okunma
368 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Kaybolan Bağlar
2019 da almışım kitabı. Şu an inanılmaz gelecek bir ücretle üstelik. Son günlerde hissettiğim depresyon hallerine belki bir ayna tutar, kendimi iyi hissederim diyerek raftan çıkardım. Çok haklı bir seçim oldu kesinlikle. O kadar çok şey öğrendim ki, anlatmakla bitmez. En azından hissettiklerim ve fark ettiklerime kalmayıp yapabileceğim şeyleri de öğretti bana. Alanla ilgisi olan olmayan herkes okumalı. Bir gazeteci gözünden anlatıldığı da unutulmamalı. Tam bir başucu kitabı.
Kaybolan Bağlar
Kaybolan BağlarJohann Hari · Metis Yayınları · 2019626 okunma
232 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Düşündüğün Gibi Değil
Çok severek okudum. Bu sıra yaşadığım sürece ayna tutar gibi geldi. İnsanların size yaptığı kötülüğü kişisel algılamamak gerektiği, hatalarınızdan ders almayı öğrenmeniz gerektiği, iç sesin her zaman doğru söylemediği, korkuya değil cesaret etmeye odaklanmak gerektiği gibi birçok hatırlatıcı ile resmen ruhumu yıkadı. Bildiğim şeyler. Geçtiğim yola ışık tutacak satırlara ihtiyacım varmış, onu hatırlattı.
Düşündüğün Gibi Değil
Düşündüğün Gibi DeğilSerhat Yabancı · Postiga · 2014747 okunma
336 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Her Umut Ortak Arar
Nilay hanımın bende bambaşka bir yeri var. Hayata karşı duyduğum doyumsuzluğu hatırlatan bir tarafı var. Tutkusu kelimelerinden taşıyor. İlham alıyorum birçok konuda onu. Her Umut Ortak Arar kitabını ne zamandır okuyasım vardı, kısmet bugüneymiş. Çok iyi geldi. Çok sevdim. Ne olduğunu merak edip araştırın bence derim :)
Her Umut Ortak Arar
Her Umut Ortak ArarNilay Örnek · Artemis Yayınları · 2019302 okunma
Reklam
250 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
42 günde okudu
Böylece bir kurgu dışı kitabı sonunda bitirdim. Kurgu dışı kitaplar benim için biraz zor oluyor aslında. Öğrenmeyi seviyor olsam da günlük hayatta sürekli elimden akademik makaleler geçiyor. İrademle seçtiğim kitapların beni rahatlatan kitaplar olmasını istediğim yerde için elim direkt romanlara kayıyor. Neyse roman dünyası içinde farklı bir tat bıraktı benim için. İngiliz Edebiyatına düşkümdür. Dönemsel bazda Romantik dönem ve Victorian Çağı yazarlarını pek severim ve kitaplarına yer veririm sürekli. Bu kitabı İngiliz Edebiyatının diğer öncesi ve sonrası çağlarına bakmak için okudum. Çok fazla yazar ve kitap not etmeme sebep oldu. Yazar eserlerine dair ilginç bilgilerde öğrendim. Fakat kitap yüzeysel bilgiler içeriyor. Örneğin Jane Austen'nın tüm eserlerini okuyup hayatı hakkında da kitaplar okuduysanız sizi tatmin edecek bir bilgi yok bu kitapta muhtemelen. Ama genel olarak İngiliz Edebiyatına bakış atmak için uygun olacağını düşünüyorum.
Brian Boone
Brian Boone
İngiliz Edebiyatı 101
İngiliz Edebiyatı 101
İngiliz Edebiyatı 101
İngiliz Edebiyatı 101Brian Boone · Say Yayınları · 2019190 okunma
George Orwell'ı anlatan bölümden,
Orwell, gayet açık bir biçimde şöyle der: "Beyaz adam zorbalaştı mı yok ettiği şey kendi özgürlüğü olur."
Sayfa 239 - Herkes İçin Edebiyat: İngiliz Edebiyatı 101, Brian Boone/ Say Yayınları/ 1. Basım, 2019Kitabı okudu
Alıntılar içinde alıntı: Freud için...
"Böyle bir doktordu o: sekseninde bile pek çok makul gencin, yaşamlarımızdaki azgınlığı tehditler veya övgülerle itaate davet edeceğini düşünmek isterdi, ama isteği reddedildi: toplanmış, ölümümüzü kıskanan ve kafası karışmış akrabalar gibi, o hepimizin bildiği, sorunlar tablosuyla kapadı gözlerini." _"Sigmund Freud Anısına" W.H. Auden
Sayfa 208 - Herkes İçin Edebiyat: İngiliz Edebiyatı 101, Brian Bölme/ Say Yayınları/ 1. Basım, 2019Kitabı okudu
Daima sahadayız. Durmaksızın usul usul dolan bardaklar gibiyiz. İşin sırrı kendimizi devirip içimizdeki güzellikleri dökebilmekte.
Sayfa 107Kitabı okudu
Reklam
Ne kadar tuhaf, bir şeyi yapmanın yolunu ararken etrafa bakmaya o kadar alışmışız ki, içimize bakmayı unutuyoruz.
Bence çocuklar, hayattaki en derin manevi derslerin en iyi öğretmenleridir: acı ve ıstırabın da mutluluk ve neşe kadar hayatın bir parçası olduğunu, sadece değişim ve geçiciliğe bel bağlayabileceğimizi, her şeyin bizim kontrolümüzde olmadığını ve bu zor gerçeklere teslim olma olgunluğunu gösteremezsek, hayatımız -ve çocuklarımızın hayatı- beklediğimiz veya planladığımız gibi gitmediği için her zaman mutsuz olacağımızı öğretirler. Hayat beklediğimiz veya planladığımız gibi gitmez ve kimse mükemmel değildir, ne kendimiz ne de çocuklarımız. Ya da Elisabeth Kübler-Ross’un dediği gibi “Ben iyi değilim, sen iyi değilsin ve bu sorun değil.” Mucize olan şu ki, siz onları tüm kusurlarıyla severseniz, onlar da sizi aynı şekilde sever.
Sayfa 316Kitabı okudu
191 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Dinlemekten memnun olduğum bir kitaptı. Bana bir şey katması değil de inandıklarımı pekiştirdiğim bir kurgu dışı kitap oldu. Günlük hayatımda iç güdüsel olarak yaptığım bir şeydir yürümek. Sağlık gayesiyle değil kesinlikle. Ne zaman üzülsem, öfkelensem ya da yolunda gitmeyen bir durum olduğunda kendimi yürürken bulurum. Üstelik kapalı bir mekanda olup olmamam ya da dışardaysam hava şartları pek önem taşımaz benim için. Yazarda buradan yola çıkıyor. Sağlık için yapmamız gereken kısmına çok az değiniyor. Daha çok ruhsal bakımdan bir dışavurumu anlatıyor aslında yazar. Bunun için dönemsel tarih konularına, ünlü kişiliklerin hayatlarından alıntılarda bulunuyor. Ben beğendim. Eğer sesli olarak dinleme şansınız varsa bunu tercih edin derim. İbrahim Selim'in seslendirmesini yapıyor çünkü
Frédéric Gros
Frédéric Gros
Yürümenin Felsefesi
Yürümenin Felsefesi
Yürümenin Felsefesi
Yürümenin FelsefesiFrédéric Gros · Kolektif Kitap · 20206,8bin okunma
Çocukluğumda, Dostoyevski'nin nihilist karamsarlığı ve olağanüstü insancıllığı, sonraları Pavese'nin büyük yaşam ve ölüm arayışı, intihar özlemi ve şimdilerde Peter Weiss'in faşizm ve insanın insan tarafından öldürülmesi mekanizması karşısındaki insancıl direnişini duymak, bilmek, okumak, algılamak yaşamının en önemli karşılaşmaları değil mi?
81 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.