Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer

Ömer
@omerbdemirel
Lisans
Ankara
Ankara
14 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
Ömer
Bir kitabı okumaya başladı
Pratik Hukukta Metot
Pratik Hukukta MetotErnst E. Hirsch
9.4/10 · 93 okunma
Reklam
Ömer
Bir kitabı okumaya başladı
Savaş Sanatı
Savaş SanatıSun Tzu
7.6/10 · 38,7bin okunma
294 syf.
·
Puan vermedi
·
73 günde okudu
Mantıkut Tayr
Mantıkut TayrFeridüddin Attar
8.5/10 · 4.768 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ömer tekrar paylaştı.
Zor bir hayat yaşıyor olabilirlerdi, umutlarının tümü gerçekleşmemiş olabilirdi, ama öteki hayvanlardan farklı olduklarının bilincindeydiler.
Sayfa 131 - Onuncu BölümKitabı okudu
Reklam
Teori, yaşamak için zarurî değildir. Olmasa da olur. Fakat olursa, yaşamı daha verimli sürdürmemizi sağlayabilir. Tespitlerimizi isabetli hale getirir, bu sayede deneyip yanılarak epey mehtervari "bir ileri, iki geri" cırpınışından kurtuluruz.
Sen karanlıksın, sen ölümsün, sen bir yıkıcısın! Görevin iyilik ve yaşamın ateşlerini söndürmek. Haydi söndürmeye devam et! Ben hayatın taşıyıcısıyım, ışığım, ateşim, gerçeğim, neşeyim. Hayat ekiyorum. Parlak ateşler yakıyorum. Seninle mücadelemiz dün başlamadığı gibi bugün ya da yarın bitmeyecek.
Sayfa 121Kitabı okudu
Bilinmeyen büyük bir evde tamamen karanlıkta dolaştığını hayal et. İçi dopdolu ama tek bir ışık parıltısının olmadığı yüzlerce oda hayal et. El yordamıyla ilerlediğini... Böyle dolaşırken hiçbir şeye zarar vermemek mümkün mü? Hem başkasının değerli eşyalarını kıracak, hem kendine zarar vereceksin. O hâlde böyle birini nasıl tanımlardın? Canavar mı, deli mi, yoksa ışığı sönmüş zavallı bir adam mı?
Herkes, hiçbir şey vermeden sadece hayattan almak istiyor. Hayata egoist, soyguncu, sömürücü, parazit olarak adım atıyorlar. Ve bu parazit yaşamda bilgelik arıyorlar.
Tolstoydan alıntı
Toplumdaki şiddetli bozuklukların temel sebeplerinden biri, herkesin kendi hayatını düzenlemeye çalışması ama kimsenin daha iyi bir yaşam düzeyi inşa etmeye gayret göstermemesidir.
Reklam
Çocuklardan sevgi, saygı ve itaat istemeyin. Bunu onlardan tehditle, azarla ve cezayla alabileceğinizi düşünmeyin. Çocuklarınızın önünde kendiniz olun, böylece saygınlığınızı kendileri takdir edecek, sizi seveceklerdir.
Küçük çocuklar ve olgunlaşmamış erkeklerde görüldüğü üzere yetişkinleri taklit etme arzuları onların eksiklikleri, hatta kötü alışkanlıkları ile başlar. Sigara, ağır içkiler, yüksek sesle konuşmak ve saldırganlık gibi. Gelişmemiş kültürel ve zihinsel olarak olgunlaşmamış halklar da hep böyledir.
Yöneticiler ne olursa olsun, iyi ya da kötü, kahraman ya da zalim her zaman halklarının bir yansımasıdır. Bunlar halkın ruhunun bir kopyası, kitlelerin üretimidir. Halk nasılsa onlar da öyledir.
101 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.