Fakat bu dünyada hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor. Mutluluk bile bir dakika sonra solmaya başlıyor. İki dakika sonra daha da zayıflıyor ve en sonunda gündelik yavan bir ruh haline dönüşüyor. Aynı suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi yok olup gidiyor.
Sayfa 61·Kitabı okuyor
Talih insana bütün nimetlerini verse, onları tadabilecek bir ruh gerekir. Bizi mutlu eden, bir şeyin sahibi olmak değil, tadına varmaktır.
Sayfa 106 - İş Bankası Kültür Yayınları - 36. Baskı - Ocak 2019
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Ruh zenginliği yegâne hakiki zenginliktir, çünkü diğer bütün zenginlikler beraberinde kendilerinden daha büyük dert ve bela getirirler.
Sayfa 53
Alıntı
KEDİLER VE FELSEFE
İnsanlar,kedilere dönüşemezler. Kedilerin felsefeye ihtiyacı yoktur. İnsan hayatının büyük bir bölümü,bir mutluluğa ulaşma çabasıdır. Kediler içinse mutluluk,esenliklerine yönelik fiili tehditler ortadan kalktığında döndükleri ruh halidir. Birçoğumuzun kedileri sevmesinin başlıca nedeni de bu olabilir. İnsanların normalde erişemedikleri bir saadet,onların doğuştan hakkıdır.
Sayfa 2 - Domingo·Kitabı okuyor
Felsefe
Sevinçli olduğumuz zaman kalbimiz yeni şeylere açılır. Ruh halimiz kötüyken ne kadar harika olurlarsa olsunlar, kendimizi yeni şeylere açamayız. Kalbimizde sevinç olmadığı zaman hayattaki ilerlememiz yavaşlar ve ilginç olmaktan çıkar.
Çok mutluyum ama yeterince değil... Ruhumun saadeti bedenimi kasıp kavuruyor ama kendine yetmiyor.