Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kemal Gözler

Kemal GözlerHukuka Giriş yazarı
Yazar
Çevirmen
8.6/10
327 Kişi
1.935
Okunma
133
Beğeni
7,2bin
Görüntülenme

Kemal Gözler

1.935 okunma, 133 beğeni - Kemal Gözler kitapları, eserleri, Kemal Gözler kimdir, öz geçmişi, Kemal Gözler nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Kemal Gözler sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

1966 Yılında Biga-Çanakale'de doğan Kemal Gözler, lisans ve yüksek lisans öğrenimi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, DEA ve doktora öğrenimini Bordeaux Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yapmıştır. Kemal Gözler, 1997'de yardımcı doçent, 2000'de doçent olmuştur. 1987 yılından 1997 yılına kadar Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi, 1997'den 2004'e kadar Uludağ Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesinde yardımcı doçent ve doçent, 2004 yılından 2007 yılına kadar Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doçent olarak çalışan Gözler, 2007 yılında geçtiği Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde anayasa hukuku profesörü olarak görev yaptıktan sonra 2016 yılında emekliye ayrılmıştır. Kemal Gözler, 1999 yılında Türk Sosyal Bilimler Derneği Genç Sosyal Bilimciler Birincilik Ödülünü, 2001 yılında da ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N. Parlar Araştırma ve Teşvik Ödülünü kazanmıştır. Ayrıca 2009 yılında 2008 tarihli İdare hukuku kitabının 7.baskısı 2009 YILI TÜBA ÜNİVERSİTE DERS KİTAPLARI TELİF ödülünü kazanmıştır Kemal Gözler'in anayasa hukuku, idare hukuku ve Lofça Pomakları konusunda yayınlanmış çalışmaları vardır. Kemal Gözler ayrıca aşağıdaki web sitelerinin kurucusu ve editörüdür. 1. “Türk Anayasa Hukuku Sitesi” (anayasa.gen.tr) nin Kuruculuğu ve Editörlüğü (Nisan 2004'ten Bugüne). 2. “Türk İdare Hukuku Sitesi” (idare.gen.tr) nin Kuruculuğu ve Editörlüğü (Nisan 2004'ten Bugüne).
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
Çanakkale, Türkiye, 1966

Okurlar

133 okur beğendi.
1.935 okur okudu.
73 okur okuyor.
546 okur okuyacak.
38 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Demokratik olmayan ülkelerde anayasalar göstermeliktir.
Sayfa 230
Reklam
Doğru bir fikri savunmak için kullanılan yanlış argümanlar, bizzat o fikre zarar verir.
Son yıllarda Türkçe makalelere Türkçe özetten başka bir de İngilizce bir özet eklenmektedir. Dergi bunu arıyorsa buna uyulmalıdır. Ancak Türkçe makale için İngilizce özet şartı koşulmasının kanımızca bir mantığı yoktur.
Sayfa 690
Hakemler, makaleyi değerlendirirken, ideolojik önyargılardan ve ekol saplantılarından uzak bir şekilde hareket etmelidir. Hakemlerin, makalede savunulan görüşler, içerik olarak kendi anlayışlarına uygun olmasa bile, makale bilimsel yazma, alıntı ve atıf kurallarına uygun ve keza kendi içinde tutarlıysa, ret raporu yazmamaları gerekir. MAALESEF TÜRKİYEDE HAKEMLİK DEĞERLENDİRMESİNDE ÇOK CİDDİ PROBLEMLER VARDIR.
Sayfa 698
Zira Latince “ubî lex voluit dixit, ubi noluit tacuit (kanun istediği zaman söyler; istemediği zaman ise susar)” ilkesinin dile getirdiği gibi kanun, bir konuyu daha ayrıntılı olarak düzenlemek isterse, bunu yapar; eğer daha ayrıntılı olarak düzenlemek istemiyorsa susar. Yani kanun koyucu koyduğu kurala istisna getirmek isteseydi, bunu açıkça yapardı. Bunu yapmamış ise, bundan koyduğu genel kurala istisna getirmek istemediği sonucu çıkar. Kanun koyucunun yapmak istemediği bir şeyi, yorumcunun yapmaya yetkisi yoktur. Dolayısıyla kimse birtakım ihtiyaçlardan bahsederek kanun koyucunun getirmediği bir istisnayı getiremez.
Prof. Dr. Kemal GÖZLER
Gün geçtikçe cehaletin de seviyelerinin olduğunu görüyor ve eski cahilleri özlüyorum.
Elveda Anayasa
Elveda Anayasa
🌸
Reklam
"Peki ama Türkiye'de neden kuvvetler ayrılığı yok? Türkiye'de kuvvetler ayrılığı olmamasının sebebi, "kuvvetli adamlar"ın olmamasıdır. Kuvvetli adamların olmadığı yerde, kuvvetler ayrılığı olmaz. Kuvvetler ayrılığı teorisi, kendisine yasama, yürütme veya yargı yetkisi verilen insanların, kuvvetli kişilikler olduğu ve kendilerine verilen bu yetkilere "sahip çıkacakları" varsayımı üzerine kuruludur. Kuvvetli kişiliklerin olmadığı yerde, kuvvetler ayrılığı da, anayasa da olmaz. Türkiye'nin meselesi budur."
Kemal Gözler
Kemal Gözler
Gün geçtikçe cehaletin de seviyeleri olduğunu görüyor ve eski cahilleri özlüyorum.
Kemal Gözler
Kemal Gözler

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
528 syf.
·
Puan vermedi
Anayasa Hukukunun Genel Esasları - Kemal Gözler
Kemal Gözler'in kitapları ders kitabıdır genelde Bu çalışmasında da Türk anayasa hukukunu değil, dünyadaki anayasa yapım süreçlerini, kavram ve metodlarını anlatmış. Bu kitabı tek başına almak yetmez. Kemal Gözlerin; -Hukuka Giriş -Anayasa Hukukunun Genel Esasları -Türk Anayasa Hukuku kitaplarını alırsanız anayasa hukunu öğrenmiş olursunuz; kpss ve kurum sınavlarına girecek öğrencilerin almasını tavsiye ederim.
Anayasa Hukukunun Genel Esasları (Ders Kitabı)
Anayasa Hukukunun Genel Esasları (Ders Kitabı)Kemal Gözler · Ekin Yayınları · 2019142 okunma
528 syf.
7/10 puan verdi
1. Dönem hukuk dersim için almıştım ve gayet sade ama anlaşılır bir kitaptı. Hukuka ilgisi olanlar için okunması kolay bir başlangıç kitabı diyebilirim.
Hukuka Giriş
Hukuka GirişKemal Gözler · Ekin Kitabevi Yayınları · 2018357 okunma
Reklam
352 syf.
9/10 puan verdi
Aslında piyasadaki en iyi hukuka giriş kitabı diyebilirim. Ancak fazla iyi galiba, öğrenciler biraz ağır buluyorlar. İki dönem sonra başka bir kitapla değiştirmek zorunda kaldım. Ancak ciddi olarak hukukla ilgilenenler mutlaka okumalılar. Sadece kavramları anlatmıyor, arkasındaki felsefeyi de iyi yansıtıyor.
Hukukun Temel Kavramları
Hukukun Temel KavramlarıKemal Gözler · Ekin Yayınevi · 2011300 okunma