219 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
30 saatte okudu
Tony Buzan / Aklını En İyi Şekilde Kullan. Çeviren: Banu Ergüder. Tony Buzan (1942- 2019) İngiliz psikolog, eğitimci ve şairdir. Beyin ve fonksiyonlarına ilişkin birçok kitap yazmıştır. Dünyanın her yanında bulunan öğrenme yöntemi gruplarının kurucusudur. Dikkat çekici bilgilerle dolu olan kitap, beynin sağ ve sol yanlarının, alt ve üst kısımlarının değişik zihinsel işlevleri ile ilgili son buluşları: hızlı okuma ve not tutma tekniklerini, özel hafıza sistemlerini ayrıntıları ile vermektedir. Kavramları anlamamıza ve günlük hayatta uygulamamıza yardımcı olacak, hatta kendimizi kontrol edebileceğimiz çizimler de vardır. Dokuz bölümden meydana gelen kitapta; bellek, dinlemek, görmek, mantık, sayısal yetenek konularında farklı ve yeni bilgilere yer verilmektedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Aklını En İyi Şekilde Kullan
Aklını En İyi Şekilde KullanTony Buzan · Arion Yayınevi · 2001187 okunma
Genel olarak, insan beyninin sol tarafında dil işlerne, mantık, sayısal analiz ve ayrıntılı düşünme bölgeleri yer alırken sağ tarafında mekânsal farkındalık, sanatsal yetenek, müziksel algı ve bütünsel düşünmeyle ilgili bölgeler yer alır. Örneğin Broca ve Wernicke bölgeleri, dilin işlenmesi ve üretilmesi için kritik öneme sahip olan sol yarım kurede bulunur. Sağ yarım küre ise genellikle yüz tanıma ve mekansal ilişkilerin anlaşılmasında daha etkin olarak kabul edilir.
Reklam
Sayısal Zeka
Her şeyi sorgular aletleri nasıl çalıştığını merak eder hesap yapmayı sever yapbozları mantık oyunlarını sever sorun çözmeye meraklıdır deney yapmaya heveslidir sayıları kolay öğrenir ve hatırlar.
333 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Öncelikle kitap, okur bir arkadaşimızin ilgisini çekmiş ve inceleme rica etti.. Biz aslında bebekliğimizden itibaren sürekli öğrenmeye, öğrendiklerimizi de gerçeklik ile ilişkilendirmeye programlanmişız. Aslında kitaptaki tüm herşeyi hepimiz biliyoruz sadece bu bildiklerimizin farkında değiliz.. ben de ilk defa bildiklerimi okumuş oldum. Kitap çok güzel şemalar ile örneklendirmeler ile bol bol desteklendirilmiş. Çok az sayısal verileri de içeriyor. Kitap bazı şeyleri keşfetmeye ve yine bazı şeyleri sistematik olarak ortaya koyuyor. Ayrıca birçok yeni göreceğiniz ve anlamını merak edeceğiniz kelimeler var.. Ben okurken keyif aldım bazı şeylerin farkındalığı için hepimizin okuması gereken bir kitap kaçırmayın derim. Kitabı tavsiye ediyor muyum? Elbette.. Hatta temin ederim ki bu kitaptan sonra herşeyi daha derin düşünmeye ve daha anlamlı bakmaya başlayacaksınız. Kitapta en beğendiğim şey ise örnekleri sadece bilimsel değil bunun yanı sıra bir de İslami ilimlerle örneklendirilmiş olmasiydı. Herkese keyifli okumalar dilerim
Mantık
MantıkTurgut Akyüz · Ravza Yayınları · 20221 okunma
Genetik
Dördüncü devrim Gregor Mendel'in genleri keşfetmesiyle gerçek­leşti. Onun çalışması 1865'de yayımlanmıştı, ama değerinin anla­şılması için 50 yıl daha geçmesi gerekecekti. Organizmaların renk, boyut, doku ve şekli gibi gözlenebilir unsurları özellik olarak bilinirler (karakteristik veya haslet diye de anılır). Darwin, birkaç belirgin mantık yürütmeden sonra, bunun bir şekilde olması gerektiği çıkarsamasını yapmıştı, ama nitelikle­rin ebeveynlerden çocuklara nasıl geçtiği konusunda bir fikri yok­tu. Aslında, aktarım mekanizması konusunda Köken'i yazarken sürdürülen bazı araştırmalar vardı, ama o bunların farkında değil­di. Bilseydi, onların Darwin'in düşünceleri üzerinde temel bir et­kisi olabilirdi. 1860'lara doğru Avusturyalı rahip Gregor Mendel yetmiş yıl boyunca bezelye yetiştirdi -70.000 adet- ve her kuşakta belli bir özelliğin kaç defa oluştuğunu saydı. Bezelyeler pürüzsüz müydü ya da buruşuk muydu? Mendel'in gözlemleri bazı merak uyandıran matematiksel desenler oluşturmaya başlamıştı ve sonunda her ya­şayan organizmanın içinde, organizmanın kendisinin birçok özelliğini bir şekilde belirleyen şimdi gen diye andığımız 'faktörler'in olduğuna ikna olmaya başlamıştı. Bu faktörler önceki kuşaklar­ dan kalıtımsal olarak geçiyor ve eşeysel türler içinde çiftler halin­ de oluşuyordu: biri 'baba ' (bitkinin erkek organı) ve biri de 'anne' (dişi organ) idi. Her faktör birkaç belirgin biçime yol açıyordu. Bu 'aletlerin' -genetik alternatifler- rastlantısal karışımı sayısal desen­ler oluşturuyordu.
_Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsanız, ona hayallerini sorun. _İnsan doğasındaki en derin prensip, "takdir edilme" isteğidir. _Alaycı tiplerin aslında acılarını gizlemeye çalıştığı gerçeği doğrudur. _İnsanın dünyadaki durumu, kedinin kitaplıktaki durumu gibidir; görür ve duyar ama hiç bir şey anlayamaz. _Yanlış anlayanlar tarafından
Reklam
44 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.