Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsahag Uygar Eskiciyan

İsahag Uygar EskiciyanKonteyner Zaafı yazarı
Yazar
6.9/10
110 Kişi
294
Okunma
17
Beğeni
3.347
Görüntülenme

İsahag Uygar Eskiciyan

294 okunma, 17 beğeni - İsahag Uygar Eskiciyan kitapları, eserleri, İsahag Uygar Eskiciyan kimdir, öz geçmişi, İsahag Uygar Eskiciyan nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, İsahag Uygar Eskiciyan sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

İsahag Uygar Eskiciyan [Kars, Diyarbakır, Batman, Mersin, İstanbul 1982] Yıllarca, balık burcundan olduğunu sandı. Koç olduğunu, 27 yaşındayken, babasının şu notundan öğrendi: “Danayla aynı gün doğdu. Dana ../../1982” aşağıdan seveceğim ülkeyi ilk şiir kitabıdır. Kitaplarında biyografisi kısaca "1982'de karardı." şeklinde yer alıyor. Söyleşilerde, yüzünü semender yüzüklü eliyle kapattığı fotoğraftan başka fotoğrafı kullanılmıyor. Öyküleri Fransızca ve İtalyancada yer aldı. Aşağıdan Seveceğim Ülkeyi adlı şiir kitabıyla Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü İlk Kitap Ödülü'nü aldı. Metropol Ninnisi adlı öykü kitabıyla 2015 Selçuk Baran Öykü Ödülü'nü aldı.
Unvan:
Yazar, Şair
Doğum:
1982

Okurlar

17 okur beğendi.
294 okur okudu.
2 okur okuyor.
134 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
''.. kalbim sen buna dayanamazsın geri çekil Severken doktor dedi oğul soldan sev ve eğil... ''
Sayfa 33 - ithaki yayıneviKitabı okudu
'' Dünya '' dedim , sizce de gittikçe boka batmıyor mu? ''
Reklam
Dipten bakarım ben, o üstten. Babaannemiz bir. Sordum, evet dedi, patatese benzer. Sarkis sordu, evet dedi, elmaya benzer. Dünyanız bir değil. Deyince anladık, aslında ikisi de kafamıza benzer. Basık!
Sayfa 101Kitabı okudu
Yüzümdeki hafifliği sevsem de ruhumdaki ağırlığın altında ezilmeye devam edecektim.
2. Ankara Buluşması
Selam olsun kitap dostlarına ^_^ Bugün ikincisini gerçekleştirmiş olduğumuz buluşmamız bol tebessümlerle, kitap vesilesiyle kurulan dostluklarla, içtenliklerle son buldu. Kitabı bitirenler, yarım bırakanlar ve okumayanlar olarak renkli dünyalara muhabbetle yoğurarak yelkenler açtık. Toplantımızın ilk yarısında kıymetli moderatörümüz
Reklam
Müstear (Takma) İsim ve Heteronim Nedir?
Müstear (Takma) isimler edebiyatta yazarların siyasi-toplumsal nedenlerle gerçek adlarını (yazar adlarını) kullanmak istemedikleri zamanlarda ürettikleri kurgusal yazar kimlikleridir. Edebiyatımızdan örnek olarak polisiye roman yazarken Kemal Tahir'in F.M. İkinci ve Peyami Safa'nın Server Bedi isimlerini verebiliriz. Heteronim yazarlar ise yazarların farklı bir türde ya da üslupta yazabilmek için yarattıkları, biyografisi olan kurgusal yazar kimlikleridir. Bu terimi edebiyatta tanımlayan da çok sayıda heteronim yazar ismiyle katkı sağlayan da Portekizli şair Fernando Pessoa'dır. Kendisinin ayrı imzası ve biyografisi bulunan Alberto Caeiro, Alvaro de Campos, Bernardo Soares ve Ricardo Reis adlı heteronimleri bulunmaktadır. Ayrıca Ricardo Reis için bir başka Portekizli yazar Jose Saramago,
Ricardo Reis'in Öldüğü Yıl
Ricardo Reis'in Öldüğü Yıl
adlı romanı kaleme almıştır. Fransız yazar Romain Gary'e Gouncourt Ödülü'nü iki kez almasına vesile olan Emile Ajar, İrlandalı yazar Flann O'Brien (Brian O'Nolan)'ın İrlandaca yazan mizah yazarı heteronimi Myles na gCopaleen, Dünya edebiyatı açısından önemli heteronimlerdir. Bizim edebiyatımızdaysa Ercan Y. Yılmaz'ın öykü, roman ve şiir türlerinde eser veren heteronimi
İsahag Uygar Eskiciyan
İsahag Uygar Eskiciyan
'ı, Ali Teoman'ın 1991 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü'nü alan
Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı
Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı
kitabında edebi bir oyunun parçası olarak kullandığı Nurten Ay ismi (Gerçek kimlik), Hakan Toker'in
Postu Modern Kızıl Tilki
Postu Modern Kızıl Tilki
adlı kitabında ortak yazar olarak yer verdiği Pelin Kalp heteronimini sayabiliriz. Müstear ve heteronimi anlattığım videoyu izlemek için: youtu.be/-wC2yatjDm4

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
168 syf.
1/10 puan verdi
Bir israf romanı: Zift
Bir israf romanı: Zift Anahtar Kelimeler: Kendini öncü biri sanma, öykünme, kâğıt israfı, zaman israfı, boş, bomboş. Çağdaş edebiyatın çatısı altında kendisine yer edinmek isteyen bir kitap Zift. Kullandığı argo kelimelerle ve zihnindeki isyanı aforizmalarla yansıtmaya çalışmasıyla da biraz yeraltı edebiyatına sığınmaya çalıştığını zannediyorum.
Zift
Ziftİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayınları · 201659 okunma
77 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 saatte okudu
İçinde yok yok hüzünden tuttum bolca gözyaşıyla dolu gülmeceden çıktım. Zeki Metin klasiklerinden tutup FBI da ki son durumlardan çıkan yazarımız. Nasıl güzel güncellenmiş nasıl güzel madara edilmiş hikayelerle okurlara seslenmiş inanın gülmekten yarıldım :D kara mizahı çokça seven biri olarak şiddetsiz bir şekilde tavsiyemdir. :))
Konteyner Zaafı
Konteyner Zaafıİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayıncılık · 2017120 okunma
77 syf.
5/10 puan verdi
Kitap 14 kısa öyküden oluşuyor. Diğer öykülerden biraz farklı tabi. Gerçek hayatta olmayacak derecede ütopik, absürt öyküler. Kitap yer yer yoğun anlamlar içerse de genele bakarsak sade, akıcı hikayelerin kurguları da çokça farklı. Farklı bir bakış açısı ve yer yer gülümsemek için okunulabilecek bir kitap. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar.
Konteyner Zaafı
Konteyner Zaafıİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayıncılık · 2017120 okunma