Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Çağımızın yaygın hastalığı...
Bilmek ve hâlâ bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır.
Sayfa 94
"Bilmek ve hâlâ bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır." En yüce Tanrı'ya isim takılamayacağı bu felsefenin sadece bir sonucudur.
Reklam
Kendini sevdiğini sanmak ve kendini sevmek
Çirkin görünüş deyince aklınıza ne gelir? Belki sivilceler, belki çok kilolu olmak, belki de fazla zayıf olmak... Genelde toplum hangi özelliklerin çirkin olduğu konusunda uzlaşır. Bu da bazı insanların kimse tarafından beğenilmemesine neden olur. Elbette beğenilmek insanın doğal bir arzusu, her ne kadar başkalarının gözüne hoş gözükmek gibi bir
"Bilmek ve hâlâ bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır.
Bilmek ve gene de bilmediğimizi sanmak en yüksek başarıdır; bilmemek, gene de bildiğimizi sanmak hastalıktır.
Yaratılmışlar, «varlığın» ve «yokluğun» kokusunu, birlikte ve bir arada taşımalarına rağmen, yine de bir «şey»dirler. Yaratılmışlar, ne «hiç»>, ne de «hep»tirler. Bu fânî ve geçici varlıkları, «yok bilmek» de, «ezelî ve ebedî sanmak» da yanlış... Mümkünati, inkâr etmek, bir idrak hatası ise, onu ilâhlaştırmak da düpedüz küfür… | Seyyid Ahmet Arvâsî, İlm-i Hâl, Bilgeoğuz Yayınları, Haziran 2016, s. 30.
Sayfa 30 - Bilgeoğuz Yayınları, Haziran 2016Kitabı okudu
Reklam
Bilmek ve gene de bilmediğimizi sanmak en yüce başarıdır; bilmemek, gene de bildiğimizi sanmak hastalıktır.
En fazla bir tahmin yürütebildiğiniz yerde ‘bilmek’ ve düpedüz uydurduğunuz yerde de ‘sanmak’ sözcüklerini kullanıyor olmayasınız?
Sayfa 101 - İletişim yayınlarıKitabı okudu
"Bilmek ve hala bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır."
127 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
" İnsan; mutlu olmakla, kendini mutlu sanmak arasındaki farkı anlayabildiğinde Bir şeyleri değiştirmeye ya ömrü ya da gücü yetmeyecektir." " Hakikat dediğimiz şey, insanlığa katkısı olandır. Yalan sadece hakikate değil insanlığı yok eder." " İnsanlar hakikati ancak acının aydınlatacağı fener ile bulabilirler."
Bahtiyar’ı Kim Ağlattı?
Bahtiyar’ı Kim Ağlattı?Erhan Metin · Bir Kitap · 20239 okunma
Reklam
Taocu düşüncede, Hint ve Sokrates düşüncesinde olduğu gibi, düşüncenin varacağı en yüksek nokta hiçbir şey bilmediğimizi bilmektir. "Bilmek ve hala bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hüneridir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır."
Dedi ki: –Bilmek ve yine de bilmediğimizi anlamak,en yüksek başarıdır;bilmemek yine de bildiğini sanmak,hastalıktır.
Tanrı sevgisi
Bilmek ve hala bilmediğimizi( düşünmek) en yüce hünerdir .Bilmediğimiz halde bildiğimizi sanmak hastalıktır. En yüce Tanrıya isim takılamayacağı bu felsefenin sadece bir sonucudur.
"...düşüncenin varacağı en yüksek nokta hiçbir şey bilmediğimizi bilmektir. 'Bilmek ve hâlâ bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır.' "
“Bilmek ve hâlâ bilmediğimizi (düşünmek) en yüce hünerdir. Bilmediğimiz halde (bildiğimizi) sanmak hastalıktır.”
642 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.