Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyalcininbiri

Sosyalcininbiri
@sosyalcininbiri
Sıkı Okur
Yanlış çağda yaşamanın stresi içindeyim.
-Senin hoşuna giden hayat hangisi? +Herhalde bundan başka türlüsü. -Sanırım yaşamaya bile üşeniyorsun? +Öyleyim sanırım. -Bu hayatta sevmediğin şey ne? Onu söyle bari. +Her şey, bu aralıksız koşuşturma, sıradan tutkular,rekabetler,hele de açgözlülükler, birbirinden üstün olma arzusu…
Reklam
Yiyorum,içiyorum, uyuyorum sonra gezmeye çıkıyorum. Ama birden keyfim kaçıyor, bir boşluk duyuyorum…
Ya ben yaşadığım hayatı anlayamadım ya da yaşadığım hayatın bir değeri yoktu. Daha iyisini de bulamadım,göremedim, kimse de göstermedi.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir şeylerin değişeceğinden, hayatın eskisi gibi sürmeyeceğinden duyulan korku, ölüm korkusuna hemen her zaman galebe çalar. İnsanoğlu bildiğini sandığını, bilmediğini sandığına; istikrarı belirsizliğe tercih ediyor. Eldeki bir kuş havadaki bir kuştan her zaman daha iyi. Erteleyip durma! Sonra bir bakmışız ölmüşüz.
“Mesela Hristiyanlara göre Hz. Adem cennetten çıkarıldığında cennetin kapısı Kudüs’te olduğundan önce buraya gelmiş ve uzun süre yaşamıştır. Nihayet ömürünün son yıllarında Kudüs’e dönmüş ve burada defnedilmiştir. Nuh peygamber gemisi ile tufandan kurtulduğunda suların çekilip çekilmediğini anlamak için güvercin uçurmuş, güvercin günler sonra ağzında zeytin dalı ile dönmüştür.Bu dalı Kudüs’te bulunan Zeytin Dağı’ndan getirdiğine inanılır. Özetle Davut peygamberin fethettiği, Hz Süleyman peygamberin şekillendirdiği, Hz.İsa’nın göğe, Hz.Muhammed’in miraca yükseldiği yerdir Kudüs.”
Reklam
Gerçek özgürlüğün kaynağını, elinden gelenin en iyisini yapma gayreti ve yaparken coşkulu olma bilinci oluşturur.
“Osmanlı Devleti’nin kurucusu her bakımdan Fatih Sultan Mehmet’tir.” Fatih, Venedik’le savaş başlatınca İstanbul’u güvence altına almak için 1463’te Ege’den gelecek donanmalara karşı Çanakkale boğazında karşılıklı iki kale yaptırdı.Birisi bugün Çanakkale dediğimiz kale, o zaman Fatih’in verdiği adla Kale-i Sultaniyye (kale çanağa benzediğinden zamanla halk arasında Çanakkale adı yerleşti) diğeri ise Kilidül Bahr adıyla başka bir yapıydı.Fatih’in verdiği isimle ‘deniz kilidi’ bugün Eceabat ilçesinin 2 km güneyinde Kilitbahir adıyla anılan köyündedir.
Varoluşunu ifade edemeyen çocukları tanımak çok kolaydır.Onları iki şey ele verir: 1.Hırçın olurlar, sürekli mızmızlanır ve her şeyden şikayet ederler. 2. Kendi duygu ve düşünceleriyle ilgili bir farkındalık geliştiremezler
Şu gerçeği aklınızdan hiç çıkarmayın:Sizin çocuğunuz evrende tektir ve muhteşem bir potansiyelle doğmuştur.Çocuğunuzla çiftçinin yetiştirdiği ağaçla kurduğu ilişki gibi bir ilişki kurun.Çiftçi ağacın özünün ne olduğunu bilir ve o öze saygısı vardır.Çiftçi o özün gelişmesi için uygun ortam hazırlar. Çiftçi elma ağacını muz ağacı yapmaya çalışmaz, elma ağacının en çok meyve veren elma ağacı olması için ortam hazırlar.Ortamını bulan meyve ağacı da olabileceğinin en iyisi olur ve ona göre meyve verir.
Sayfa 70
Selçuklular Dandanakan’da on altı bin kişilik ordularıyla kendilerinin neredeyse beş katı olan bir orduyu hezimete uğratmışlardı. Savaş her iki taraf için de hayati önemi hazindi. Gazneli ordusu nasıl olmuştu da böyle ağır bir bozgun yemişti?Bunun birçok sebebi vardı. Gazneli ordusu çeşitli milletlerin oluşturduğu ortak menfaatlerden ziyade şahsi çıkarların gözetildiği ahenksiz bir kalabalıktı. Birbirleriyle rekabet eden ve aldığı ücreti biraz fazlasıyla her kim öderse ona hizmet etmeye başka bir deyişle ihanete hazır kimselerden müteşekkil idi.Selçuklu ordusu ise aynı soydan insanların dayanışmasıyla, aynı davaya baş koymuş her şartta kazanmak mecburiyetinde olan gazilerin ruh haliyle hareket ediyordu.
Sayfa 87
Reklam
İbnül Heysem
Optik ilminin ve gömlek düğmesinin içine kadar girmiş olan kameranın fikir babası. Optik bilimini oluşturan bu insandan bahsederken aklımızda sadece kamerayı ve gözlüğü bulan biri olarak kalıyor. Halbuki nesnelerin büyütülebildiği ve bunun belirli cam mamuller ile yapıldığını bulduğu an aslında tıp ve astronomi alanında büyük bir keşif kapısı aralamıştır. 12. yy öncesi İslam dünyasında öylesine gelişmiş makineler yapılmıştı ki bilim insanları bunların 21. yy teknolojisi olmadan yapılmış olmasına hâlâ inanamamaktadırlar. Bu konuda Prof. Fuat Sezgin şunu söylüyor: “İslam medeniyetini Batı’ya anlatmak kendi çocuklarımıza anlatmaktan daha kolay oluyor”
Utanca Boğan Aile
Çocuk koşullu sevgi ile büyütülmüşse duygusal açıdan gelişemez.İçindeki çocuk utanca boğulur. İnsanın çocukluğu sağlıklı ise ve geliştiren bir ailede sevgi içinde büyütülmüşse, yaşamın en zor koşullarında bile akıl sağlığını korur ve mutlu olabilir.Eğer koşullu sevgi ile büyümüş ve utanca boğulmuşsa ilerde en iyi koşullar altında bile mutlu
“Coğrafya bilimi Müslümanların eseridir.Enlem ve boylam derecelerine göre ölçüm yapabilenler sadece Müslümanlardı.Müslümanlar Kolomb’dan yüzyıllar önce Amerika’ya gitmiş, haritasını yapabilecek kadar orada yaşamışlardır.Kayıtlar var Türklerin bunu bilmesi lazım.” ~Fuat Sezgin Fuat Sezgin hoca der ki; şimdi düşünün siz bir dinin mensubunuz ve o dinin peygamberi ne diyor; iki günü birbirine eşit olan ziyandadır.
Sayfa 74
81 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.