âdem baba: sahi, madem şurada baş başayız, söylesene hâlikof niçin bu kadar canlıyı kendi tabiriyle yarattı? cebrail paşa: (parmağını dudağına götürür.) kimseye söyleme. aramızda kalsın. kendisi de bilmiyor. pişman oldu bile. biliyor musun, bunları oturup muhallebi yemek, seyredip gülmek için yarattı.
Sayfa 116 - AyrıntıKitabı okudu
106 syf.
·
Puan vermedi
·
3 saatte okudu
Tohum / Necip Fazıl Kısakürek
"Bütün dünyanın her yerinde hafakanlı bir buhran yaşayan tiyatro, bir gün bizim tiyatromuz kurulursa, belki mide gurultusu seslerinden ve o güzelim mikâb içinde, camlarda uçuşan sineklerin başıboş kıvrımları kadar serseri gidip gelişlerinden kurtulur, mânâya ve aksiyona kavuşur." (s. 6) Bu eseri okuduktan sonra Necip Fazıl
Tohum
TohumNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu · 20232,252 okunma
Reklam
Thales'ten tutun da üniversitelerimizdeki profesörlere, en hayalperest akıl yürütücülere ve onlardan intihal yapanlara kadar hiçbir filozof oturduğu sokağın terbiyesini dahi etkileyememiştir. Niçin? Çünkü insanlar metafiziğe göre değil, adetlere göre hareket eder.
Seyyid Nesîmî Nesimi anlatırken Türk halk edebiyatında iki tane Nesîmî olduğunu ve genellikle bu iki Nesîmî’nin birbiriyle karıştırıldığından bahsetmiştim. Bunlardan birisi 14. yüzyılda Bağdat'ta doğmuş, Halep'te derisi yüzülerek öldürülmüş olan tasavvuf şairi Seyyid Nesîmî, diğeri ise dün anlattığım 17. yüzyılda yaşadığı sanılan ve
"Ne düşünüyordum biliyor musunuz? O adam sizi öptü ve ben hiç kıskanmadım." "Sahi mi?" "Ve niçin kıskanmadığımı merak ediyorum!"
Sayfa 99 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Niçin sık sık bakarsın öyle mir'ât-ı mücellâya/ Meğer sen dahi hüsnüne hayran mısın kâfir??!!
Nedim
Nedim
Reklam
1.000 öğeden 751 ile 760 arasındakiler gösteriliyor.