Kettani diyor ki: “Nebi (sav)i rüyada gördüm, bana dedi ki: Bir kimse bir şeyle halka süslü görünmeye ve yaranmaya çalışırsa, Allah da: Bu kulda bu şey yoktur, bunun aksi vardır, diyebilirse Hak Taala o kulunu kabih ve tevbih eder.“ 
Sayfa 470 - Sufilerin Makam ve Halleri- Rüya·Kitabı okuyor
Tasavvuf
Ali Rıza Paşa Kabinesi, gözüne batan Kuva-yı Millîye’yi batırmaya ve bunun için bizimle didişmeye çalışmaktan başka, bir yardımda bulunmadığı gibi, ondan sonra iktidar konumuna gelen sayın arkadaşları da onun yolunda gitmekten ve sonunda felâketten felakete ve rezaletten rezalete sürüklenmekten başka bir hizmet görmediler.
Reklam
Allah bir kula neyi verdi ise şükrünü de aynı cinsinden ister.
Sayfa 61 - Timaş Yayınları·Kitabı okuyor
1000Kitap
Aklını özgürlüğe kavuşturmadıkça kula kulluktan kurtulamazsın.
Sayfa 81 - Kapı Yayınları·Kitabı okuyor
1000Kitap
Adalet hor görülür, hukuk unutulursa, 'devletin ışığı söner, dünya karanlığa bürünür' Görüleceği gibi, siyasal erki meşrulaştıran, yücelten ve sürekliliğini sağlayan adalettir, hukuktur.
“Ben kadınım.Saçma sapan benzetmelerin öznesi,başkalarının beklentilerinin nesnesi değilim.Hafifmeşrep olduğumdan değil canım öyle istediği için kahkaha atıyorum.On altımdan beri çalışıyorum.Kula da,zalimin talim ettiği yola da minnet eylemiyorum.Beni sevebilirsin,ama bana sahip olamazsın….Kendini şövalye,kurtarıcı,avcı sanabilirsin,ama eşitim olduğunu inkar edemezsin.”
Sayfa 88·Kitabı okudu
Reklam
Reklam