Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yaratıcı aydaki güzelliğin kendisi ile irtibatlandırılmasını ister ve bekler. ... Aya bakan bir insan "Alemlerin Rabbi olan Allah'ın şanı ne yücedir!" şeklinde bir sonuca ulaşabildiğinde, Ay onun için bir şifa vesilesi olur. Yoksa, aya bakan kimse ancak acı, hüzün, yalnızlık, karanlık, korku ve boşluk hisseder. Ay ancak Rabbi için vardır. Yoksa anlamsız ve kayıptır. Her varlık gibi. Onu anmadığımız, onun şanını yüceltmediğimiz her an bir kayıptır aslında.
(Bir kadının en büyük şanı hakkında konuşulmamasıdır, demişti, hakkında sürekli konuşulan bir adam olan Pericles)
Sayfa 56 - Can yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“..kitab-ı kâinatta mücessem olarak yazılan herbir kelime, kendi mikdarınca kendini gösterirse de pek çok cihetlerden münferiden ve müçtemian Sâni'ini gösterir, esmasını izhar eder. Ve kendi evsafıyla, eşkâliyle, nakışlarıyla âdeta Sâni'ini medih için yazılmış bir kasidedir.”
Sayfa 14 - Envar neşriyatKitabı okuyor
Öyle ise onların Sanii, semi' ve basir bir Sani-i Zîşuur'dur. Ne sen sahibsin ve ne de kör ve sağır sebeblerin… Madem öyledir, malikiyet davasından ve mehasine masdariyet tevehhümünden teberri etmen lâzımdır. Hem sana senden ancak noksan ve kusur olduğunu itiraf etmen gerektir. Mesnevî-i Nurîye(Bd.)
“Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır görendir.” (İsrâ, 17/1) İşgalciler ne kadar uğraşsalar da bu kutsal şehrin İslâmi kimliğini ortadan kaldıramayacaklardır. Ancak bütün dünya Müslümanlarının Kudüs’e yönelik sinsi oyunlar karşısında oldukça dikkatli ve duyarlı olmaları gerekir. Kudüs sadece Filistinlilerin değil bütün dünya Müslümanlarının ortak bir varlığıdır.
Karacaoğlan da öyle demiyor muydu, adı sanı bilinmedik ellere gitmeyince gönül yardan ayrılmaz…
Sayfa 454 - Yapı Kredi Yayınları 41.BaskıKitabı okudu
Reklam
D.D
kişinin çevresi,yürüdüğü yol,seçimleri,beğenileri belliyse(Kimisi rol yapar/yeterli değil) adı,şanı,şöhreti değişse bile o kişiyi kolayca tanırsınız. (iyi/kötü insan)
Hz.Hatice: Allah'ın Selam Gönderdiği Kadın
Rasûlullah Efendimiz Hira Mağarası’nda inzivâya çekildiği zamanlarda,gönderebileceği hizmetçileri olduğu hâlde Hz.Hatice annemiz Rasûlullah Efendimiz’e bizzat azık götürmüştür.Eşsiz sadâkatiyle; İslâm’ın en garip ve zayıf zamanındaki boykot yıllarında, bütün servetini,Allah ve Rasûl’ü için cömertçe harcayarak muhteşem bir fedakârlık ve îman cesareti sergilemiştir. Öyle ki,Hatice annemizin fedakârlığına Cebrâil (as) bile hayran olmuştur.Nitekim vahiy meleği bir gün Rasûl-i Ekrem Efendimiz ile sohbet ederken, Hazret-i Hatice’nin elinde bir kap yemekle gelmekte olduğunu haber vermiş,sonra da şunları söylemiştir: “–Hatice yanına geldiği zaman, ona Rabbinden ve benden selâm söyle! Onu, Cennet’te inciden yapılmış bir sarayla müjdele! Orada ne gürültü vardır ne de yorgunluk.” (Buhârî, Menâkıbü’l-Ensâr, 20) Allah Teâlâ Hazretleri’nin Cebrâil (as) ile gönderilen hususî selâmına mazhar olmak,bir kul için şereflerin en yücesidir.Hatice Vâlidemiz’in Allâh’ın hususî selâmına mazhar olmakla ulaştığı şeref,yaratılıştan beri acaba kaç kula nasîp olmuştur?Hz.Hatice(ra) ise bu ilâhî selâma şöyle mukâbele etmiştir: 💐 "Allahümme entesselam ve-minkesselam tebarekte ya zelcelal-i vel-ikram" O (şanı yüce Allah Teâlâ) Selâm’ın kendisidir, selâm O’ndandır. Cebrâil’e de selâm olsun. Ey Allâh’ın Rasûlü! Allâh’ın selâmı, rahmeti ve bereketi Sen’in de üzerine olsun!” Kaynak : osmannuritopbas.com/hazret-i-hatice...
Allah bazılarına bu dünyada fazla nimet vermiş. Bu nimetten nasibi az olan da var. Bu Allah'ın takdiridir. Kendisine fazla nimet verilenlerin çok daha fazla gayret, hizmet ve ibadet etmesi gerekir. Bu dünyada nimetten nasibi az olanların öbür tarafta suali kolay olur.
İnsan, bütün dünyanın hidayetine vesile olsa fakat kendisi hidayete ermemişse bunun insana bir faydası yoktur. İnsanın kendisi ateşe giderken bütün insanlar kurtulmuş olsa ne fayda...
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.