Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“...Siyasette hiddetli olmam ve konu üzerine bunca konuşmama rağmen kadınların bu konuya veya diğer ciddi meselelere karışmaması ancak –kendilerine sorulursa şayet– fikir beyan etmeleri noktasında size tamamen katılıyorum.”
Bay Greg vardı, “Bir kadının varlığının temeli,” derdi üzerine basa basa ve şöyle devam ederdi: “Geçimlerinin erkekler tarafından sağlanması ve onların da erkeklere hizmet etmesidir.”
Reklam
Ancak inanç çağlarıydı o zamanlar. Taşlar sağlam temeller üzerine oturtulsun diye bolca para akıtılır; taşlar yükseldikten sonra buralarda ilahiler söylensin ve âlimler ders versin diye kral, kraliçe ve soyluların hazinelerinden daha da çok para aktarılırdı.
160 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
kadın haklarının eşitsizliğinden, kadınların da kendine ait odaları olmasından bahseden bir kitap. yazım dili biraz ağır ancak feminizm üzerine yazılan kitapların çoğu ağırdır zaten. yazarın temel konularından biri kadınlar Shakespeare olamaz mı? jane austen, charlotte brönte ve william shakespeare, virginia'nın en çok bahsettiği yazarlar. kitabi okuyunca en şaşırdığım kısım Napolyon'un kadınlar hakkındaki düşünceleri oldu. kitabi 2 günde bitirdim. roman olmadığı için bir akıcılık beklemeyin ama feminizme merakınız varsa başlangıç için uygun bir kitap bence.
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · İndigo Kitap · 201737,7bin okunma
“Bak canım, çok genç bir kadınsın. Bir erkek tarafından yazılmış bir kitap üzerine yazı yazıyorsun. Anlayışlı ol, yumuşak ol; övgüler düz, göz boya; kadınlara özgü kadim hünerleri ve kurnazlıkları sergile. Kimseye kendine ait bir aklın olduğunu fark ettirme. En önemlisi de saf ve temiz ol.”
158 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
33 saatte okudu
#kadınlarrüyalarejderhalar #ursulakleguin kendi dünya görüşünü hayal dünyasında şekillendirerek ve bu şekilleri ustaca yazıya döktüğü eserlerin doğum sancısını anlatırken, Dickens, Wirginia Woolf, Andersen ve Tolkien'in dünyasına yolculukla, o dünyalardaki düşüncelere tatlı sert eleştiriler yapmış. Le Guin'in denemelerini okumaktan ziyadesiyle mutlu oldum. İnsanın, özellikle kadının bilinçaltında yatanları su yüzüne çıkaran, 'varoluş kadar kadim' bir lisanla #bilimkurgu ve fantastik fantezisinde insanın üretkenliğini gerçeküstücü bakış açısıyla edebiyatın karanlık tür bilincinin çocuk, ergen, genç, yetişkin, ileri yaştaki insanda yalınlaştırarak duru halini anlatım üslubu büyüleyici. Çoğu kesime uç düşünceler gelebilecek sivri kalemi biraz feminizm koksada, kadın ruhuyla incitmeden, kadının toplumdaki yerini bir kalıba oturtmuşluktan çekip alan, iç dünyasında sıkışmış kadın devrimci ruhunu uyandıran anlatımı ve eril tarafın ağırlıklı olduğu dünya düzeninde, ezilen hor görülen varolma mücadelesindeki kadının dönüşüme uğramasıyla dünya düzeninin de değişmeye başladığı noktaları irdelemiş. Denemelerini ve eleştirilerini anarşizmle beslemiş. Alt metninde okurun dünya görüşüne mum ve belkide anlayabilene daha büyük bir ışık olup yolunu aydınlatan, insan neden yazmak gereksinimi duyar ve yazmaya nereden başlamalı, yaratıcılığın kalemden akışı nasıl olmalı minvalinde bir eser. #düşünmek , #okumak ve #yazmak üzerine rehber niteliğindeki eser tavsiyemdir okuyun okutun.
Kadınlar Rüyalar Ejderhalar
Kadınlar Rüyalar EjderhalarUrsula K. Le Guin · Metis Yayıncılık · 2022909 okunma
Reklam
Asla Bağlı Kalmayacağım 2024 Yılı Okuma Listem ;))
🔴🟠🟡🟢🔵🟣🪻🌻♥️ Çağdaş Edebiyat 📚 - [ ] Alamut - [ ] Gazap Üzümleri - [ ] Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? - [ ] Çizginin Dışındakiler - [ ] Yüzyıllık Yalnızlık
152 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
•Virginia Woolf'la tanıştığım kitap Kendine Ait Bir Oda. Yapılan yorumlarla birlikte beklentilerim çok yükseldi kitaba karşı. O yüksek beklentilerle başladım kitaba AMA... Hadi önce kitabın içine girelim sonra amasını konuşalım. •Virginia Woolf... Feminizmin en büyük savunucusu, en etkili kalemi... "Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa,
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · Koridor Yayıncılık · 201737,7bin okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
Çok ince bir kitap olmasına rağmen, dili yorucuydu adeta kelimeler ağzımda büyüdü. Ama hakkını da vermek lazım altı çizilecek çok cümlesi vardı. Kitabı önce dinledim sonra okudum. Feminizm üzerine yazılan en bilinen makaledir. Yazarın yaşadığı dönemde kadınların eğitim hayatına önem verilmediği için okula gidememiş bunu da eserinde oldukça belirgin bir şekilde ele alıyor. Kadınların üretken olmaları ve daha rahat yazabilmeleri için kendilerine ait bir odaları olması gerektiğini savunuyor.Kadın ve erkek kimliği üzerinden sosyal ve kültürel alanda eşitsizliği anlatıyor. Kadınların, erkek yazarlara göre başarılı olmadığını sürekli küçümsendiğini, onlar gibi para kazanamadığını da. Kadın ve edebiyat üzerine olan kurmaca bir yapıt.Feminizm adına eser okumak isteyenler okuyabilir.
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · Can Yayınları · 202237,7bin okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
117 günde okudu
Zamanın İngiltere'sinde genel anlamda kadın-erkek eşitsizliği üzerine yazılmış bir deneme. Deneme, deneme fakat sanki bir konuyla dolup taşmış bir insanın beyninin, düşüncelerini toparlayamaması ve aklına geleni yazması gibi ilerleyen bir kitap. Kitabın ortaya koyduğu ana fikir ve bu fikir doğrultusunda baş yapıt oluşu yadsınamaz fakat ne yazık ki okuduktan sonra aklınızda kalan tek şey kitabın ismi (zaten özeti) olacak.
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · İndigo Kitap · 201737,7bin okunma
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa, parası ve kendine ait bir odası olmalıdır.
Kitabımız Virginia Woolf'un, 1928 yılında yeni yeni kız öğrencileri almaya başlayan Cambridge Üniversitesi'nde kız öğrencilere yaptığı konuşmadan hareketle ortaya çıkmıştır. Woolf'tan kadınlar ve kurmaca üzerine bir konuşma yapılması istenmiş ve o da bunu araştırarak yapmaya karar vermiştir. Woolf, kitapta aslında toplumsal
Kendine Ait Bir Oda
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · Kırmızı Kedi Yayınları · 201937,7bin okunma
60 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.