Efendimiz'in (sas) vefatından sonra Hind bir an olsun Hz. Ali'nin arkasından ayrılmadı, zaten en son Cemel Savaşı'nda da Hz. Ali'nin saflarında şehit oldu. Ona soruyorlar: “Sen neden hep Ali'nin arkasındasın, başka biri mi yok, neden hep Ali ile berabersin?" Hind b. Ebî Hâle diyordu ki: "Yoksa siz hissetmiyor musunuz? Bakın! Ali'den Efendimiz'in kokusu geliyor."[27]
İçi acıyordu. Uyuşmamış mıydı hâlâ duyguları? Neden acıyordu ki? Yıllar olmuştu değil mi? Asır gibi geliyordu. Sabah güneşinden kalma, sıcak merdivenlere dayadı ellerini. Gözlerini kaldırdı semaya. Susmasa dili günaha girecek, isyan edecekti. Kaderine lanet edecekti. Sustu. Tıpkı babasının ona öğrettiği gibi sustu. İçerisindeki keder yedi bitirdi benliğini. Yüzündeki sahte gülücükler nasıl saklıyordu yüreğinde kopan kıyameti?
Churchill'in İkinci Dünya Savaşı sonrası, işaret ve orta parmağını kullanarak "V" Victory(Zafer) kelimesinin ilk harfini yaparak "zafer"i sembolize etmesi, tüm dünyada bu işaretin zafer için kullanılmasına neden olmuştur.
Adam tamamen bitmişti. Peki niye? Çünkü karısı öldü. Sen hiç bunun tersine kocası öldüğü ya da kendisini terk ettiği için ölesiye içen bir kadın gördün mü? Ben görmedim. Öyle bir adam ölünce hepsi de bundan karlı çıkar. İstisnasız hepsinin durumu öncekinden daha iyidir.