Belki de en doğrusu dünyayı dert etmeye yakından başlamak. Farkına vardığı şu gerçek de onu karamsarlığa boğuyor :Bu dünyada yaşamak, özellikle de varlığımızı aşırı gayretle başkalarına adadığımızda ,her zaman birine karşı yaşamaktır.
Sayfa 60 - Can Modern-1.Basım:Ağustos 2025,İstanbul·Kitabı okudu
Bu dünyada yaşamak ne kadar zor! Herkes küçük canlıdan bir şeyler istiyor, bilmediği bir dilden ona bir şeyler anlatıyor, yalvarıyor, onu ikna etmeye çalışıyor. Keşke ondan ne istediklerini anlayabilseydi !
Sayfa 55 - Can Modern-1.Basım:Ağustos 2025,İstanbul·Kitabı okudu
Yoksul olmanın vicdani rahatsızlığı yüzünden okunuyor olmalı. Buradan alacağı her şey yoksulluğunun altını kalınca çizmekten ve bunu itiraf etmekten başka bir işe yaramayacak. Yani yenilginin itirafı : Hayatta yeteri kadar hızlı ve kurnaz olamadığının açık ilanı!
Sayfa 27 - Can Modern-1.Basım:Ağustos 2025,İstanbul·Kitabı okudu