Bir yargıç gibi konuşuyorum. Oysa suçlu olduğumu biliyorum.
Sayfa 262 - iletişim yayınlarıKitabı okudu
"Dünyada iki tür insan vardır"derdi Yargıç Sullivian. İnanmaya meyilli olanlar ve olmayanlar bu duruşma salonunda biz inanca değer veririz neye inanılırsa inanılsın.
Reklam
Giyim kuşam tarihin her döneminde toplumsal grupların kendisini tanımlamada kullandığı bir dil olmuştur. Örneğin 17. yüzyılın abartılı erkek modasının bir parçası olan peruka soylu görünmek isteyen yargıç, subay, rahip, tüccar gibi farklı meslek mensuplarının giyim kuşamının önemli bir unsurudur. Orta Asya şamanizminde ise şamanın kendisini
Sayfa 414 - AltıKırkbeş YayıneviKitabı okudu
Sıradan insandan üst konumdaki siyasetçilere dek herkesin yargıç kesildiği bir toplumda hukuk bilimci yoktur; o toplum hukuk toplumu da değildir.
Yasa kendilerinin Yargıç kendileridir.
Sayfa 90 - YKY YayınlarıKitabı yarım bıraktı
“Toplumunuzdaki her şey erkekler tarafından yapılıyor sanki. Endüstri, sanat, yönetim, hükümet, kararlar. Bütün yaşamınız boyunca da babanızın ve kocanızın adını taşıyorsunuz. Erkekler okula gidiyorlar, siz gitmiyorsunuz; hepsi öğretmen, yargıç, polis, hükümet üyesi oluyorlar, değil mi? Neden her şeyi denetlemelerine izin veriyorsunuz? Neden istediğinizi yapmıyorsunuz?" "Yoo, yapıyoruz. Kadınlar tam istedikleri şeyleri yapıyorlar. Üstelik ellerini kirletmek, pirinç başlıklar giymek ya da Yönetim Merkezi'nde bağırıp çağırmak zorunda değiller bunu yapmak için." "Ama yaptığınız nedir?" "Ne olacak, erkekleri yönetmek tabii! Hem de biliyorsun ki onlara bunu söylemekte hiçbir sakınca yok, çünkü hiçbir zaman buna inanmıyorlar. 'Hay allah, bak şu komik küçük kadına!' diyorlar, başınızı okşuyorlar ve son derece mutlu, madalyalarını şıkırdatarak yürüyüp gidiyorlar."
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.