Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Baba ve Devlet Yöneticisin Farkı
Ailede babanın çocuklarına gösterdiği ilginin kaynağı, onlara duyduğu sevgidir. Devlette ise yöneticinin halkına duymadığı bu sevginin yerini başta olmasının verdiği haz almıştır. 
Sayfa 11 - Kapra Yayınevi
Reklam
Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine kurulduğu topraklar Osmanlı Devletinin anavatanıdır. Bu nedenle Cumhuriyetle beraber devlet devam ediyor;diliyle, diniyle, toprağıyla ve insanlarıyla elbette Osmanlı'nın halefi biziz. Türkiye bir 'reddi miras' hakkına sahip değil.
İlk dış borçlanma
Dikkat edelim, sarayların inşasından değil düpedüz bu modern savaşların masraflarından dolayı ilk ciddi borçlanmaları yaptık
Sayfa 43 - KronikKitabı okudu
Hem halkın gelişmesini hem de diktatörlüğü besleyen; hem milliyetçiliği hem de dış dünyaya yamanmayı kolaylaştıran iki kurum vardır: Eğitim ve basın.
Sayfa 25 - KronikKitabı okudu
Yaptıkları sadece az bilgiyle çok gürültü çıkarmaktır.
Reklam
Hər adam potensial uğurlu işçidir. Bəzi adamlar uğursuz kimi görünürlər. Onların görünüşünün sizi aldatmasına yol verməyin.
"...amma nəticəni alan adamlardısa, onlara xərc çəkmək daha məntiqli olardı".
Halkın yoksulluğu, kralın varlığını korur. ~Utopia-Thomas More~
Sayfa 321Kitabı okudu
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
Niccolo Machiavelli'nin ölümsüz eseri "Hükümdar" 1513'te yazılan bir siyasi felsefe kitabıdır. Kitap, bir hükümdarın gücünü koruması, kazanması ve genişletmesi için gerekli olan nitelikleri, stratejileri ve yöntemleri açıklar. Machiavelli, klasik düşüncenin aksine, insan doğasını gerçekçi bir şekilde ele alır ve güç hırsının insan davranışındaki önemini vurgular. Kitapta, hükümdarların ne zaman sert ne zaman yumuşak davranmaları gerektiği, ittifakların nasıl kurulacağı ve düşmanların nasıl yok edileceği üzerine tavsiyeler verilir. "Hükümdar", birçok çağdaş ve modern düşünür için bir başvuru kitabı olarak kabul edilir.
Hükümdar
HükümdarNiccolo Machiavelli · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202114,7bin okunma
Her masada varız ve bir kere girdik mi çıkmıyoruz...:)
Yaşamlarında başlarına gelebilecek en kötü felaketlerden biriyle burun buruna geldiler.Konstantinapolis hükümdarı komşularının saldırısına karşı koyabilmek için Yunanistana on bin Türk çağırdı.Bu adamlar savaş bitince Yunanistan'dan çıkmadılar.Bu olay Yunanistan'nın yabancıların egemenliğine girmesinin yolunu açtı.Dipnot:"Paleoglarla hanedan kavgası içinde olan İmparator 1346'da Osmanlılardan yardım dilemiştir.Orhan Bey,oğlu Süleyman'ın komutasında büyük bir askeri birlik yollamıştır."
—Ne biçim dünya bu be! İnsanlar aya gidiyor. Elektriğin çevresinde dönen tatrciklar gibi dünyanın çevresinde vızır vızır dönüyor uydular ama burada, su garipler köşesinde ne yasa var ne de zavalliyi koruyan, düşünen biri... Elinizden geleni ardınıza koymayın. Gebertin beni.
Sayfa 13 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Oysa hücum hiç de kötü düzenlenmiş sayılmazdı. Bir acemiye göre bu bey, aslında alışılmadık ölçüde yetenekli."
Federasyon
Farklı eyaletler, özerk yönetimler, kantonlar veya benzeri bağımsız siyasi birimlerin ortak bir anayasa çerçevesinde bir araya gelerek oluşturdukları yönetim biçimidir. Federasyonu oluşturan unsurlar, dışarıdan bakıldığında tek bir devlet görüntüsü verirler. Ancak ülke içinde merkezi hükümetle federasyonun parçası durumunda olan diğer yapılanmalar arasında görev ve yetki paylaşımı yapılmıştır. Federasyonu oluşturan her bir siyasi birime federe devlet, bunların oluşturduğu yapıya ise federal devlet adı verilir. Günümüzde ABD, Almanya, Rusya, Brezilya, Arjantin, Belçika, Meksika ve Hindistan'ın da aralarında olduğu çok sayıda devlet federasyon özelliği göstermektedir.
Sayfa 18 - 2.ciltKitabı okudu
264 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.