Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Giray Fidan

Giray FidanKaimo'er yazarı
Yazar
Çevirmen
7.8/10
21 Kişi
68
Okunma
29
Beğeni
4.320
Görüntülenme

Hakkında

Giray Fidan (1980-): Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Sinoloji Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ve Min Zu Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Princeton Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Unvan:
Türk Doçent Doktor, Yazar, Çevirmen
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1980

Okurlar

29 okur beğendi.
68 okur okudu.
3 okur okuyor.
65 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
(Ayasofya) dünyadaki bütün yapılar arasında en güzelidir ve eşsizdir!
Reklam
İstanbul
Türklerin başkentinin manzarası çok güzeldir, burası dünyanın en güzel yeridir.
Türk-Çin Kapitülasyon sorunu
Yabancılar her zaman Çin'in öncelikle yabancıları tatmin eden yasalara sahip olmasını savundular ve ancak bunun ardından kapitülasyonlar kaldırılabilirdi. Türk örneğinde ise kapitülasyonlar 1923'te kaldırılmış ve 3 yıl içinde Yeni kanunlar çıkarılmıştır.
Çinlilerin Halifelik konusundaki sorusu
Malatya mebus'u albay Mahmut Nedim Bey ile görüştüm. İlk sorum halifeliğin kaldırılmasının ardından Müslüman ülkeleri bir araya getirilecek yeni bir organizasyonun kurulma olasılığı olup olmadığıydı. cevabı şöyle oldu: Halifeliğin kaldırılmasından sonra politik açıdan gelişme sağlanabilir fakat arkasından hiçbir şeyin gelme ihtimali yoktur. Dışarıdan bakanlar halifeliği ve siyasi konuları yanlış anlıyorlar, ilerleme için kaldırılmasından başka çare kalmamıştı aslında. Örneğin, yargı reformu en kısa sürede yapılmalıdır, dini mahkemelerin artık otoriteye sahip olmaya devam etmesi düşünülemez, hükümet bu konuda çok kararlıdır. Müslüman ülkelerin ortak bir amaca sahip olmaları konusuna gelince, hepsinin ortak bir düşmanı vardır ve bu da ingilizlerdir. kısacası halifeğin temeli çoktan ölmüştü ve dirilme ihtimali de yoktu.
Türkçe zorunluluğu
Ülkede konuşma yapmak isteyen herkes Türkçe konuşmak zorundadır. Aksi takdirde konuşma yapamaz. Posta sisteminde de her şey Türkçe yazılmalıdır yoksa posta idaresi bu mektupları işleme almamaktadır. ülkeden yurt dışına gönderilen mektuplar da buna dahildir.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
167 syf.
9/10 puan verdi
Yazarla ortak öğretmenlere sahip olmak beni gururlandırdı.Çinli olup Osmanlıyı zamanında gezmiş ve görmüş olan düşünür Kang You Wei’den Osmanlı hakkında (bu kitapta)öğrendiğim bilgilerin derslerde öğrendiğimden kat kat daha fazla olması heyecan verici, bir o kadar da üzücüydü.Yazarla mutlaka tanışmak isterim.
Çin'den Görünen Osmanlı
Çin'den Görünen OsmanlıGiray Fidan · Yeditepe Yayınevi · 201319 okunma
208 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Bu konu ile ilgilenenler için çok faydalı, emek verilmiş bir kitap. İlgilendiğiniz bir alansa tavsiye ederim. Bunun dışında vaktiniz varsa buyrun. Ayrıntılı olarak Osmanlı tüfek teknolojisinin Çin'e gidişini anlatmış. Ama hepimizin çıkaracağı hisse araştırma ve geliştirmenin en az bulmaktan daha önemli olduğu.
Kanuni Devri'nde Çin'de Osmanlı Tüfeği ve Osmanlılar
Kanuni Devri'nde Çin'de Osmanlı Tüfeği ve OsmanlılarGiray Fidan · Yeditepe Yayınevi · 201117 okunma
167 syf.
·
Puan vermedi
Kang Youwei’in Gözünden 1908 Türkiye'si
Kang You Wei geç Qing hanedanının 20. Yüzyılda yetiştirdiği önde gelen siyasi düşünürü, entelektüeli ve reformcusuydu. Wei'nin Guangxu İmparatoru'na artan yakınlığı ve etkisi, imparator ile üvey annesi, vekil İmparatoriçe Dowager Cixi arasında bir çatışmaya yol açmıştı. Fikirleri, başarısız olan Yüz Gün Reformu'nda etkili oldu.
Çin'den Görünen Osmanlı
Çin'den Görünen OsmanlıGiray Fidan · Yeditepe Yayınevi · 201319 okunma