Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Italya Krallığı
774 yılında Franklar tarafından fethedilen Regnum Langobardorum’un topraklarına tekabül eden Regnum Italicum, son Karolenj kralının tahttan indirildiği 887 yılına kadar Karolenjlerin kontrolü altında kalır. Bu tarihten sonraki 70 yıl boyunca taht, Kuzey İtalya’nın başlıca aristokrat aileleri (Spoleto, Toscana, Ivrea ve Friuli dükleri ve markileri) ile sınırın ötesindeki bazı derebeylerinin (Carintia dükleri, Burgonya ve Provence kralları) arasında çekişme konusu olur. Krallık I. Otto’yla yeniden Kutsal Roma İmparatorluğuma dahil edilir.
İphigeneia’nın kurban edilme anı
Umudumu kesmiştim o kederli yerde, Istırap ve korku ile dolmuştu ruhum, Elini yüzüne götürmüştü babam; Bense körleştim gözyaşlarımdan. Yine de uğraştım konuşmaya, boğulurken hıçkırıklara, Bir rüyada gibi tıpkı. Belli belirsiz görüyordum Gaddar, kara sakallı kralları, kurt gibiydi gözleri Ölmemi bekliyorlardı. Uzun direkler suda yüzer gibi titriyorlardı, Tapınaklar ve insanlar ve kıyılar; Biri geçirdi nazik boğazıma keskin bir bıçak, Yavaşça ... ve sonrası hiçlik.
Sayfa 187Kitabı okudu
Reklam
Roma Kralları
M.Ö. birinci yüzyılın sonlarına gelindiğinde, krallar Roma'nın atadığı görevlilerden öteye bir şey değillerdi. Krallıklarını oğullarına bırakmaları güvence altında olmadığından bunların yaşam boyu hizmet gören eyalet valilerinden pek ayrımları yoktu.
Ortadoğu'ya Yapılan Haçlı Seferleri Kudüs, 1095
Üçüncü Haçlı Seferi, gerçekten de akla yatkın bir sebeple başladı. 1187'de, kendi Müslüman Haçlı Seferi'ni yapan Selahaddin Kudüs'ü Hıristiyanların elinden geri almıştı. Batılı güçlere yapılan bu hakaret karşısında İngiltere, Fransa ve Kutsal Roma İmparatorluğu kralları, eski anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak kutsal seferde bir araya geldiler. Rişar altı yıldan fazla savaştı. Savunma o kadar kuvvetli ve akıllıcaydı ki, ancak bir kere Kudüs yakınlarına gelebildiler. Sonunda en iyi şeyi yaparak bir barış anlaşmasında karar kıldılar. Anlaşmaya göre, Batılı turistler Kutsal Şehir'i ziyaret edebileceklerdi. Rişar ülkesine geri dönerken yolda bir düşmanı tarafından pusuya düşürüldü. Aslında İngilizler, Rişar'ı kaçırana teşekkür bile edebilirlerdi. Çünkü efsanevi olmasının bir nedeni de tahta çıktığından beri İngiltere'ye ayak basmamasıydı. İngiltere onun için dipsiz bir para kuyusu ve asil amaçlarını gerçekleştirmek için adam yollayan bir yerdi.
Türkler Olmasa Fransa Tarih Sahnesinden Silinecekti
Avrupa Haritasını Biz Çizdik. 16. yüzyılda Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi milli monarşiler, Osmanlıların, Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğuna (Habsburglara) karşı mücadeleye girmesiyle hayat hakkı bulabildi. Nitekim 1532'de Fransa Kralı Fransuva, Venedik elçisine, Şarlken'e karşı Osmanlılar sayesinde güvence altında olduğunu söylüyordu.
Geri17
114 öğeden 106 ile 114 arasındakiler gösteriliyor.