Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Ara sıra kendi kendime derdim ki, "Sarmaşıklar gibi bir kere sarıldığı kalbi bir daha bırakmayan bu kıvırcık saçlar pek tehlikeli."
Düşünüyorsun. Daima düşünüyorsun! Fakat kimi? Benden korkma! Beni mahrem say! Yüzüm siyahsa ruhumun da karanlık mı olması gerekir? Ben bir eksik vücutsam bir kalbe de sahip değil miyim? Kimseye acımaz, kimseyi sevmez miyim?
Reklam
Zaten genç kızların büyük bir itinayla sakladıkları sırları ya bir gözyaşı, ya bir tebessüm ifşa eder.
112 syf.
8/10 puan verdi
Hayatımda ilk kez Servet-i Fünun döneminden bir eser okudum ve çok da yakın olmadığım bu dönemi iyice mercek altına alma kararımı netleştirdi bu kitap. 1 günde rahatça bitirilebilecek bu eser özellikle o dönemde Osmanlı'da insanların nasıl yaşadığı, toplumumun sınıfsal olarak nasıl ayrıştığı, kadınların toplum içinde nasıl bir yer aldığını ana karakterimiz Dilber ile gözler önüne seriyor. Dili yeni okuyucular için biraz ağır olabilir ama aşina olanlar için gayet keyifli ve akıcı.
Sergüzeşt
SergüzeştSamipaşazade Sezai · Kapı Yayınları · 201845,8bin okunma
Korkma! Bu ağaçlar, çiçekler sır saklar. İnsan değil ki hıyanet etsin,"
Sayfa 158Kitabı okudu
Reklam
"Düşünüyorsun. Daima düşünüyorsun! Fakat kimi?
Sayfa 158Kitabı okudu
"Bırakın şu biçareyi. Asıl ölen benim, beni gömün,"
Sayfa 145Kitabı okudu
Yanlış saat, muhakemesi bozulmuş bir zihne benziyor!"
Sayfa 138Kitabı okudu
Reklam
“Ağlamak, uğradığımız felaketlere karşı vücudumuzda kalan son kuvvetin bir feryadıdır. Ağlayamadığımız zamanlar bizde o gücün de mahvolduğu vakitlerdir ki onun yerine kaim olan acılı bir sükunet en şiddetli acıların hasıl ettiği gözyaşlarından bile daha yakıcıdır.”
Sayfa 29
“Zavallı çocuklar! Sizin o mini mini elleriniz birkaç asırdan beri insanlığın altında inlediği esaret zincirlerini kırmak için değil, belki kendiniz gibi küçük kuşları, güzel çiçekleri okşamak içindir.”
Sayfa 25
Bu ölümlü âlemde sonsuz olmaya layık ne kadar an ve saniye vardı.
Sayfa 81 - Beyaz Balina YayınlarıKitabı okudu
ağlamak, uğradığımız felaketlere vücudumuzda kalan son kuvvetin bir feryadıdır. ağlayamadığımız zamanlar, bizde o kuvvetin de mahvolduğu vakitlerdir ki onun yerini alan dokunaklı bir sessizlik en şiddetli acıyla dökülen gözyaşlarından daha yürek sızlatıcıdır.
120 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Sergüzeşt romanı Tanzimat 2. Dönem yazarlarından Samipaşazâde Sezai'nin " esir , kölelik ve cariyelik temalarını işlediği tek ve en önemli romanıdır. Burada bir paşanın oğlu olan Celal Bey ve cariyenin aşkı anlatılmaktadır. Aslında en başta bir ismi olmayan esirci tarafından Batum'dan gelen bir vapurla Tophane İskelesine getirilen
Sergüzeşt
SergüzeştSamipaşazade Sezai · Kapra Yayıncılık · 202145,8bin okunma
1.500 öğeden 61 ile 75 arasındakiler gösteriliyor.