Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rip

Erkekler, genellikle, görünüşten başka hiçbir şeye önem vermeyen, cimri, korkak, titrek yaratıklardır.
Reklam
Ben Tanrı’dan bile korkardım. Tanrı’nın sevgisine değil, gazabına inanırdım. İnanç. Bu yalnızca Tanrı’nın kırbacını yemek üzere mahkemeye çıkıyormuşum gibi bir histi. Cehennemin varlığına inansam da cennet benim için yoktu.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanların beni sevdiğini bilsem bile, insanları sevmek yeteneğim, sanırım yoktu.
Rip
@ripgny·Bir kitap okudu
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Yabancı
YabancıAlbert Camus
8.1/10 · 111,8bin okunma
Reklam
Her halükârda, beni gerçekten ilgilendiren şeyin ne olduğundan belki emin değildim ama, beni ilgilendirmeyenin ne olduğundan emindim.
Sayfa 105Kitabı okudu
İnsan madem ki ölecektir, bunun nasıl ve nerede olacağının önemi yoktur, apaçık bir şeydir bu.
Sayfa 103Kitabı okudu
İnsan bilmediği şeyler hakkında daima abartılı düşüncelere kapılır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Annesini manen öldüren biri, tıpkı kendisinin dünyaya gelmesine sebep olan insanın, yani babasının hayatına kasteden kimse gibi, insan topluluğundan kendi kendini kovmuş olurdu.
Rip
@ripgny·Bir kitap okudu
64 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kızıl Veba
Kızıl VebaJack London
8.1/10 · 32,4bin okunma
Reklam
Herkes öldü neticede, iyisi ve kötüsü, güçlüsü ve zayıfı, yaşamayı seveni ve yaşamaktan nefret edeni. Hepsi öldü...
Göremediğin bir şey yoktur, bu kadar basit. Aslında var olmayan şeylerle var olmayan şeyleri savaştırmışlar!
Türkçülerin uzak mefkûresi, Turan namı altında birleşen Oğuzları, Tatarları, Kırgızları, Özbekleri, Yakutları lisanda, edebiyatta, kültürde birleştirmektir.
İnsan, daha beşikte iken, işittiği ninnilerle anadilinin tesiri altında kalır. Bundan dolayıdır ki en çok sevdiğimiz lisan anadilimizdir. Ruhumuza vücut veren bütün dini, ahlaki, bedii duygularımızı bu lisan vasıtasıyla almışız. Zaten ruhumuzun içtimai hisleri, bu dini, ahlaki, bedii duygulardan ibaret değil midir? Bunları çocukluğumuzda hangi cemiyetten almışsak, daima o cemiyette yaşamak isteriz. Başka bir cemiyetin içinde daha büyük bir refahla yasamamız mümkün iken, cemiyetimiz içindeki fakirliği ona tercih ederiz. Çünkü, dostlar içindeki bu farklılık, yabancılar arasındaki o refahtan ziyade bizi mesut kılar. Zevkimiz, vicdanımız, iştiyaklarımız, hep içinde yaşadığımız, terbiyesini aldığımız cemiyetindir. Bunların aks-i sedasını ancak o cemiyet içinde işitebiliriz.
İnsan milliyetini, cehaletle tanıyamamışken, sonradan araştırma ve inceleme vasıtasıyla keşfedebilir. Fakat, bir fıkraya girer gibi, sırf iradesiyle şu yahut bu millete mensup olamaz.
202 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.