Hüseyin Yayman

İnsan Kaynakları Yönetimi yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
10.0/10
3 Kişi
89
Okunma
1
Beğeni
4.079
Görüntülenme

Hüseyin Yayman

89 okunma, 1 beğeni - Hüseyin Yayman kitapları, eserleri, Hüseyin Yayman kimdir, öz geçmişi, Hüseyin Yayman nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Hüseyin Yayman sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.
Bir Karış Fazla Şimendifer
Cumhuriyetin ilk yıllarında üzerinde en çok durulan konulardan biri demiryolları ağının yurdu sarması ve izlenecek yol siyaseti olmuştur. Bu bağlamda İnönü'nün demiryolunun Sivas'a ulaşması törenlerinde dile getirdiği nutuk günün atmosferini ve bakış açısını göstermesi bakımından çok manidardı. Demiryolu siyasetiyle ilk defa Anadolu coğrafyasında bir iktisadi bütünlük sağlanmak istenmiş, "bir karış fazla şimendifer" politikası hayata geçirilmeye çalışılmıştır.
Sayfa 177·Kitabı okudu
Baade Raporu, 1959
"Türkiye ağır hastadır, fakat ümitsiz değildir" diyen Profesör Baade yazdığı raporlar kadar yaşamöyküsü bakımından da ilginç bir şahsiyettir. Hayatının önemli bir kısmını Türkiye'de geçiren Baade'nin Kırşehir ilinin fahri hemşehrisi olmasını ve burada yaptığı faaliyetleri bilmek, Baade'nin Türkiye serüveni hakkında en çarpıcı bilgilerden biri olsa gerektir.
Sayfa 145·Kitabı okudu
Reklam
İdari Reformun Türkiye Geçmişi
Türkiye özelinde yürütülen idari reform çalışmaları en başta, merkezi yönetimin gevşetilmesi hatta adem-i merkezi bir yönetim modeline geçilmesini arzularken bu talebin Osmanlı Devleti'nin son dönemine kadar vardığı bilinmektedir. Ancak ülkenin içinde bulunduğu koşullar bu talebin çok da doğru bir yaklaşım ve görüş olmadığını ortaya koyarken, bu talebin ülkenin üniter yapısını bozacağı yönünde ciddi bir kısım eleştiriler de getirilmiştir.
Sayfa 272·Kitabı okudu
Osmanlı İmparatorluğu Devrinde Ücret
Osmanlı İmparatorluğunda Orhan Gazi zamanında başlayan Tımar, zeamet ve has usulü, zamanın ücret rejiminin esasını teşkil ediyordu. Has, zeamet ve tımarların geliri, nitelik bakımından devletin kendisine hizmet edenlere ödediği birer aylıktan başka bir şey değildi. Ayrıca bugünkü profesörlere tekabül eden müderrisler mensup oldukları medresenin vakıf aidatı ile geçinir ve kadılarda iş sahiplerinden şeriye aidatı alırlardı.
Sayfa 94 - Yönetimi Bilimi 2·Kitabı okudu
Yurdumuzda ilk belediye idaresinin kurulması çalışmaları, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1854-1856 yıllarında batı ülkeleri ile artan ilişkiler sonunda başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğunda belediyeler kuruluncaya kadar, belediye işleri vakıflar tarafından yerine getiriliyordu. Bu dönemde hükümet, belediye ve yargı işleri ile kadılar ilgileniyordu. Kadılar esnaf denetimi, narh (fiyat tespiti) işlerine de bakıyorlardı.
Sayfa 1
Bir zamanar hemen hemen bütün Kürtler, kendilerini Osmanlı imparatorluğu'nun Müslüman tebaasının bir parçası olarak görüyordu. Bu Kürtlerin büyük çoğunluğu, ayrı bir ulusal kimlik bir yana, ayrı bir etnik kimliğin bile farkında değildi. Ayrı bir Kürt kimliğinin bilincine varan bir avuç eğitimli Kürt'ün lobi faaliyetine ve kampanyasına karşın, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetine karşı ilk isyanlar özünde büyük ölçüde aşiret kaynaklı ve bölgeseldi. Türkiye Cumhuriyetinin egemen etnik çekirdeğinin 1930'larda zoraki asimilasyon çabası, Kürtler arasında ayrı bir etnisite farklılığının artmasına yol açtı.
Reklam
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.