Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şeyma Korkmaz

%73 (129/176)
·
Puan vermedi
Terapist değilseniz bu kitabı almayın arkadaşlar. Bu kitap terapislere terapide ne gibi yollar izleyeceklerini anlatmak için yazılmış. Konu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ona da uygun değil. Çok bilgi vermiyor çünkü konuyu bilen kişilere yönelik yazılmış.
Şema Terapi
Şema TerapiJeffrey Young · Psikonet Yayınları · 2013327 okunma
Reklam
Şeyma Korkmaz
Bir kitabı yarım bıraktı
%73 (129/176)
Şema Terapi
Şema TerapiJeffrey Young
8.1/10 · 327 okunma
Şeyma Korkmaz
Bir kitabı yarım bıraktı
%23 (80/336)
Matematiğin Kısa Tarihi
Matematiğin Kısa TarihiIan Stewart
8.3/10 · 185 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
248 syf.
6/10 puan verdi
Biz Böyle Yapıyoruz
Biz Böyle YapıyoruzStan Tatkin
7.3/10 · 63 okunma
Reklam
239 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitap bağlanma türlerini çok iyi bir şekilde açıklıyor. Çünkü kitapta çok fazla günlük hayat örneği var. Bazen bu örnekleri bir test gibi kullanıyor. Bir olayı anlattıktan sonra oradaki kişinin bağlanma stilinin ne olduğunu okura soruyor ve bu olaydaki doğru ve yanlış kısımları sorgulamamızı sağlıyor. Ancak kitabın çözüm önerileri kısmına geldiğimizde kaygılı bağlanan kişileri bir melek gibi kaçıngan bağlananları şeytan gibi gösterdiği düşüncesine sahip oldum. Kaçınganlara yeterince öneride bulunmayıp sürekli kaygılı bağlananların neler yapabileceği anlatılmış. Bu yüzden kaygılı bağlananlar için daha faydalı bir kitap gibi gözüküyor. Ancak kendi bağlanma türünü öğrenmek isteyen herkes için de faydalı. Bu kitabı okuduktan sonra sizin ve çevrenizdekilerin anlamlandıramadığız bazı davranışlarını çok iyi anlayabilecek, büyük bir farkındalık kazanacaksınız.
Bağlanma
BağlanmaAmir Levine · Aganta Kitap · 20182,929 okunma
Duygusal açıdan orada olmayan anneler çocuklarına fazla dokunmazlar ve güçlü bir dokunuş açlığına ya da tam aksine, dokunuştan kaçınma durumuna yol açarlar. Mekanik anne en sonunda genellikle ileriki yaşlarında robottan insana dönüşür.
Sayfa 143Kitabı okudu
Bazı anneler duygularla başa çıkma konusunda eğitimsizdir ve genellikle buna karşı toleranslı değillerdir. Çocuklarının gözyaşlarıyla nasıl başa çıkacaklarını bilmezler; hatta, "Ağlamayı kesmezsen, seni daha çok ağlatacağım." gibi saldırganca sözler söylerler. Diğer zamanlarda, çocuklar duygularını belli ettiler diye onları doğrudan utandırmazlar ama onların duygularını görmezden gelirler.
Sayfa 136Kitabı okudu
Anne sürekli olarak çocuğu reddediyorsa ya da tepkisizse ve duygusal açıdan orada değilse çocuk pes eder, ilişkilerde ihtiyaç duymanın nafile ya da tehlikeli olduğunu öğrenir ve sonuç olarak kendi ihtiyaçlarını ve bağlanma hislerini kapatır. Annesi sonradan onunla daha fazla bağ kurmak istese bile çocuk artık tetiktedir ve bir duvarın arkasına gizlenmiştir. Annesi ona gününün nasıl geçtiğini sorduğunda pek kelimelik yanıtlar veren ve annesini kendisinden uzaklaştıran bir çocuk halini alır.
Boyun eğmek ve kendinizi mağdur gibi görmekten vaz geçin. Bu hayatınızı dengeli yaşamadığınızı gösterir. Sürekli karşı tarafın beklentilerini karşılıyorsanız nasıl dengede durabilirsiniz ki?
Sayfa 161Kitabı okudu
Reklam
%37 (154/415)
Nietzsche Ağladığında
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom
9.2/10 · 51,9bin okunma
Denemekten de denenmişi masaya yatırıp dersini almaktan da kaçmamak, korkmamak lazım. Hayat ancak yaşandıkça, tecrübe edildikçe öğrenilir; kaçarak ve saklanarak değil.
Sayfa 103Kitabı okudu
166 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.