- Bir fosfor dondurması koyarak gel
Bir çocuk şapkasının içine -
Ve gül Nemrud'un yaktığı ateşte açan
Koncalanan açılan gelişen Ibrahim'in elinde
Tatlı bir su içe gerçekler saçan bir mağara
Urfa' da yıldızların yıldızdan ayın aydan
Günün günden fazla bir şey olduğu orada
Uzanan bir yarı ölü eli kirazdan kiraza
Kirazsa hep aynı ıraklığı bozmamakta korumakta
İçilemeyen bir su bardakta
Aklı düzeltmenin mümkünü kutsal balıklarla
Her şey bir kere daha yanlış gibi
Şeker şeker diye soluyan şaha kalkmış
Bir tutamlık barutu kuşlara attık gibi
Bir kış gibi geçti eşeklerin aydedesi
Fıstıklarsa
- O gün kasabada bir yaz
Bağbozumu tadında
Sarhoşluğun yankısından
Şıra yosunundan çeşme ışığından
İğde sesinden bir kalabalık
Sızarak cami aralığından
Ayvalarsa
- O gün kasabada bir çarşı
Bir bayrak gibi açmıştı yası
Yas bir meşale yüzlerde
Güneşten yanmış bir harman
- O gün kasabada
Antik her şey baş kaldırmışt
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Seksilik ahlaki güzelliğin veya karakter güzelliğinin karşıtıdır.
Ahlak, erdem veya karakterin hususi bir zamansallığı vardır. Bunlar süreye, dayanıklılığa ve devamlılığa dayanır. Karakter kelime-i aslında "yanmış işaret, silinmez yanık izi" demektir.
Hayatta en kötü şey, sürekli sana karşı çıkan ve senden yana durmayan anne babaya sahip olmaktır. Cesaretini kırar, içine korku salar, seni geri çeker, aşağı çeker ve asla ileriye uçmaya teşvik etmez.
Bir gün çocuklarım olduğunda, pervaneler ve ek kanatlarla
doğmuş olacaklar. “Afrika'da aslan avlamayı öğrenmek istiyorum” dese bile, “Kalbinde o arzu varsa git ve yap!" diyeceğim.
Çocukların hayalleri üzerine bir örtü atarak dünyalarını karartıyor ve yaşama sevinçlerini söndürüyoruz. Çocuğum hayatının sonuna geldiğinde, kalbinde bozuk ya da yanmış bir fitil yerine alev alev yanan bir ateş olmasını yeğlerim.
Her zaman çocuklarınızın hayallerini mırıldanmasına, tutkularını tetikleyen fikirlerine izin verin. Onlara asla bir şeyin olanaksız olduğunu söylemeyin.
Suzy Kassem
İncecik, güneşten yanmış, kara saçlı başı hafif geriye atılmış, topu fırlattıktan sonra bir an havada kalan kolunda bileziğinin ışıltısıyla kız, yeni yaşamın ilk sayfasını süsleyen, özenle renklendirilmiş bir minyatür gibi göründü ona bir an.