Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Daniel Goleman

Daniel GolemanDuygusal Zekâ EQ yazarı
Yazar
8.3/10
831 Kişi
3.647
Okunma
413
Beğeni
20,1bin
Görüntülenme

Daniel Goleman

3.647 okunma, 413 beğeni - Daniel Goleman kitapları, eserleri, Daniel Goleman kimdir, öz geçmişi, Daniel Goleman nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Daniel Goleman sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Dr. Daniel Goleman (d. 1946, Stockton, Kaliforniya), Amerikalı psikolog ve danışmandır. Özellikle, duygusal zekayla ilgili yazdığı kitapları farklı dillerde tercüme edilmiştir. The New York Times'ta davranış ve beyin bilimleri konularından sorumludur, makaleleri dünya çapında yayınlanmaktadır. Doktora derecesini aldığı Harvard Üniversitesi'nde ders vermiş, Psychology Today'in baş editörlüğünü yapmıştır.
Unvan:
Amerikalı Psikolog, Danışman, Yazar
Doğum:
Stockton, Kaliforniya , Amerika Birleşik Devletleri, 7 Mart 1946

Okurlar

413 okur beğendi.
3.647 okur okudu.
445 okur okuyor.
5,1bin okur okuyacak.
307 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kaygılı, öfkeli ya da bunalımlı öğrenciler öğrenemezler
Reklam
Bir ulusun gerçek umudu, gençliğinin iyi eğitilmesinde yatar.
“Öfke hiçbir zaman nedensiz değildir, ama nadiren iyi bir nedeni vardır.”
Küçük meseleler büyük savaşlar haline gelir..
2023~Mayıs
"Bir toplum için en büyük facia, okuma yazma bilme­yenlerin yüzde çoğunluğu değil, okuma yazma bilenlerin okuldan çıktıktan sonra artık kitap okumamalarından meydana gelen gizli kara
Reklam
"Tutkularımız; düşüncelerimizi, değerlerimizi, yaşam mücadelemizi yönlendirir ve iyi kullanıldığında bir bilgelik içerirler.Ancak kolayca yoldan çıkabilirler, çoğu zaman olan da budur. Aristo'nun da gözlemlediği gibi, sorun duygusallıkta değil, duyguların ve ifadelerinin uygunluğundadır."
Daniel Goleman
Daniel Goleman

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
420 syf.
8/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Bu kitabi okuduktan sonra insanlara karşı daha tahammullu biri oldum. Çünkü bazı insanların prefrontal loblarinin hasarlı olduğunu ve duygusal zekadan yoksun olduklarını artık biliyorum. O yüzden ofkeme bile layık değilsiniz deyip hafif adımlarla geçip gitmenin eşsiz hazzını yaşıyorum...
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20192,809 okunma
420 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Ünlü psikolog Daniel Goleman'in 1995 yılında kaleme aldığı kitabıdır 'Duygusal Zeka Neden IQ'dan Daha Önemlidir?'. Birçok kişi şöyle bir söylemle karşı karşıya kalmıştır: Bu çocuk zehir gibi zeki, ama derslerinde çok başarısız, şiddet yanlısı ve arkadaşlarına uyum sağlamakta çok zorlanıyor. Burada anlatılan duruma benzer şekilde sosyal beceri eksikliği, ruh halini düzenleyebilme gibi konuları daha derinden inceleyerek, bize farklı bir perspektif sunuyor Daniel Goleman. Buradaki durumda sorgulanması gereken iki şey, beynin prefrontal lobunda(beynin duygusal tepkileri yöneten kısmı) hasar olup olmadığı ve çocuğun nasıl bir ortamda ve nasıl kişiler tarafından temel gelişme döneminde eğitim aldığı olacaktır. Örnek olarak, beyne alınan sert bir darbe sonucu prefrontal lobda oluşan kalıcı hasarlar ve sorumsuz ebeveyn ve eğitmenlerin şiddet ve baskı yoluyla özbilinç, özdenetim ve empati konusunda verdikleri yanlış ve eksik eğitimler. Bu iki varyantta olumsuz gelişmeler yaşandığı takdirde psikolojisi bozuk, dürtülerini kontrol edemeyen, sosyal becerileri zayıf yani kısacası duygusal zekâ açısından geri kalmış bireyler yetişmektedir. Daha yüksek farkındalık düzeyine sahip daha sağlıklı bireyler yetiştirmek için sorumlu ve bilinçli olmak gerekiyor, bunun için de öğrenmemiz gereken temel kavramların başında da duygusal zekâ gelmekte. Duyguların beyinde olan işleyişi hakkındaki temel bilgileri öğrenmek ve temel duygusal becerilerin gelişimi hakkında kendini geliştirmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20192,809 okunma
488 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Kitap beklentilerimin çok üzerinde çıktı. Sosyal zeka, toplum psikolojisi, karşılıklı psikolojik etkileşimler çok güzel aktarılmış. Konular sadece teoriler üzerinden açıklanmayıp, nörolojik alt yapıya da yer verilmiş. Eserde bahsedilen görüşlerin çok sayıda deney, araştırma ve gözleme dayanıyor oluşu kitabı ciddi bir seviyeye çıkartmış. Nörolojiyle alakalı olarak bahsedilen ayna sinir hücreleri, beyinin yapısı, algılama biçimleri gibi konularda kitapta üst düzeyde veri ve bilgi bulunuyor. Konuyla ilgilenenlerin mutlaka okumalarını tavsiye ederim.
Sosyal Zeka
Sosyal ZekaDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 2007235 okunma