Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
O Captain, My Captain
Ölü Ozanlar Derneği kitabından bir konuşma, "Kitap okuyor musunuz Bay Anderson?" "Okumuyorum ama eksikliğini de hissetmiyorum." "Ama biz hissediyoruz."
O Captain! my Captain! Profesör Keating:
"Kopar goncaları henüz vakit varken bugün Anlamazsın zaman nasıl kanatlanır, uçar gider O gonca sana gülücükler saçarken bugün Gelince yarın, sararır solar, boynunu büker"
Reklam
o captain my captain!
·
Puan vermedi
Bu kitabın filmini ilk defa öğrencilerimle birlikte izledim. Yıllar önce. Kitabı ise daha önce okumuştum. Filmin başlarında Bay Keating ıslıklar Çaykovski'nin 1812 uvertürünü çalınca öğrenciler birden dönüp bana baktı. Çünkü ben her zaman sınıfa aynı ıslıkla girerim. O günden sonra bana " o captain, my captain" diye seslendiler. Hatta onlara çok kızdığım bir gün ders sonunda filmdeki ve kitaptaki o efsane masaların üzerine çıkma sahnesini bile canlandırdılar. Affettim hemen onları. Kitap Amerika'da bazı pedagoglar tarafından eleştirilmiştir. Bay Keating'in öğrencilerin seçim yapma hakkını ellerinden aldığını söylerler. Kim ne derse desin sözcükler dünyayı değiştirebilir.
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Nokta Yayınları · 200326,2bin okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
14 saatte okudu
Ölü Ozanlar Derneği
"Kendi sesinizi bulmaya uğraşmalısınız çocuklar..." Filmi olan mükemmel bir kitap daha. Filmini izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki kitabını daha çok beğendim. Bunun bir sebebi de şu olabilir filmini gece saat 3-4 civarlarında coğrafya ödevimi yaparken izlemiştim :) belki bu da etkili olmuş olabilir. Kitaba gelirsek: Amaçları
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201626,2bin okunma
Reklam
136 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
O Captain! My Captain!
Mutlaka her sene severek tekrar ve tekrar izlediğim şahane bir filme sahip olan bu kitabı sonunda okuma fırsatı buldum ve kelimenin tek anlamıyla bana yetmedi, doyamadım. Biraz daha okumak istedim. Kitabımız köklü temellere ve sıkı kurallara sahip lisede okuyan bir grup gence ve onların öğretmenine odaklanıyor. Henüz lisede olmalarına rağmen ailelerinin ve okulda ki bazı öğretmenlerin baskısına; üst düzey beklentisine maruz kalan Neil, Todd ve arkadaşları namı diğer Ölü Ozanlar Derneği çaylaklarımız, bu sene hayatlarına giren edebiyat öğretmeni Mr. Keating ile hayata yeni bir pencereden bakmaya başlıyorlar. Baskı ve beklentiler ile dolu hayatta adeta yaşamaktan ve sanattan zevk almayı unutması sadece avukat doktor olmak gibi ailelerinin idealleri peşinde koşmaya zorlamış bu gençlerde şüphesiz hepimiz kendimizi görüp onları kucaklayabiliriz. Ailelerden sonra öğretmenlerin genç zihinler için ne kadar önemli bir yol gösterici olduğunu şüphesiz hepimiz kabul edebiliriz. Onların hayatlarına dokunarak, onlara kendi hayatlarının yönünü çizmek için korkmadan cesaret ile hayal kurmayı unutmamalarını hatırlatmak bile onların hayatlarına çok şey katabilir. Todd gibi onları cesarete teşvik edebilir ve sonunda sıraların üzerine çıkartabilir. Kitaptan spoiler vermek istemiyorum, ben sonunu bilerek okuduğum için üzülerek o vurucu anı bekledim. Bilmeden okusam benim için çok daha çarpıcı olacağına eminim. Genel olarak benim için hüzün, sonbahar ve biraz Dark Academia havasındaydı. Bence her türden severin okuyabileceği ve okuması gereken bir kitap.
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201626,2bin okunma
Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap
Liste Babil.com'da Türkçe olarak yayınlanmış. Türkçesini bulamıyoruz. Küçük-büyük harf sıkıntısını düzeltmek isterdim lakin uğraşamayacağım, bu listeyi bulmak güç oldu. İngilizcesi ilgililere duyurulur arkadaşlar, buyurunuz. :) never let me go – kazuo ishiguro Beni Asla Bırakma Beni Asla Bırakma saturday – ian mcewan
136 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Oh Captain, My Captain!
İlk olarak Peter Weir yönetmenliğinde filmini izleyerek tanıştım bu eserle Robin Williams, Keating karakteriyle bütünleşmişti benim için. Kitabı okurken de film gözümde canlanmaya devam etti. Dili oldukça sade ve akıcı, bir oturuşta bitiriliyor olmasına rağmen etkili bir dili var. Çeviri yapılırken anlatımdaki sade çarpıcılık yok edilmemiş. Mesaj basit ve net. Bir öğretmen olarak öğrencileri kalıpların içerisinde tutsak bırakmaya yönelik eğitim sisteminin içinde yer almamız Keating’e imrenerek bakmama neden oldu. Aile baskısı ve istekleri karşısında potansiyelleri ve arzuları yok edilmeye çalışılan, istekleri görmezden gelinen gençliğin kendini Ölü Ozanlar Derneği’yle var etme ve ispat etme çabası… Şiirle kendini bulma; ailelerine, sevdiklerine ve otoriterlerine karşı kaldıkları sessizliklerini dizelerle haykırma başkaldırılarını okumak bana içimden “yaşayın be!” dedirtti. Kitapta beni en etkileyen cümle ise Keating’in Todd’a beyin fırtınasıyla söylettiği o dizelerdi: “Hakikat…” diye bağırdı Todd. “Hakikat ayaklarınızı sürekli açıkta bırakan bir yorgan gibidir. Uzatırsın, çekersin ama bir türlü hiçbirimizi örtmez. Tekmelersin, vurursun ama yetmez. Ağlayarak dünyaya geldiğimiz andan öldüğümüz ana kadar; biz ağlayıp inleyip feryat ederken o yalnızca başımızı örter! Ve son sahne. Filmde de kitapta da kalbimi yumuşatan, bir öğretmenin emeklerinin karşılığını er geç göreceği umudunu bana hissettiren o saygı duruşu… Milli Eğitim’in de öğretmenlere okuması tavsiye edilen bu kitabı okuyan okuyuculara tavsiyem mutlaka filmini de izlemeleridir.
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201626,2bin okunma
O Captain! My Captain!
Hayatın iliğini emmek boğazınıza kemik kaçırmak değildir. Cesur olunacak zaman var, tedbirli olunacak zaman var ve mantıklı biri hangisinin ne zaman gerekli olduğunu bilir.
Sayfa 92 - Bilge Kültür Sanat - 15. BasımKitabı okudu
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
Oh captain, my captain
Bana kalem oynatamadığım anda ilaç gibi gelen o sihirli kitap.. Yazı çalışması yapan herkesin imdadına yetişiyor ve bize aslında şunu da ögretiyor CARPE DİEM, ANI YAŞA
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201626,2bin okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
4 saatte okudu
O Captain! My Captain!
“Ölü Ozanlar Derneği”ne -gerek kitabı gerek filmi olsun- hakim olan herkes kendini, yakınındaki bir masanın üzerine çıkarak bu cümleyi haykırma isteğiyle cebelleşirken bulmuştur. Kitabın birçoğu az sözle çok şey anlatma sanatı üzerine kurulan replikler ve bunların uzantılarından oluşuyor, tıpkı az önce söylediğim replik gibi. İçerik odaklı baktığımız zaman, bir tarafta öğrencilerin iç dünyalarından ziyade akademik başarıları veya geleneklerine bağlılıkları gibi etmenlerle ilgilenen, disiplinin had safhada olduğu Welton Akademisi diğer tarafta katı kuralları yıkmaya kararlı, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı olan Bay Keating karşımıza çıkıyor. Öğrencilerini tutkularının peşinden gitme konusunda cesaretlendirerek en önemli şeyin “anı yaşamak” olduğunu vurgulayan Bay Keating’in bu yolculukta birçok zorlukla karşılaşıyor olması aslında davasının haklılığını kanıtlar nitelikte. Tüm bu olaylar silsilesinde herkesin büyük bir empati ile yaklaşacağı, “işte bu!” diyerek kendini bulacağı önemli bir yapıttır. Hem kitabını hem de filmini şiddetle tavsiye ederim.
Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201626,2bin okunma
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.