Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ve yarına kalmak, beceri değil, nasip meselesidir. Ayrıca, sadece insanların değil, eşyanında bir kaderi vardır...
Müslümanın, yarına kalmak gibisinden hastalıklı kaygıları yoktur. o her işini Allah'ın rızasını kazanmak için yapar. o sadece, iyi bir kul olmayı düşünür. iyi kul olmanın gerekleri ne ise davranışlarını, amellerini ona göre ayarlar.
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
Misyonu Kaçırmak
Ne yapmalıyım...? Karanlığa küfretmeyi, suçlu aramayı, sistemi, diğer meslek taşları, toplumu, siyasetçileri vb suçlamayı bırakın. Kendi ken dinize hayatınızın en büyük idealinin ne olduğunu sorun. Ben kimim ? Ben neyim ? Nelere sahibim ? Neler yapabilirim ? sorularına somut cevaplar bulmaya çalışın ve cevaplarınızı bir kağıda yazın. Yarına kalmak, hatırlanmak için ne yapmalıyım soru su da oldukça yerinde bir soru olacaktır. Çünkü Sevgili Üstün Dökmen Hocanın da belirttiği gibi bir insanın bu evrendeki en büyük misyonu "yarına kalmak"tır. İnanın belki de "yarına kalma" şansı ve fırsatı en fazla olan insanlar öğretmenlerdir. Sizi yarınlara taşıyacak işler yapmak zorundasınız. Bu fırsata sahip siniz. Ancak önce yaptığınız işin önemine ve büyüklüğüne sizi inanmamız gerekir.
"Sanat Edebiyat Tenkit", Peyami Safa
"Taklit ve tekrar, bilakis, eski san'at eserlerinin taşıdığı milli tekâmül istidadının felce uğradığını gösterir... 'Milli', eskiye doğru değil, eskiden bağlarını koparmadan yeniye doğru bir gidiştir... Halis 'milli' düne ve yarına aynı derecede saygı besler. Kendi kendisi kalmak için düne, yaşamak, değişmek ve donmamak için yarına muhtaçtır. Bunun için 'inkılapçı' olmayan bir 'milli' yalancı bir 'milli'dir, çünkü ölüdür."
Sayfa 83 - Bilge Kültür Sanat, 1. Baskı, 2020Kitabı okudu
FİKRİ HÜR...
Cumhuriyet öncesi döneminin inanç, öfke ve duygu dolu şairi Tevfik Fikret bir şiirinde «Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şairim» diye seslenir. Şiiri önce özgün biçimi ile okuyalım: — Kimseden ümmid-i feyz etmem, dilenmem perr ü bal Kendi cevvim, kendi eflâkimde kendim tâirim. İnhina tavk-ı esaretten girândır boynuma; Fikri hür, irfanı hür,
Çağımız artık çok hızlı yaşayan bir çağ. Televizyon, uzay, bilmem ne, filan. Artık dünya okurları, Shakespeare’i, Cervantes’i, Balzac’ı artık eskisi gibi okuyamazlar. Çünkü o yazarları, bugünkü yaşamın hızı içinde, çok ağır bulurlar. Okunmuyor artık bazı kitaplar. Yarına kalmak diye bir olay yoktur. Uzun romana da hiç sabrı kalmamıştır artık okuyucunun.
Reklam
Müslümanın, yarına kalmak gibisinden hastalıklı kaygıları yoktur. O her işini Allah'ın rızasını kazanmak için yapar. O, sadece iyi bir kul olmayı düşünür. İyi kul olmanın gerekleri ne ise davranışlarını, amellerini ona göre ayarlar. Rahmetle anılmayı diler, fakat bu dileğin yarına kalma gibisinden hasta kaygılarla yakınlığı yoktur.
Müslümanın, yarına kalmak gibisinden hastalıklı kaygıları yoktur. O her işini Allah'ın rızasını kazanmak için yapar. O, sadece iyi bir kul olmayı düşünür. İyi kul olmanın gerekleri ne ise davranışlarını, amellerini ona göre ayarlar. Rahmetle anılmayı diler, fakat bu dileğin yarına kalma gibisinden hasta kaygılarla yakınlığı yoktur.
" ...yarına kalmak beceri değil, nasip meselesidir. Ayrıca sadece insanların değil, eşyanın da bir kaderi vardır... "
Sayfa 46 - • yarına kalmakKitabı okudu
- " (...) Müslümanın yarına kalmak gibi hastalıklı kaygıları yoktur! O her işini Allah'ın rızasını kazanmak için yapar..."
İz YayıncılıkKitabı okudu
186 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.