“Nasıl da uçup gitti bütün o yoğun hisler, O kuşku dolu düşünceler, vakitsiz duyulan üzüntüler, Yeşil gözlü kıskançlık ve o tir titreten kaygı. Ah aşk, toparla kendini! Dizginle çılgınlığını! Sevincini ölçülü bir şekilde dök ortaya, aşırıya kaçma! Tanrım, fazla geliyor verdiğin mutluluk bana; Biraz azaltmazsan, tıkanıp kalacağım.”
Sayfa 61 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Mutluluk, insan ruhunun varlık bakımından, güç alacağı bir maddeye ihtiyaç duymadığı bir mükemmellik derecesine ulaşmasıdır.
çağdaş kitap,2021.
Alıntı
Reklam
Tüm mutluluk ve zevkler negatif, acıysa pozitif nitelikte olduğundan, hayat zevk alacak bir şey değil atlatılacak, savuşturulacak bir şeydir; bu yüzden de degere vitam, vita defungi, scampa così32. Bulunabilecek en şanslı ikramiyeye konan kişi, hayatını çok büyük fiziksel ya da ruhsal acılar olmaksızın geçirendir, yoksa en büyük sevinç ve zevklerin nasip olduğu kişi değildir.
1000Kitap
Öncelikle, yaptıklarınız sayesinde değer kazanamazsınız. Başarılar size tatmin getirebilir ama mutluluk değil.
Sayfa 76·Kitabı okuyor
Mutluluk anları.
bu tıkalı küçük pencereye nasıl da boş bir aydınlık uğradı niçin bakmadım? tüm mutluluk anları senin ellerinin yıkılacağını biliyorlardı ve ben bakmadım ta ki saatin penceresi açıldı ve o üzgün kanarya dört kez öttü dört kez öttü
Alıntı
Mutluyum şimdi...
Ve inancım sarsılsa da Ve yüreğim kırılsa da
Sayfa 50 - Varlık Yayınları·Kitabı okuyor
Reklam
Reklam