Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Matematik insana aklını ve mantığını isabetle ve dirayetle kullanma alışkanlığı bahşetmekteydi ve bu, hayatta büyük bir avantajdı.
Sayfa 102
Aslında Ömer uzlaşmayı ve minnettarlığını göstermeyi bilecek, deyim yerindeyse şarabına su katacaktı. Sonraki aylarda üçüncü dereceden denklemleri ele alan çok ciddi bir eser yazmaya girişti. Bu cebir eserinde Hayyam, bilinmeyen sayıyı göstermek için Arapçadaki şey terimini kullanmış; İspanyolların ilmi eserlerine Xay olarak geçen bu kelime zamanla kısaltılıp sadece ilk harfine indirgenmiş, sonra da x tüm dünyada bilinmeyen sayının simgesi haline gelmişti.
Sayfa 43 - Yapı Kredi Yayınları, 58.baskı: İstanbul, Şubat 2011- Çeviren: Ali BerktayKitabı okuyor
Reklam
Matematiğin matematiğini anlamak!..
…”Bazen matematikte başarılı olmayı doğuştan sahip olunan bir yetenek olarak düşünüyoruz. Bu yeteneğe ya sahipsinizdir ya da değil.Oysa Schoenfeld’e göre yetenekten çok , tavır niteliğinde. Çabalamaya istekliyseniz matematikte ustalık kazanıyorsunuz.İşte Schoenfeld’in öğrencilerine öğretmeye çalıştığı da bu.”…
Sayfa 184 - MediacatKitabı okudu
Zaten bu Matematikçiler biraz anormal insanlardır; akıl ve zihinleri karmakarışıktır. Onlar hayatı da anlamamışlardır.
Bugün okullarda matematik okuduklarını sananlar yanılıyorlar. Bugün okullarda okutulan matematik değildir. Kanıtsız matematik olmaz. Matematik, doğru yanıtı bulma sanatı değildir. Matematik, doğru yanıtın neden doğru yanıt olduğunu anlama sanatıdır.
Nesin Yayıncılık - Üçünü Basıma Önsöz
Reklam
Gençlerden ve düzenden durmadan yakınan yaşlılar vardır; gençliklerinde her şeyin daha iyi olduğunu söyler dururlar ve bu sözleriyle gençlerin başlarının etini yerler. Aynı duruma düşmek istemem, kaldı ki ben yaşlı da değilim, kırkıma daha basmadım bile! Ama nasıl yakınmam! Benim zamanımda ilkokul öğrencileri bile çift sayı kavramının tanımını verebilirlerdi. Bugün fen bölümü öğrencileri bu tanımı bilmiyorlar. Yirmi beş yılda eğitimi bu hale nasıl getirebildik?
Nesin Yayıncılık - Üçünü Basıma Önsöz
Onyıllar boyunca, öğretmenler her yerde matematik formüllerini ezberlemeyen çocukları bir bir tespit edip bunu bir yetersizlik veya engellilik olarak etiketlediler.
Gauss’un bir huyu da kendisine çok aşikar gelen bazı sonuçları ispatlamadan kullanmasıdır. Fakat bazen bunları ispatlar, ispatları da çekmecesinde saklardı. Bir gün birisi çıkıp gelir ve Gauss’a kafa tutacak olursa çekmecesinden bu ispatı çıkarır gösterirdi. O yüzden koca Gauss’la pek dalaşılmazdı.
Sayfa 167Kitabı okudu
Öbür tarafta Öklid hesap sorarsa ne diyeceğimizi bilmiyorum.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Logaritma fonksiyonu eninde sonunda sonsuza gider…
Öklid, günümüzün geometrik bilgisinin esasen tamamı anlamına gelen 465 teorem ispatlamıştır.
nasıl mı gelişti :)
Savaşta kaç düşman askeri öldürüldüğü kolayca sayılabilsin diye onların erkeklik organlarını kestiren ve tanrı gibi tapınılan Firavunlar yamuk bir piramit sunmak isteyeceğiniz türden ilahlardan değillerdi.
İnsanlar kibirlidir. İnsanlar hırslıdır. Para ve şöhretten başka bir şeyi umursamazlar. Matematiği kendi içindeki değeri yüzünden değil, onlara sağlayabileceği şeyler için takdir ederler.
Asal sayılar güçlüdür. Başkalarına bağımlı değildir. Saftır, tamdır ve gücünü asla kaybetmez. Asal sayılar gibi olmalısın. Gücünü kaybetmemeli, mesafeni korumalı ve etkileşimden sonra değişmemelisin. Bölünmez olmalısın.
609 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.